PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   winchester + AV8 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=15028)

vaurer 06.12.2004. 09:52

winchester + AV8

Problem je u tome sto moj winchester 3200+ ne radi na Abit AV8 ploči bez updatea biosa!
Kako ili gdje da to napravim???
Sam očito nemogu : suicide

Bl@de 06.12.2004. 11:47

pa tam di si je kupio u servisu i vrlo vjerojatno ti to budu naplatitli 50 kn ak ne i vise.

vaurer 06.12.2004. 14:23

....

probao sam ali nemaju trenutno procesora pomoču kojih bi update-ali bios (kao javit će mi kad kad nabave)!
kaj sad?

vodokotlic 06.12.2004. 20:36

Re: ....

Citiraj:

Originally posted by vaurer
probao sam ali nemaju trenutno procesora pomoču kojih bi update-ali bios (kao javit će mi kad kad nabave)!
kaj sad?

i to mi je neki servis.....
abit ti ima jedan programcic, FlashMenu pomocu kojeg flashas iz windowsa. samo moras pazit da skines bios bas za tu plocu.
sve to imas za skinut na abitovoj strani.

ozren 06.12.2004. 22:02

Totalna najezda onih koji su kupili Winchestera i plocu koja na sebi ima stari BIOS koji taj proc ne prepoznaje...

Po meni bi ducani morali flashat zadnju verziju BIOS-a tak i tak, ali to se kod nas skoro nikad ne radi :(

Jelc 06.12.2004. 23:13

Re: winchester + AV8

Citiraj:

Problem je u tome sto moj winchester 3200+ ne radi na Abit AV8 ploči bez updatea biosa!
Kako ili gdje da to napravim???
Sam očito nemogu : suicide

Lijepo nabavi/posudi stariju reviziju proca (ne winchester ), stavi njega, flashaj zadnju reviziju BIOS-a i to je to.
U Linksu dečki pri kupnji flashaju-tako su bar meni rekli kad sam ih zvao, ostali korisnici mogu od Abita zatražiti i dobiti poštom BIOS chip:D :D :D

Ovo zadnje kod nas ne bi baš hodalo, najeftinije rješenje ti je odnesti ploču tamo gdje si je kupio i zatražiti da lijepo stave stari proc i flashaju ili ako će se guzičariti-nek ti vrate novce.

vaurer 07.12.2004. 01:37

rjeseno

ma da nije bilo druge, već otic u links!
122kn flashanje biosa, ma nije ni puno kolko živaca izgubis dok skužiš zasto ti se komp ne dize i pišti ko da je lud :p

ozren 07.12.2004. 08:19

Hm, sve si razmisljam da ja to pocnem radit u fushu hihi

Gabre 07.12.2004. 09:05

Re: rjeseno

Citiraj:

ma da nije bilo druge, već otic u links!
122kn flashanje biosa, ma nije ni puno kolko živaca izgubis dok skužiš zasto ti se komp ne dize i pišti ko da je lud :p

1 2 2 kn flashanje BIOS-a?! nemoj me zajebavat?!

i onda mi naši prodavači informatičke opreme seru.... kako su im male zarade i bla bla bla truć srać..

pa za flashat bios trebaš sve zajedno 5 min posla, ni toliko!

Tooma 07.12.2004. 11:44

Citiraj:

Originally posted by Gabre2
1 2 2 kn flashanje BIOS-a?! nemoj me zajebavat?!

i onda mi naši prodavači informatičke opreme seru.... kako su im male zarade i bla bla bla truć srać..

pa za flashat bios trebaš sve zajedno 5 min posla, ni toliko!

a sta bi bilo da je nesto poslo po zlu za vrime flashanja biosa?
a treba li osim maticne za flash biosa spojit i ostale komponente (proc, cooler, memoriju, graficku)?
a treba li links platit zaposlenike, poslovni prostor, opremu, porez, link na net kako bi skinio novi bios?

Da sada ne bi ispalo da branim Links i sam mislim da je 122 kune malo puno
samo ocu rec da to nije bas "samo pet minuta"

MentalHarikiri 07.12.2004. 12:47

jao da meni netko da 122KN za svaki put što sam flasho BIOS :D

stvar je u tome što ploča nije kupljena kod njih...pa ovih 122KN (100Kn + PDV za radni sat...nekako mi tako izgleda) nije pretjerivanje

da je ploča kupljena kod njih i da je isti problem vjerujem da bi bilo besplatno.....tj. vjerojatno se to nebi ni dogodilo

vaurer 07.12.2004. 13:21

....

ljudi ima tu sat vremena posla, nije to ubacit disketu i flesnut!
treba sve spojit, stavit novi procesor, dignut sistem pa tek onda fleshat. A nakon toga isprobat jel sve radi!
Ma nebi to sam doma radio za sto kuna!:)

ozren 07.12.2004. 14:30

Po meni je to u redu cijena. No, nije u redu da ti to ne naprave u ducanu di si kupio plocu vec onda moras ici okolo...

Vani ti inace naplate 1 sat rada ma koliko kratko nesto bilo - to je tak praksa. I svi to znaju, i svima OK.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:01.