![]() |
Shrotna Matichna, Shrotni CPU, Shrotni RAM - Shrotni Overclock?
Imam ovako: (na ovoj mađini na kojoj radim, ne na onoj iz siga):
MBO: Fastfame 8IFE (s478, Cache: Intel® Pentium® 4 Northwood™ FC-PGA2 On-Die 512KB Level 2 Cache, Chipset INTEL® 82845EP + Intel 82801BA(ICH2) ) CPU: Interl Pentium Četiri/4/IV/four/vier - 1.6 Ghz - Northwood, 16x100 FSB RAM: NN(tj. Neki "jade star") 256MB - 2-2-2-6 NN - 256MB - 3-3-3-6 NN - 512MB - 3-3-3-6 svi su na 133mhz, SDRAM GPU: SiS 315Pro dal se ovo GOVNO uopće može klokat, i što je važnije, KAKO? u biosu uopće ne nalazim te opcije (za povišenje FSBa, i sl)... oprostite, ako je glup post, ali zanima me klokanje, a ovo je jedini za sad komp koji imam, i ne bih ga htio sjebat... Roko :) |
Pa probaj za početak staviti fsb na 133. Taj procesor se može dosta clockat, ali za ikakav overclock treba ti matična koja to podržava. Kupi neku sa sisovim chipsetom brand name, tipa msi asus ili slično, ne mATX, provjeri na netu jel možeš dizati vcore, dokle ide fsb i jel ima automatske ili bar ručne fsb:pci dividere, te za neke male pare kupi novu ili polovnu, pa diži fsb.
|
Jedan moj lega isti takav proc drzi na 2.2ghz bez podizanja napona, samo je FSB dizao. Sad neznam koja je njegova ploca i mem. ali nije lose za clockat.
|
Renesis ga drži na 2.7:clap: :clap:
|
1.6@2.7???
|
Yep,sa Zalmanom čini mi se
|
nevjerujem, pri kojoj voltazi?
|
frend ima takvu 1.6-icu i moze do 2,3 bez problema sa obicnim kulerom (iso bi on kod mene jos vise ali mi ga neda.... :) )
moj 1.7 willamete ide do 2.1 (sa vodenim) i smece nece ni truncicu vise..... |
1 privitaka
Evo mog Northwooda 1.6 clockanog (stock cooler), radi full stabilno, 31-35 normala, do 40 stupnjeva opterećen! Radi brže i stabilnije od hrpe novih konfiguracija. Ploča je asus p4s8x-x, 512ddr je na defaultu. Radi u asinhronom modu. Ja mislim da je ovo skroz ok, proc je kupljen kad je izašao prije 3 g. a nije ništa lošiji od današnjih.
|
dobar...dobar...
i taj ce te jos sluziti bar godinu dana... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:07. |