PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   CCC novi dizajn (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=151599)

Liquid Snake 28.06.2009. 15:20

CCC novi dizajn

Izgleda da od v9.7 CCC ima novi izgled:

http://i98.photobucket.com/albums/l257/Tranzmit/1.jpg
http://i98.photobucket.com/albums/l257/Tranzmit/2.jpg
http://i98.photobucket.com/albums/l257/Tranzmit/3.jpg
http://i98.photobucket.com/albums/l257/Tranzmit/4.jpg

Razer 28.06.2009. 15:25

Nadam se da s novim dizajnom dolazi i poboljšanje po pitanju brzine. Jer je sadašnji trom i vuče se ko ništ, još otkad je izašao...

DraŽ 28.06.2009. 15:28

Citiraj:

Autor Razer (Post 1372071)
Nadam se da s novim dizajnom dolazi i poboljšanje po pitanju brzine. Jer je sadašnji trom i vuče se ko ništ, još otkad je izašao...

Nebih se s tim složio.

Baja 001 28.06.2009. 15:34

Citiraj:

Autor DraŽ (Post 1372076)
Nebih se s tim složio.

Misliš na 9.7 ili na prijašnje, jer se ovi od prije vuku i sporo podižu :smoke:

DraŽ 28.06.2009. 15:38

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1372080)

Ja neznam šta je za vas sporo? Meni se svi otvaraju u roku 0.5s i ono otvaranje u ccc-u kao overdrive, 3d settings, information center... to otvara u istom trenutku.
Mislim na verzije ccc-a koji su dolazili s verzijama drivera od 8.8 -> 9.5.

alengrosevic 28.06.2009. 15:38

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1372080)

sad sporo je ocito sujektivna ocjena. recimo meni se na 9.6 kad kliknem dolje desno na ati ikonu za sekundu i pola otvori CCC na ekranu. po meni to nije sporo. Istina bog, friski je sistem ali opet i kad je bio nakrkan, mislim da se nikad nije otvarao duze od 3 sec...

Razer 28.06.2009. 15:39

Pod sporim mislim na samo loadanje CCC-a na početku. Kad se utabori u memoriji sa svojih 50-ak MB-a, normalno da dalje nije problem :)

P.S. Draž, miči si taj link iz siga :)

Sn4k3 06.07.2009. 18:33

Citiraj:

Autor Razer (Post 1372086)
Pod sporim mislim na samo loadanje CCC-a na početku. Kad se utabori u memoriji sa svojih 50-ak MB-a, normalno da dalje nije problem :)

Upravo to sam primjetia kod frenda sto ima 4830, te kod drugog frenda koji ima 4670... Bas se primjeti neki flicker ekrana dok inicijalizira drivere i komp je "rezerviran" sve dok ne zavrsi (sto u oba slucaja traje ~20sek). S druge strane, ja taj problem nikad nisam ima (ni s xp-om, vistom, pa ni sa sedmicom)

greg SE 07.07.2009. 08:49

ja jos nisam dozivio da to ne vidim. I kad boot kao zavrsi i dalje se nesto desava, skoro minutu se win ponasaju kao da im nesto gusi disk ili proc (a nije niti jedno). Kako sam slab sa zivcima kad ubacim ati grafulju i to vidim vec od starta ju mrzim. Dovoljan je jos jedan bug da ju bacim na trznicu :D

thedream 07.07.2009. 09:01

Samo nek maknu debilni VPU recovery,ako će se srušit radije ću restartat komp.:D Čak i kad je ugašen,čini mi se kao da je integriran i dalje u CCC, pa ga je najbolje ni ne instalirati već samo goli driver + neki tool za settingse.

Mad_Duke 07.07.2009. 09:07

Citiraj:

Autor greg SE (Post 1379226)
ja jos nisam dozivio da to ne vidim. I kad boot kao zavrsi i dalje se nesto desava, skoro minutu se win ponasaju kao da im nesto gusi disk ili proc (a nije niti jedno). Kako sam slab sa zivcima kad ubacim ati grafulju i to vidim vec od starta ju mrzim. Dovoljan je jos jedan bug da ju bacim na trznicu :D

A onda očisti smeće sa kompa. Meni tako nije na prastarom Sock.A mobilcu sa samo 512 RAM-a, te X1300. (ili 9600xt)

O E5200 i 4850 da ne pričam.

greg SE 07.07.2009. 19:55

nema kod mene smeca....al ono, doslovno. Koristim minimum programa, izbjegavam IM i slicne pizdarije, ne koristim torrente niti ista slicno.....ljudi bi se sokirali da vide :D

i sigurno nema veze s OSom jer sam to vidjao na valjda 4 razlicita, na 5 razlicitih konfiguracija tijekom godina. I tu samo racunam svoju kantu, na tudjima ne bi mogao jamciti za zagusenost smecem. Vecinom je izrazito samo prvih par rebootova ali primjeti se i kasnije ako gledas. A ne mogu si pomoc, gledam :)
Iako moram priznati da nisam primjetio na starijim karticama s driverima novijim od negdje 8.6, trenutno hounta samo hd4xxx seriju koliko vidim.

To sto ste vi spremni na puno toga zazmirit samo ne daj boze da bi rekli rijec protiv necega za cega ste dali lovu....neka vam. Ali ne diraj moje pravo da mi to smeta :D

TROOPER007 18.07.2009. 22:33

Imam jedno pitanje u vezi CCC-a.Da li je potrebno da on bude upaljen tjekom neke radnje npr. igranje jer probao sam ga ugasiti i tada nisam imao gubitke fspa nego je bio stalan.Hoce li vent je na defaultu i bez CCC-a dici se s povecanjem temp graficke ili je potreban da bi to sve kontrolirao.Pitam ovo jer se dosad nisam susretao s CCC.

SRV 19.07.2009. 00:10

CCC uopce nije potreban da bude pokrenut. Dakle ugasis ga da se ne pokrece automatski, ako ti sta treba da promijenis - upalis ga, podesis i ponovno ugasis. A sve i da ne ugasis, to ne utice na 3D performanse, koliko "guta" ram.

TROOPER007 19.07.2009. 00:28

a hoce li se fan raditi kao i prije tj hoce li se pojacavati kad se poveca temp graficke?Ima mozda di na forumu kako najbolje podesiti 3D?

blava 19.07.2009. 00:52

riva tuner
ja mislim da mozes praviti 3D profile i 2D profile,te brzinu fana na odredjenoj temperaturi

TROOPER007 19.07.2009. 00:57

ma nebi ja to nista diral nego me samo zanima kak ga najbolje posloziti taj ccc i jel automatski se fan brze vrti i bez njega

Sn4k3 19.07.2009. 01:39

kako Blava kaze, najbolje ti je u riva tuneru sloziti profil za 2D i 3D taktove, tj. podesiti automatsku regulaciju... Osim ako ne zelis imati ugrijanu grafu u 2D modu i prebucnu u 3D-u...

TROOPER007 19.07.2009. 02:11

moral sam sam u test i radio je fan i bez ccc-a automatski.Svejedno hvala na pomoci a za ostalo se cujemo:D

vedran031 23.07.2009. 23:53

upravo prije par minuta sam instalirao ccc 9.7 za xp32bitni i uopce mi tak neizgleda katalist, izgleda mi ko i 9.6 9.5 itd... jel to ok?

TROOPER007 25.07.2009. 01:54

da meni isto ali pise da je verzija 9.7 ali skin je isti ako i u prijasnjim verzijama nema nikakve slicnosti sa slikama iz prvog posta

Sn4k3 25.07.2009. 04:51

Pise u change-logu da je promjena izgleda CCC-a napravljena samo za Vistu i Win7...

TROOPER007 25.07.2009. 19:38

aha ja to ne gledam:D

Wizzard 26.07.2009. 22:32

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 1392311)
Pise u change-logu da je promjena izgleda CCC-a napravljena samo za Vistu i Win7...

da ccc je promjenjen ali samo na sedmici i visti...

Mad_Duke 27.07.2009. 01:44

ovaj novi dizajn je cisto njesra. Do svega sada dolazim sa jednim ili nekad 2 klika vise nego prije.

Kaj se tiće same brzine, isto kao i prije, ali funkcionalnost, blah...

Tola 27.07.2009. 19:02

Meni je novi dizajn puno bolji i sam CCC je brži i ugodnij za rad u odnosu na prošle verzije. Ovo je definitivno veliki skok prema naprjed, samo im još ostaje da srede perfomanse u nekim igrama, naročito u igrama "IT's a meant to be played".
Bravo ATi.

DraŽ 27.07.2009. 20:38

Citiraj:

Autor Tola (Post 1393710)
Meni je novi dizajn puno bolji i sam CCC je brži i ugodnij za rad u odnosu na prošle verzije. Ovo je definitivno veliki skok prema naprjed, samo im još ostaje da srede perfomanse u nekim igrama, naročito u igrama "IT's a meant to be played".
Bravo ATi.

Nemogu u tim igrama poboljšat performanse kada se nvidia pošalje svog čovjeka dok se radi igra i on tu igricu optimizira za GeForce-ice ili nešto ubaci da radeonkama padnu performanse, ili oboje?

Treba ATI počet stavljat svoj LOGO u igricama, ako nepočnu neće dobro proći. Ozbiljno razmišljam o prelasku na GeForce, a i na Intel no vidjet ćemo šta vrijeme donosi.

Lihto 28.07.2009. 12:55

Jel zna netko di je u novom CCC ono oversize,što rastegne sliku da se popuni crno?

Atrax 28.07.2009. 13:45

Citiraj:

Autor DraŽ (Post 1393772)
Ozbiljno razmišljam o prelasku na GeForce, a i na Intel no vidjet ćemo šta vrijeme donosi.

Iskreno, vidjevši da Far Cry 2 i dalje ima micro lag "feature" na mojoj grafi, i da se u ATI-jevom stožeru o tom problemu ništa ne spominje, palo je i meni to napamet, jer imho, to je jedan jedini razlog zzašto sam odustao od igre, završio nekih 20% i više nemam živaca, lock na 30 FPS-a je jednostavno no-go za mene u ovoj igri, pre malo.
Vidit ćemo, uskoro planiram uzet novu grafu (ATI narafno), ali bude li i s njom takvih ozbiljnih problema u nekoj igri...
To je kolko sam pročitao problem sa memory leakom kod nekih modela grafe, i zato se javlja taj micro stutter, a nakon nekih pola sata igranja framerate drastično počne padat, i igra se jednostavno ugasi, izbaci me u Win bez ikakvog error reporta.
Šteta, jer igra mi je zabavna, i u principu dobro radi, sve na max, lijepo se vrti, al šta mi to znači kad na 30 FPS-a osjećam lag, a ciljanje i napravit headshot su pain in the ass.
To sve bi se dalo sa kvalitetnim driverom riješit, al eto...
Igra stoji instalirana, i čeka neka bolja vremena.

A ATI-ju držim palčeve, novi dizajn mi se jako sviđa, brže se CCC podiže, primjetio sam i lagani porast performansi u nekim igrama, tako da, nadam se da će im krenut s tim driverima, imho mislim da su ATI-ju jedino ti driveri neka "minus" strana tako reć. Ima tu još dosta lufta za poboljšanja.
:respekt:

Mad_Duke 29.07.2009. 12:33

Citiraj:

Autor Lihto (Post 1394183)
Jel zna netko di je u novom CCC ono oversize,što rastegne sliku da se popuni crno?

To mi je bio prvi put da sam upalio help u tak nečem i tražio di se nalaze scaling opcije. Otidjes na onu opciju di ti je prikazan monitor i ne klikneš desnim klikom na veliku sliku monitora i properties, nego na onu manjeg dolje i configuration. tamo ti se nalaze. definitivno tlaka jer čim mijenjam rezoluciju, odnosno refresh rate moram opet ići sa jednog mjesta na drugo to mjenjati.

@Atrax

Osječaš lag na 30fps-a :D Pa, lol. Stavi si refresh rate ako imaš telku ili nešto na 30 Hz-a pa onda nemoj niti ulaziti u igru, nego samo mišom idi po ekranu pa buš vidio lijepo laganje. a zašto. Ne zbog ATi-a, niti NVidije, nego jer je 30 fpsa prokleto malo. Čitaj katastrofa!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:14.