![]() |
chaintech 7njs bios update greška
Pokušaj bios updatea (razlog: BIOS ne prepoznaje bartona 2500+ kao takvog,ali je sve radilo ispravno :-( ),ne prolazi odnosno tokom updatea javlja bios rom checksum error(BIOS skinut sa chaintechovih .de stranica).Nakon restartanja,naravno ne podiže se sistem,nego (vjerojatno iz boot block BIOS-a) traži umetanje diskete sa ispravnim BIOS-om i awardflashom.Kombinacija nekoliko BIOS-a (i flash utilitiya),uključujući i originalnog ne pomaže.
E sad,nakon nekog vremena pronalazim na netu službeni BIOS i awdflash na chaintechovim (USA) stranicama.(verzija 0813) Pokušaj hot-swapa na aussovoj kt333 ploči ne prolazi, odnosno javlja "system was not a new award bios version. please updata rom bios first." Ponovni pokušaj dolaska (na chaintekici) barem do onog dijela da me traži disketu sa ispravnim BIOS-om,ne ide.Ploča ispusti kratka 4 beepa i ništa se ne događa,a na netu nigdje ne mogu naći što bi to trebalo značiti. BIOS je inače AWARD Phoenix... Bilo kakav predlog je dobrodošao. Thanx.... |
Ima li ki bilo kakovu ideju jer mi se inače čini da će chaintech letit u bajaderu???
|
Re: chaintech 7njs bios update greška
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
-a[enter] xxxx:0100 [sad napises] jmp far ffff:0000[enter] xxxx:0105 [enter] -rcx[enter] 5[enter] -n reboot.com[enter] -w[enter] -q[enter] Uz malo srece, ovo bi trebalo raditi. Ako ne, nadji nekog s programatorom, izvadi cip, plati i uzivaj. |
Citiraj:
Citiraj:
Mislim da sam probao čak i ovo ča predlažeš sa autoexecom,doduše ne baš sa ovakvom komandom kakvu si ti upotrebil,ali po uputama koje sam skinuo s neta trebao bi moć flashati i bez ikakve slike na monitoru (znači automatski). I sve to san i pokušal ali čini mi se da comp zapne i prije nego ča bi trebal počet čitat sa te boot(flash) diskete.Zato san i pital za ona četiri beep-a koje ploča proizvede.Nisam siguran ča signaliziraju.U knjižici niš ne piše, a ni na netu nisam uspio naći takav kod za award-phoenix BIOS... :confused: I još jedno pitanje,koliko bi otprilike moglo koštat programiranje? |
Evo link za beep codes
http://www.hardwarecentral.com/hardw...utorials/13/3/ Nažalost,ovaj treči od gore odgovara tvom pištanju,četiri beepa kad se zbroji... |
Citiraj:
For example, 1 -pause- 3 -pause- 3. This is a 1-3-3 combination and each set of beeps is separated by a brief pause. Ovo po meni predstavlja tri serije od po nekoliko beepova (kakva riječ :) ),znači 1-2-1 bi trebalo značit 1 beep pa pauza, pa 2 beepa,pa pauza pa ponovo jedan beep, a ploča proizvede četiri kratka beepa u seriji, jedan za drugim....... |
To su svi kodovi za phoenix biose a jedino taj odgovara onome kod tebe,zbroj je 4 beepa.
|
Veki-os ti opet zbrajaš. A tamo ipak piše da bi to beepanje trebalo bit razdvojeno nekakvom pauzom.A definitivno nije...
Čak i da idem gledati po tom kodu, on navodi grešku "bad timer chip on the motherboard ",i možda grešin ali ovo mi se nikako ne uklapa u problem koji imam (spaljen BIOS čip ili možda problem sa nekom karticom....) |
zato ja volim epox :) imas fino 88 portni debug led, nema beep beep :D meni nije jasno zasto svi nisu to poceli stavljat na ploce :)
imas problem procistas kod otvoris knjizicu pogledas ljepo napisane kodove i rejsio si problem, a ovo je koda imas moresovu abecedu :) |
Citiraj:
Ali ja ne mogu doć do tog c-boxa,imam samo ploču bez dodataka i tu nastaje problem s beepovima:D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:40. |