PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   omega sporija od oriđiđi catalista? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=15183)

>>>KUKY-vk<<< 10.12.2004. 19:31

omega sporija od oriđiđi catalista?

Bas kao sto govori naslov, omega je sporija. Ne znam zasto pogotovo sto znam podatak da bi omega trebala biti malo brza. Na catalystu 4.11 sam imao 43 fps-a u nfsu kada bi gledao na svoj auto u garazi a sa najnovijom omegom imam 39.
Seetingsi su mi isto podeseni kao i na starom driveru.
O cemu se radi?
:confused:

BrunoZG 10.12.2004. 19:36

Do sad sam probal 2 puta omegu i uvjek mi je bila sporija otprilike kolko i tebi.

>>>KUKY-vk<<< 10.12.2004. 21:27

hm..

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
Do sad sam probal 2 puta omegu i uvjek mi je bila sporija otprilike kolko i tebi.
pa zasto onda ljudi forsiraju toliko omegu??
Radlinker jeste koristan no performanse su performanse, barem meni:rolleyes:
vracam se ja izgleda na cat 4.11.

ßellerophon 10.12.2004. 21:58

ako ti ide sporije to je zato jer nisi nesto dobro postavio ili instalirao...

nitko ne forsira - osobni izbor

rec da je omega sporija, to je bogohuljenje : nono :

picek 10.12.2004. 23:09

pa koja je uopce razlika izmecu ta dva drajvera?

Jelc 10.12.2004. 23:27

Re: omega sporija od oriđiđi catalista?

Citiraj:

Originally posted by >>>KUKY-vk<<<
Bas kao sto govori naslov, omega je sporija. Ne znam zasto pogotovo sto znam podatak da bi omega trebala biti malo brza. Na catalystu 4.11 sam imao 43 fps-a u nfsu kada bi gledao na svoj auto u garazi a sa najnovijom omegom imam 39.
Seetingsi su mi isto podeseni kao i na starom driveru.
O cemu se radi?
:confused:

Trebao si benchati perfomanse u igri:)

-POP- 11.12.2004. 00:17

Omega je brža!!! Nakon što si prešao na Omegu trebao si formatirati hard. Ja sam isto imao manje bodova sve dok nisam napravio svježu instalaciju.
Što se tiče razlika, znam da na catalystu nisam mogao igrati colin mcrae rally 2.

>>>KUKY-vk<<< 11.12.2004. 00:49

Re: Re: omega sporija od oriđiđi catalista?

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Trebao si benchati perfomanse u igri:)
Benchao sam u 03 marku . Prije 5900, poslije 5500.
A i odvozio sam pokoju trku i sigurno je sporije. Prije toga sam sa DC-om sve fino pocistio tako da mi nije jaso zasto mi ide sporije.
I jos jedna zanimljiva stvar. Kada sam imao instaliran catalist 4.11 i kada bi naknadno instalirao radlinker, opet bih imao ovakvu degradaciju u performansama. Nije mi nist jasno.....

soad 11.12.2004. 00:58

hmm ja sam trenutno na DNA DRIVERIMA...catalyst official su po 3dmarku najsporiji,nakon njih DNA driveri a nakon dna-a je omega;)

sa catalystima imam 3dmarka 11650 a sa omegom imam-...samo cu reci preko 12000
(neklokana x800xt asus):D

Jelc 11.12.2004. 02:01

Re: Re: Re: omega sporija od oriđiđi catalista?

Citiraj:

Benchao sam u 03 marku . Prije 5900, poslije 5500.
A i odvozio sam pokoju trku i sigurno je sporije. Prije toga sam sa DC-om sve fino pocistio tako da mi nije jaso zasto mi ide sporije.
I jos jedna zanimljiva stvar. Kada sam imao instaliran catalist 4.11 i kada bi naknadno instalirao radlinker, opet bih imao ovakvu degradaciju u performansama. Nije mi nist jasno.....

Meni igre nisu ništa sporije, neke su još brže, stari mark mi je možda 1.5% sporiji, 2003 isto, 2005 je kako je i bio...
Najvjerovatnije je stvar u nekim postavkama samih drivera u 4.11 i Omega driverima.

Vedran 11.12.2004. 09:23

kako kod koga... ja sam osobno vidio na par strojeva na kojima omega radi sporije od catalysta (sa/bez učinjenog format c:, dakle sve moguće kombinacije)... e sad koji je presudni faktor u svemu tome, pojma nemam, al činjenica je da odnos u performansama između istih verzija drivera dosta varira od stroja do stroja...

>>>KUKY-vk<<< 11.12.2004. 10:39

Zaboravio sam napomenuti da se ova omega koju sam ja koristio bazira na catalistu 4.12 beta. Moguce da mi je zbog toga sporije??

ZiViky 11.12.2004. 11:11

Moji rezultati na 3Dmark05 za Sapphire 9600XT +overdrive

Catalyst 4.11..........1589
Omega 2.5.90.........1623
Omega 2.5.97.........1590

Mailman 11.12.2004. 13:09

Taj 3dmark...to je neka igra or what? :rolleyes:

Sam Omega kaže da njegovi driveri nisu za benchanje nego pokušava napraviti optimalni mix kvalitete slike i performansi, tj. ako se hoćete hvaliti 3dmark skorom, koristite oriđiđi Kataliste... :D

ZiViky 11.12.2004. 13:29

Nisam se htio hvaliti sa skorom nego samo da je razlika u benchmarku izmedju 2.5.90 (4.10 beta) i 2.5.97 (4.12 beta) i to u 30 bodova.

Brain32 11.12.2004. 13:30

Kol'ko sam ja skuzio Omega je pun kur** brza u visim rezama ja sam osobno imal bolje rezultate kad bi sam tweak-no official drivere ali opet IZNAD 1024x768 Omega je bila brzja.

Jelc 11.12.2004. 16:08

Nova Omega je bazirana na BETA driverima, neki bugovi koji su prisutni na "službenoj" beti su prisutni i u Omeginoj inačici.

Neki benchmarci pokaziju neznatan pad perfomansi ali se mjere u par %, probajte izbenchati HL2 sa "službenim" ATI driverima i sa Omega driverima pa će te vidjeti zanimljivu razliku u korist Omege:)
Omega driveri su prvenstveno napravljeni da se dobije što bolji IQ uz dobre perfomanse u igrama.

tips-u npr. DOOM3, HL2, se dobije nekaj na brzini kad se disejbla secondary adapter u device menageru, ovisno o konfi i grafi od 1-3 fps-a , a to baš fino legne, pogotovo kod slabijih grafa:)

To naravno nije ništa novog u svijetu grafičkog hardwarea, tu foru već dugo koristi znate-već-koja-firma:rolleyes:

>>>KUKY-vk<<< 11.12.2004. 16:40

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Nova Omega je bazirana na BETA driverima, neki bugovi koji su prisutni na "službenoj" beti su prisutni i u Omeginoj inačici.

Neki benchmarci pokaziju neznatan pad perfomansi ali se mjere u par %, probajte izbenchati HL2 sa "službenim" ATI driverima i sa Omega driverima pa će te vidjeti zanimljivu razliku u korist Omege:)
Omega driveri su prvenstveno napravljeni da se dobije što bolji IQ uz dobre perfomanse u igrama.

tips-u npr. DOOM3, HL2, se dobije nekaj na brzini kad se disejbla secondary adapter u device menageru, ovisno o konfi i grafi od 1-3 fps-a , a to baš fino legne, pogotovo kod slabijih grafa:)

To naravno nije ništa novog u svijetu grafičkog hardwarea, tu foru već dugo koristi znate-već-koja-firma:rolleyes:

sve je to ok ali ja i dalje imam frame drop u nfsu. Sa 43 na 39. I nije mi jasno zasto:confused:
Vracam se ja na catalyst.

tor 11.12.2004. 20:16

Citiraj:

sve je to ok ali ja i dalje imam frame drop u nfsu. Sa 43 na 39. I nije mi jasno zasto:confused:
Vracam se ja na catalyst.

I nemoj se začuditi ako ti frame ostane isti (zbog smeča).

>>>KUKY-vk<<< 11.12.2004. 21:51

Citiraj:

Originally posted by tor
I nemoj se začuditi ako ti frame ostane isti (zbog smeča).
Ma sve ja uredno pocistim prije instaliranja. Ma u ponedjeljak mi stize 8rda3I pa cu reinstalirati sve nanovo, ionako su windowsi stari cca 3 mjeseca pa su spremni za laganini format.:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:23.