PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   lga 775 kuler (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=14841)

soad 30.11.2004. 18:38

lga 775 kuler

Imam p4 775 na 3,2...e sad posto svi znamo da se preskot grije stvarno puno, a ja bi mu dignuo frekvenciju trebao bi novi kuler da zamjenim box.Evo samo jedan primjer: 3,2 @ 3,4 na full stresu (prime95) ide nakon 15min do 55 stupnjeva,lol.a samo je 200mhz podignuto.

Zanima me sto je najbolje uzet za hladjenje.Svi preporucuju zalmana al za 775 ga nema,...

Sto uzet do 400kn?

Hvala

gpremec 30.11.2004. 20:26

Re: lga 775 kuler

Citiraj:

Originally posted by soad
Imam p4 775 na 3,2...e sad posto svi znamo da se preskot grije stvarno puno, a ja bi mu dignuo frekvenciju trebao bi novi kuler da zamjenim box.Evo samo jedan primjer: 3,2 @ 3,4 na full stresu (prime95) ide nakon 15min do 55 stupnjeva,lol.a samo je 200mhz podignuto.

Zanima me sto je najbolje uzet za hladjenje.Svi preporucuju zalmana al za 775 ga nema,...

Sto uzet do 400kn?

Hvala

Za sada ti je najbolje ostati na BOX kuleru, jer se 3.0 ionako ne griju ispod 50°C pod punim opterecenjem, cak niti u kucistima dizajniranim upravo za P4 Prescott procesore.

O Zalmanu 7000 sam se uvjerio da na P4 platformi nije efikasan u hladjenju, cak je i BOX bolji od njega. Uostalom, LGA775 BOX je najveci kuler koji sam imao prilike vidjeti, jos cemo malo pricekati da se pojavi nesto sto bi trebalo biti toliko efikasno.

vga killer 30.11.2004. 20:26

Ajd pogledaj novi Zalman 7700. Pitanje je jel ti uopće stane na matičnu.

soad 30.11.2004. 20:48

da,sad sam malo gledao...stvarno veliko i tesko 918g...pa to zdrobi maticnu:)

jel ima na hr trzistu?

soad 30.11.2004. 20:54

evo nasao sam,samo kosta 550kn u linksu:(

ima li netko ideju kak ce to ici na moju maticnu (ag8 abit) i koliko ce se stanje sto se tice temperature popravit...?

vga killer 30.11.2004. 21:38

Re: Re: lga 775 kuler

Citiraj:

Originally posted by gpremec
Za sada ti je najbolje ostati na BOX kuleru, jer se 3.0 ionako ne griju ispod 50°C pod punim opterecenjem, cak niti u kucistima dizajniranim upravo za P4 Prescott procesore.

O Zalmanu 7000 sam se uvjerio da na P4 platformi nije efikasan u hladjenju, cak je i BOX bolji od njega. Uostalom, LGA775 BOX je najveci kuler koji sam imao prilike vidjeti, jos cemo malo pricekati da se pojavi nesto sto bi trebalo biti toliko efikasno.

Meni to nije jasno. Zalman mi je hladio ko lud naspram BOX coolera.

gpremec 01.12.2004. 15:34

Re: Re: Re: lga 775 kuler

Citiraj:

Originally posted by vga killer
Meni to nije jasno. Zalman mi je hladio ko lud naspram BOX coolera.
Vjerovatno nisi skinuo onu "kofol pastu" sa BOX kulera. Ne bi vjerovao koliko se bolja temp postize kada se onaj ispljuvak zamijeni sa silikonskom pastom, tanko namazanom.

Darth Revan 01.12.2004. 17:07

Hyper 48 je riješenje ! Kupio ga u Linksu sad na onoj akciji za 400kn sad dođe oko 450 ali ima postolje za 775 stane i hladi dobro 4 heatpipea!

vga killer 01.12.2004. 18:31

Re: Re: Re: Re: lga 775 kuler

Citiraj:

Originally posted by gpremec
Vjerovatno nisi skinuo onu "kofol pastu" sa BOX kulera. Ne bi vjerovao koliko se bolja temp postize kada se onaj ispljuvak zamijeni sa silikonskom pastom, tanko namazanom.
Maknuo sam to crno govno i opet je Zalman hladio bolje.

BladeRunner 02.12.2004. 21:54

Zalman za Intel je smeće i točka.i još jedna.ako ne i dvi..
:beer:

vudu2 02.12.2004. 22:00

Re: lga 775 kuler

Citiraj:

Sto uzet do 400kn?

Hvala

AS5 50kn
Kučište napuniti sa tihim ventilatorima npr 4 komada cca 350kn
Evo ti 400kn.
Intel box cooler je odličan, jedino što nije tih. No ne buči ako ne treba.

soad 02.12.2004. 23:06

Re: Re: Re: Re: Re: lga 775 kuler

Citiraj:

Originally posted by vga killer
Maknuo sam to crno govno i opet je Zalman hladio bolje.
sad me stvarno zbunjujete,...nisam najbolje upoznat sa performansama a volio bi imati zalmana za oc.da onda nekako skrpam ovog novog zalmana ili mi nebude nikako pomogao?cak ste rekli da ce i odmognut...

vga killer 02.12.2004. 23:11

Možete pirčat kaj oćete, al da sad kupujem cooler uzeo bi Zalmana jer je meni hladio super. Amen

gpremec 02.12.2004. 23:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: lga 775 kuler

Citiraj:

sad me stvarno zbunjujete,...nisam najbolje upoznat sa performansama a volio bi imati zalmana za oc.da onda nekako skrpam ovog novog zalmana ili mi nebude nikako pomogao?cak ste rekli da ce i odmognut...
BOX kuler za LGA775 je mrcina nad mrcinama, i radjena je po idealnom receptu (koji se vec toliko puta dokazao): bakrena jezgra koja upija temperaturu, i aluminijski listovi koji temperaturu prenose sa sebe u okolni zrak. Konstrukcija samog BOX kulera je direktna kopija onoga sto su svi najbolji kuleri dokazali, a svojom velicinom (i masivnoscu) uspijesno se bori s poprilicno visokim temperaturama Prescott jezgre.

Osobno Zalman 7000 seriju (i sve negove direktne nasljednike, ukljucujuci i prethodnike - orb-kuleri) smatram konstrukcijskom greskom, koja zadovoljavajuce radi samo zahvaljujuci svojom masom i predimenzioniranoscu. (Moram vise naci vremena da prezentiram svoja razmisljanja o toj konstrukciji, ali ne ovaj put.)

Moje iskustvo je pokazalo da se kod "hladjenja" danasnjih procesora vise isplati uzeti kuciste koje je osmisljeno za efikasniji protok zraka s manjim brojem ventilatora, nego kupovinu kulera (ovom prilikom govorim iskljucivo o Intelovim P4 procesorima, pa i Prescott jezgri) kao zamjenu za ionako odlican BOX kuler.

http://forum.pcekspert.com/showthrea...5&pagenumber=2

Na ovom threadu sam postao slike kucista koje je dizajnirano za Prescott P4. Sa 350W napajanjem kosta nesto vise od Zalmana 7000. Takvo kuciste imam i doma, i u njemu rade ukupno 4 ventilatora (ukljucujuci i one na procesoru i napajanju).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:38.