![]() |
(riješeno) LED-ica neće svijetliti
dakle hdd je 6401aals, upikno ga prije par dana, spojen na SATA 150
kontroler: ICH5, malo starija stvarčica e sad problem je kaj hdd ledica na kučištu ne svijetli sa ovim diskom, kad radi, sa prijašnjim blicka normalno, čak i kad su oba spojena dakle sama ledica nije u kvaru... disk je spojen na sata 150 - ICH5 sad nije da mi treba ta ledica u životu, ali me muči zašto neće, jel možda zato šta je prastari kontroler il je neš drugo, hdd inače uredno radi nema nikakvih ograničenja preformansi zbog kontrolera itd. |
Ne kuzim foru, ledica za IDE ACTIVITY meni normalno "blicka" i na i815EP (ICH2) ploci sa bilokojim diskom :D
Bit ce da si nesto zbrljavio. Probaj disk u drugom racunalu. |
probao sam hdd u drugom kompu, tamo ledica svijetli, dakle sam hdd je OK
spojeno je sve kak treba i funkcionira kak treba osim activity led ofkors |
da nisi ti slučajno + i - zamijenio? :D
edit: sad sam vidio da sa drugim hardom radi :D ispričavam se |
dakle da pojasnim:
led radi sa maxtorom 120gb koji je bio prije spojen na pata ich5, is7-e ne radi sa wd 6401aals spojen na sata150, ich5, abit is7-e |
Opcije kontrolera si pretpostavljam dobro podesio u BIOS-u?
Mozda ti se to dogadja jer je disk SATA II, a kontroler podrzava SATA I Citiraj:
|
Evo ja stavio WD 6400aaks i ista stvar sa starim WD1600 radi a nisam ništa dirao oko tih žica samo promjenio HD
|
jel isti kontroler? (ispuni moj komp :) )
|
Citiraj:
ja i mislim da je do kontrolera ili matične, ali pitah možda neko zna već je to vidio itd. @Prki jel ti taj stari wd od 160 giga isto bio na sata? |
Evo moj komp ispunjen.Controler mislim da nije isti al nemam pojma koji je moj.Da stari je bio onaj što ima i ata i sata priključak jedno 5g star isto Caviar ko i novi.
|
uf tvoj i moj kontroler - nebo i zemlja ko i matična
hm znači možda nije baš do kontrolera pošto prkiju ne radi na ich10 edit: a ja probo kod frenda košto sam već reko prije i radi, njegova matična je am2, čipset iz 500 serije neznam točno koji |
Jel bitno u kojem sata ulazu na matičnoj je spojen.Ja ih imam osam,4 za onaj kabl sa metalnom štipaljkom i 4 za one crvene što samo gurneš.
|
Citiraj:
to nebi znao točno, al ja sam kod frenda ušteko sa "ovim što samo gurneš" kako je spojeno i sad kod mene trenutno(jer i nema druge) edit: pa isprobaj uštekavat u svakog pa vidi, da to eliminiraš ko razlog Citiraj:
|
izgleda da sam našo ogovor za svoj problem, izgleda da abit nije stavio da sata disk i activiti led rade na mojoj ploči
http://www.techimo.com/forum/motherb...d-problem.html prastari je datum od ovoga, tako uostalom i treba bit hehe dakle rješeno |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:14. |