PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Super Talent ili Kingmax DDR466 ili A-data (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=14948)

EdSe 03.12.2004. 14:42

Super Talent ili Kingmax DDR466 ili A-data

Dakle, molim Vas prijedlog!

Dvoumim se:

KingMax DDR466, tinyBGA, color 512 Mb x2

ili

Super Talent CL2 DDR400 512 Mb x2

ili

A-Data DDR400 512 Mb x2

Samo me zanima, da li je ST brzi od ovoga cuda i koja je finta s tim plavim i srebrnim coolerima na ST-u, tj, da li ima veze to, i memorija samo s jedne strane ili memeorija samo s druge strane?!?

I sto je s tom A-Datom, tako jeftina, a cuo sam da je hvale po forumu...

Help! :)

rendula 03.12.2004. 15:31

Supertalent.
A koju ploču/proc imaš?

SetH 03.12.2004. 15:36

Kingmax je najbolji!!!

LorD ClockaN 03.12.2004. 15:36

Ako uzimaš A-Datu obavezno mora imat A-Data čipove jer su samsungovi zakurac

EdSe 03.12.2004. 15:41

Dakle, ploca je Epox 8RDA6+ pro...

Mislim kupiti a-datu u ve-milu...

Dajte malo, zasto je ST najbolji, vidio sam Kingmaxa DDR466 ima rezultate 2.5-3-3-11 na 230 i radi stabilno! Sad me sve to muci, kakvi su ti ST moduli u Ve-milu...i koje hladnjake, cipove...nesto, ne bih htio uzeti pa da ne radi na CL2 ili da ima losije rezultate nego kingmax....

i ta A-Data, jel netko uzimao module u vemilu ? Vidio sam da su jako jeftini, oko 580 kn 512 modul, a sve ostale su preko 700 pa mi je to sumljivo...

Hvala.

LorD ClockaN 03.12.2004. 16:29

Mislim da su ti jeftiniji sa Samsung čipovima i ti ne valjaju.
Pogledaj u još kojoj trgovini. Ako misliš na V-Mil u ZGu onda bi te odgovorio od kupnje bilo kakvog kabela tamo, a kamoli kvalitetne memorije.
Probaj pogledat koju drugu trgovinu.

Ne možeš biti siguran koliko će se na tvojoj konfi clockat memorija ili bilo šta jer niti jedan komad hardwarea, ma koliko god on bio isti, nije isti komad hardwarea.

pogotovo test KingMAXove memorije. Kvalitetne memorije se šalju testerima i recenzentima, a fuš se prodaje.

To će ti potvrdit bilo tko ovdje.

bude 03.12.2004. 16:40

Imas moj post o Super Talent memoriji ispod. Imas je za kupiti u autronicu.. Gle meni s 2.5 V radi na 2-2-2-5 @ 400 MHz DC... s cas 2.5 ide preko 230 (460)... jos i 5 godina garancije

Amdejac 03.12.2004. 17:51

U svakom slučaju Super Talent CL2.
Ak ne vjeruješ pitaj Jelca.
Ja imam A-Datu DDR450, ali na CL2 ide samo do 205 MHz na 2.7V dok ma 2.6V ide na 225 MHz na CL2.5.

EdSe 03.12.2004. 18:54

Dajte recite za ST, molim Vas

koja 512, plava, srebrna, jednostrana, dvostrana, moram kupiti u ve-milu jer imam neke zamjene....

jel ima razlicitih ST-a s razlicitim cipovima ili je samo u boji hladnjaka i stranama cipova...

hvala!

virty 03.12.2004. 20:00

Citiraj:

Originally posted by LorD ClockaN
Mislim da su ti jeftiniji sa Samsung čipovima i ti ne valjaju.
Pogledaj u još kojoj trgovini. Ako misliš na V-Mil u ZGu onda bi te odgovorio od kupnje bilo kakvog kabela tamo, a kamoli kvalitetne memorije.
Probaj pogledat koju drugu trgovinu.

Ne možeš biti siguran koliko će se na tvojoj konfi clockat memorija ili bilo šta jer niti jedan komad hardwarea, ma koliko god on bio isti, nije isti komad hardwarea.

pogotovo test KingMAXove memorije. Kvalitetne memorije se šalju testerima i recenzentima, a fuš se prodaje.

To će ti potvrdit bilo tko ovdje.

Nebih se složija, meni kingmax rastura!
Iman PC4000 HC i stabilan kako god okreneš!

DoDo 03.12.2004. 20:23

Citiraj:

Originally posted by saky
Dajte recite za ST, molim Vas

koja 512, plava, srebrna, jednostrana, dvostrana, moram kupiti u ve-milu jer imam neke zamjene....

jel ima razlicitih ST-a s razlicitim cipovima ili je samo u boji hladnjaka i stranama cipova...

hvala!

Kupi si one sa srebrnim heatsprederima
neznam zasto al kolko vidim vecina ih imamo i svi zadovoljni ,sad sto se tije jednostranih i dvostranih neznam al brijem da nepostoji jednostrani 512mb modul od ST-a.

Ma go ST nemos fulat 100% :beer:

LorD ClockaN 03.12.2004. 22:20

Citiraj:

Originally posted by virty
Nebih se složija, meni kingmax rastura!
Iman PC4000 HC i stabilan kako god okreneš!

Nisam rekao da nije stabilna, ali u velikoj većini slučajeva ne OCa se niti blizu kao u testovima za javnost

virty 03.12.2004. 22:53

Citiraj:

Originally posted by LorD ClockaN
Nisam rekao da nije stabilna, ali u velikoj većini slučajeva ne OCa se niti blizu kao u testovima za javnost
Pa neću govorit za druge, ali meni ide odlično kao i u testovima!

Phiv3 03.12.2004. 23:10

A kolko je to odlicno???
Dajte odmah izbacujte brojke a ne ovako nabadat "MENI JE SUPER!!!!" jer iz tog nitko ne moze nista zakljucit.
Meni je moja recimo super jer mi radi na cas2 na 420mhz....dalje mi ploca ne ide pa mi bolje ni ne treba, ali ju definitivno ne bi preporucio nekom kome je bitan visok fsb.
Zato uvijek napisi konkretne brojke....plz.

Mad_Duke 04.12.2004. 00:38

Meni moj Kingmax DDR433 dela na 444 Mhz 2.5 3 3 7

Vedran 04.12.2004. 12:24

Re: kingmax

Citiraj:

Originally posted by MMax
kingmax je najbolji, svakako preporučam Kingmax!!!
ha ha ha... baš me zanima što bi isus rekao na ovo...

Jablan 04.12.2004. 12:42

Imao Kingmax 466 Hard Core, zlatni sa crvenim čipovima i živa pušiona od rama. Sada imam Super Talent 400 Mhz, srebreni .CL 2.5 230 FSB LUDILO:clap:

brzi181 04.12.2004. 14:23

Ja ti iman A-datu kupljenu u linksa i za sada mi radi na 230 sa 2.5-3-3-8. i mogu rec da san pre zadovoljan sa mem. danas cu probat koliki ce tajminzi bit na 200.

Njusskallo 04.12.2004. 17:18

Budi pametan i ne kupuj Kingamx.

Imam Super Talent i radi stabilno na 230 s latencijama 7,3,3,2.5 bez dizanja napona ... usto imaju i srebrni hladnjak (koji je nepotreban jer koliko sam skužio nimalo se ne griju)

EdSe 04.12.2004. 17:25

Kingmax tinyBGA 466...

Na 234 Mhz, 2.5-3.3.8, bez problema...bez dizanja napona!

Zlatni PCB s crvenim (ljubicastim) cipovima...

e sada...

Jablan, da li si imao tinyBGA i da li je to ona memorija s PCekspert testa? ili ??? Zasto je pusiona? Mislim da ovi rezultati gore nisu toliko losi...

Opisana kingmax (http://www.pcekspert.com/articles/241-1.html)

ajde jos malo prijedloga, za sada mi stoji između kingmaxa i ST-a, mada mi kingmax vodi jer vidim rezultate uzivo, ali ja bi da mi netko malo vise napise ST performance! I to za ST CL2, PC3200, 512Mb i da mi napise vise, koje su boje hladnjaci, tj, onaj koji mi napise rezultate da spomene hladnjake i marku cipova na memoriji...

Nadam se da nisam prezahtjevan, samo zelim da mi pomognete u odabiru... :burn:

Hvala!

Mrki Svica 04.12.2004. 18:17

Ako hoces ADATA onda uzmi PC566 sa TCCD chipovima! ADATA 500 ima Hynix chipove i te nisu bas nesto ...

Neznam jel ima kod vas ...

LuXor 04.12.2004. 20:02

Re: Re: kingmax

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

ALO, MODERATORI!

Neki ljudi jednostavno ne znaju kada treba stati! Ne znam, zašto ljudi pišu takve gluposti, samo da bi se domogli postova.

P.S.

@Saky
SuperTalent je tvoj najbolji izbor!;)

Njusskallo 04.12.2004. 21:14

Re: Re: Re: kingmax

Citiraj:

Originally posted by LuXor
quote:

ALO, MODERATORI!

Neki ljudi jednostavno ne znaju kada treba stati! Ne znam, zašto ljudi pišu takve gluposti, samo da bi se domogli postova.

P.S.

@Saky

ALELUJA da je to netko skužio. Meni je bilo neugodno to napisat ali kad si već ti to napiso.

Potpuno se slažem s tobom.

Od toga najbolje mi je to što ima kingamaxe na 500MHz i hvali se s time što rade na 440MHz:confused:

LorD ClockaN 05.12.2004. 10:31

Citiraj:

quote:

ALO, MODERATORI!

P.S.

@Saky

Evo, riješeno...

Još sam mu obrisao i jedan dupli thread na Intelu!!!

vga killer 05.12.2004. 11:33

Citiraj:

Originally posted by Mrki Svica
Ako hoces ADATA onda uzmi PC566 sa TCCD chipovima! ADATA 500 ima Hynix chipove i te nisu bas nesto ...

Neznam jel ima kod vas ...

Kod nas ima samo A-Data 500 i 600.

Mad_Duke 05.12.2004. 13:28

Citiraj:

quote:

ALO, MODERATORI!

P.S.

@Saky

Pa, kaj fali Kingmaxu. Sjecam se kad sam imao p3 800Mhz i kingmax je imao PC133 memoriju.

Ja sam kupio kingmaxa 433 i radi mi na 444, pa ne kuzim po cemu je to toliko "losa" memorija!

virty 05.12.2004. 13:58

Re: Re: Re: Re: kingmax

Citiraj:

Originally posted by |RRSAF|Mad_Duke
Pa, kaj fali Kingmaxu. Sjecam se kad sam imao p3 800Mhz i kingmax je imao PC133 memoriju.

Ja sam kupio kingmaxa 433 i radi mi na 444, pa ne kuzim po cemu je to toliko "losa" memorija!

Neko jednostavno ne voli kingmaxa iz ovih ili onih razloga pa ne voli ni da se piše o kingmaxu :)

EdSe 05.12.2004. 14:31

A opet nemam konkretne odgovore zasto je taj ST najbolji... :(

tko je imao onu kingmax koju sam napisao i ST-a da bi mogao usporediti

ili

to je imao, ima, kingmaxa 466 tiny da mi kaze malo jos, sto moze ta memorija...jer cimer i ja smo novi u clockanju tako da imam memoriju kod njega u kompu, da vidim, ali nije to to, trebam iskustvo! :p

brzi181 05.12.2004. 16:25

evo san jucer malo testira A-DATU na 200MHz i radila je sa 2-3-3-5. bila mi je butala i dosla do deskopa ali se onda komp restarata a postavke su bile 2-3-2-5. voltaza je cilo vrime bila 2.6V.inace na 230MHz radi sa 2.5-3-3-8 sa 2.7V

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:19.