PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   retardirani DSL (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=15018)

vodokotlic 05.12.2004. 22:16

retardirani DSL

vise je iritacija nego problem ali ok.
nakon nekolko sati konekcija se sama od sebe uspori i prekine i onda ne pomaze nista osim hard reseta (na tipku). kad se komp boot-a sve radi ko da nikaj nije bilo. reinstaliro sam drivere ali opet isti drek.:confused: :rambo:

zaboravih napomenut, TA je Siemens A-100 USB

BrunoZG 05.12.2004. 23:21

Mogu samo reci da za sad (kuc u drvo) kod mene radi fakat super.

jedino kaj se nakon 24 satnog spajanja sam odspoji da te prisili promjenit IP adresu.

MOdem koji imam je ethernet siemens i spojen je direktno na mreznu kompa.

Rivi 06.12.2004. 09:25

Vodokotlichu, meni se povremeno desi isti problem. Samo mi ne treba hard reset, nego može i obični. I onda radi. Jer ako ga ne resetiram, kod slijedećeg spajanja se spoji, ali ne radi kako treba.

acer 06.12.2004. 12:39

Ja do sad nisam imao nikakvih problema(na dsl-u sam skoro 5 mjeseci),sve radi kao urica:) :)
BTW Modem je Ericsson HM220d(ima usb i ethernet konektor)

Broken Arrow 07.12.2004. 09:48

USB dsl "modemi" imaju svakakvih problema zato treba uzimati samo ethernet ili ethernet + usb

Bubba 07.12.2004. 11:09

Citiraj:

Originally posted by Arrow
USB dsl "modemi" imaju svakakvih problema zato treba uzimati samo ethernet ili ethernet + usb
Ma ozbiljno? Mislis da imaju bas problema, ili ocitih tehnoloskih nedostataka sto je posljedica same sabirnice na koju su spojeni?

Tooma 07.12.2004. 11:39

Citiraj:

Originally posted by Arrow
i zasto je modem u navodnicima?
sta kod DSL-a nema modulacije signala?

Mailman 07.12.2004. 13:06

Citiraj:

Originally posted by Tooma

sta kod DSL-a nema modulacije signala?

Naravno da ima...DMT iliti Discrete MultiTone modulacija

Broken Arrow 07.12.2004. 13:16

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Ma ozbiljno? Mislis da imaju bas problema, ili ocitih tehnoloskih nedostataka sto je posljedica same sabirnice na koju su spojeni?
Pa zašto onda čovjeku prije nisi odgovorio nego se sada praviš pametan:confused:

Ja sam samo odgovorio čovjeku da skoro svi koji su uzeli usb dsl modem imaju problema sa pristupon net-u

daddo 07.12.2004. 15:52

oki... ovako... imao i imam taj siemens DSL modem... nasrecu ga vise ne koristim...

Zasto?

1. USB powered deviceova imam i previse... i on je bio kap koja je prelila casu... osim cestog smrzavanja sam od sebe, pucala mi je veza... kod bootanja se stroj nije htio dic kad bi on ostao ukopcan... DAKLE... ako mozes ... zamijeni 488 krznenih zivina (nece ti to dzabe napravit HitlerKomovci) za punokrvnu ethernet varijantu... jer....

2. Simptomi poput tvojih...

ETHERNET je...

pod 1. Self powered
pod 2. Izuzetno stabilan s vezom
pod 3. U kombinaciji s Linksys WRT54Gom radi cuda... ako ti treba WLAN i / ili LAN izlaz na net za sve strojeve....

Mala Digresija a.k.a. M.D. (tm)... Ni ISDN TA nisu nista bolji....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:25.