![]() |
Samogašenje kompa
Dakle ovako (konfiguracija je u avataru):
Svaki dan komp se počeo gasiti, sam od sebe, kad ga krenem uključiti ponovo normalno radi i opet nakon nekoliko sati se ugasi. Išla sam preko Everesta vidjeti temperature CPU i MB i on kaže da su za CPU 96 °C a za M/B 32 °C . Sada ja se ne kužim previše u ''te stvari'', a nakon guglanja skužila sam da se vjerovatno radi o ventilatoru. Pa me sad zanima ako sam u pravu i šta mi je činiti, molim da mi objasnite onako zdravo seljački šta da radim :) Unaprijed se zahvaljujem :care::fala: |
Resetira ti se komp jer je temperatura proca jako jako previsoka :fuming: Prva stvar provjeri ako ti je cpu hladnjak dobro sjeo na proc, druga stvar ima li na procu dovoljno termalne paste, treća stvar u kakvom je stanju hladnjak, jesi li ga ikad očistila od prašine... itd... Provjeri to malo pa javi da znamo što i kako dalje... :kafa:
|
Ako je stvarna temp Proca 96 stupnjeva, onda je to jaaaaaaako u banani.
Zdravo seljački: Otvoris komp, očistiš sve od prašine, skineš ventilator sa proca, maknes pastu, stavis novu pastu i pustis otvoren komp. Nabavis klimu i neka ti dere u sobi. E sada možeš kupiti bolje ventilatore, vodeno napajanje itd, ali ovo je zdravo seljački :) |
Od ovog šta si sve naveo, sigurno je da sam ga danas usisavala i to samo izvana... tcccc.. uglavnom, kad provjerim, javim...
btw. pitanje jedno glupavo... kako sam tu konfiguraciju složila u Linksu i komp ima one naljepnice tj. pečate, pa me zanima da li mi se isplati to dirati s obzirom da je komp još uvijek pod garancijom? Možda zvuči glupo, al ne znam šta da radim .. |
Čuj, ako želiš da ti komp stabilno radiš mora se otvoriti, nanotehnologija je još u povojima nažalost :D Ili ti ili se strpi do utorka pa im odnesi to na servis, mislim da bi ti to bila pametnija opcija pošto vjerojatno nisi baš handy s tim stvarima... Živila:chears:
|
Da, ma nekako mi se čini da je to najpametnije :D bolje nego da ja čačkam.
Uglavnom, hvala svima na savjetima:respekt: Citiraj:
|
Ma to ti je do prasine na CPU heatsinku sto posto. Ak ti je tolko stalo do naljepnice nju moš navodno skinut sa fenom. Ionak moras otvorit samo jednu stranicu, znači 2 šarafića maksimalno. Zatim fino usisivač u ruke i ono železo ispod ventilatora počisti i amen. Nemaš zezancije sa servisom...
|
Citiraj:
Ajde malo pogledaj kako si sve objasnio sto treba nekome tko prvi put ide otvoriti komp.. |
Baš ću probati :) Fala ;)
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:43. |