![]() |
Grafička problem
bok, ovak ne radi se o mom problemu, već o frendovom...
naime PC mu je bio prespor, te je formatirao disk tj ponovo snimio windowse... ali sad je problem, da očito nije snimio drivere za grafičku, jer mu kod pokretanja football managera mu izbaci: graphic system cant be set up a filmovi su mu usporeni, te mu u u device manageru pise da "video controller (vga compatible)" nema driver... e sad... ja pretpostavljam da je problem u driverima za grafičku, ali pošto on nema nikakve papire od PCa i ne zna koja je grafička uputio sam ga na display/settings/advanced da mi kaže koja je grafička, ali ni tu mu ne piše već mu izbaci: unavailable za sve... chip type, DAC type i sve ostalo unavailable.. a pod adapter type iznad ne pise nista samo crtez , nista drugo. pod properties pise vgasave device type: non-plug and Play Drivers, manufacturer: unknown i location: unknown ja sad ne znam u čemu je problem i to je zapravo problem.... PS tražili smo driver za video controller vga compatible, ali ne možemo naći ništa, ništa ne daju da se downloada... hvala |
I sta sad trebas?
|
Citiraj:
zapravo trebam potvrdu dal je dijagnoza dobra i pomoć oko pronalaska o kojoj se grafičkoj radi :) |
Citiraj:
|
Probaj s everestom samo ne znam da li ce ju ocitati posto nema driver-a, ili skini nvidine drivere i probaj, ako s njima ne radi probaj s atijevim driverima jedni ce upalit.
|
Citiraj:
:fiju: |
Citiraj:
|
Citiraj:
dajte, dal ima koji program koji očitava grafičku ili tak neš, šta se odmah pravite pametni :wtf2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
probaj sa bilo kojim programčićem koji skenira sistem i automatski skida drivere ako nedostaju za bilo koji komad hardwarea...
|
Citiraj:
U slučaju integrirane kartice - na matičnoj piše.. Ali ako kolega ne zna da li ima laptop, playstation, mac, xbox ili PC - svaka daljnja rasprava o hardverskim problemima stvarno nema smisla.. :stoopid: |
evo ovako... po ovom programu ispada da je SiS 315 intergrated... silicon...
??? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
jel sad ispalo nesto iz toga svega? Edit: Daj ne zezaj, fino opisi cijelu konfu, proc, mb, memu, kuciste, misa, boju mreznog kabela, ...itd. :D |
dakle, ni ja ni on se ne kužimo u te oznake ovak mu piše pod motherboard (valjda je to matična ploča, ako nije, kako se kaže?)
cpu type:intel celeron 2000 Mhz CPU alias: northwood-128 motherboard name: ECS A980 DeskNote za šta trebam tražit drivere? ne ide me ovo baš... hvala |
odnesi u neki servis i daj deckima (il curama) koji znaju sta da rade s tim....
Inace, ovako upisi u google ECS A980 DeskNote drivers i trazi... Men se neda zezat sa time... |
Citiraj:
|
|
probat sa GPU-Z možda?
|
Aha! Frend ustvari ima htpc starije generacije. Vjerojatno je problem u napajanju.
|
Citiraj:
u svakom slučaju hvala puno... probat će večeras to instalirat na poslu je trenutno hvala :respekt: |
A možda ima nešto i na ECS stranicama? Sve stručnjaci, a ni proizvođačku stranicu ne znaju naći.
hint: vidi na dnu stranice http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Pro...nuID=1&LanID=0 |
Citiraj:
|
opet smo zapeli, citiram:
zipano je i onda extractiram, i onda otvorim Winxp, i nemam sta osim dva opet zipana filea koja ne mogu extractirat pise da su ili ostecena ili nepoznatog formata... :/ |
Citiraj:
Kad otpakiras dobis 2 foldera, win2000 i winxp, zatim odes pod Control Panel odaberes System -> Hardware -> Device Manager i nades taj unkown device, desni klik update drivers i nades sam rucno taj folder i to bi trebalo biti to, naravno ako je to taj odgovarajuci driver. Jos pogledaj link od coconuta i isprobaj njegove drivere. |
Citiraj:
citiram: jesam na vga compatible... i instaliralo je na nacin na koji si reka. al opet imam problem, filmovi su jos usporeni... pci modem ima jos onaj upitnik, nema driver... :/ ima li to veze? izgleda da nije snimija dobar driver :/ |
A chipset driver, inace se po redoslijedu instaliraju driveri, chipset, mreza, zvuk, na kraju vga driver....
|
Citiraj:
a dobro, hvala... reću mu da nosi na servis :/ |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:16. |