PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Hard Disk problem! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=148632)

Sajfo 26.05.2009. 23:50

Hard Disk problem!

Ovako, procitao sam jednu temu i covijek je imao isti problem kao i ja ali ja bih htio svoj problem napisati i bio bih vam zahvalan na pompci. Uglavnom, prije nekih mjesec dana, igrao sam igricu i zastekalo mi je. Windowsi otisli, dignuo novei svako malo se rusili, uvijek mi je CHdisk vrtio, bacao errore i bad sectore, zastekao usred radnje na kompu dok jednog dana opet nije se htio bootat, pislo je samo "A DISK READ ERROR!" Nije mi prvi put da je pisalo, nista, isao nove windowse dici, rekao da je particija necitljiva i ne moze se ni formatirati da dignem windowse. To je kraj harda tog. Medutim, kupio novi i radio savrseno tjedan dana, i danas na isti nacin zastekao. Javio mi da su filovi(vecinom u WINDOWS folderu necitljiv) i da izvrtim CHdisk. I jesam, nasao poprilicno bad sectora i obrisao ih i nis, nemoguce windowse dici, baca plavi ekran da e zgasit da se komp ne osteti. Izvrtio sada HD tune, nadao mi je 0.6% bad sectora na hardu od 160GB. Bojim se da ovaj hard ne unistim, mogu ga reklamirati ali to bih znacilo da nije greska u hardu, posto se dva put ista greska javila. Sada, sto vi mislite, u cemu je stvar? Napajanje ili losi Windowsi(koji su do sada 2g radili dobro). Ne zelim unistiti hard a komp mi treba. Zahvalan na pomoci!

Burko 27.05.2009. 00:03

ako su bad sectori i hdd je pod reklamacijom, nemas se sta razmisljati ;). reklamiraj.

sto se tice fizickog unistavanja harda pomoci neke druge komponente, mislim da jedino moze biti problem u napajanju. provjeri koliki su naponi, sibni testiranje napajanja pa pogledaj koliko ti +12V ocsilira.

coconut 27.05.2009. 13:16

Možeš li nam reći o kojem hd-u radi?

Burko 27.05.2009. 14:48

Citiraj:

Autor coconut (Post 1349835)
Možeš li nam reći o kojem hd-u radi?

:D

da nije mozda seagate?

Sajfo 27.05.2009. 21:07

Stari je bio segate, ovaj je WD! Ok, kao da provjerim ispravnost napajanja i sto mi mora biti da je ok, negdje oko 12V? Kako da to provjerim, gdje? Cuj, ne znam je li o.6% diska bad sector, jos necu na reklamaciju, garancija je 3g. zasada radi dobro, vidjet cemo.

Doink the Clown 27.05.2009. 21:45

Ma što nećeš reklamirati, vraćaj to odmah u dućan sinko! I nabavi si neke druge winse, ja sam neko vrijeme imao instalirane xp black edition pa su bili krcati trojancima i ostalim štetočinjama pa se ne bih čudio da ti neka indijanska verzija ždere hardove... A mogao bi i zamjenit sata kabel tek toliko da vidiš... Možda je on malo defektan...:fiju:

Sajfo 27.05.2009. 22:26

Zamjenio sam kablove, nije do njih! Ok, Windowse cu si nabaviti i har zamjeniti! Hvala vam!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:25.