PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Win Vista i 7, problemi sa share-ingom (Acces denied) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=148241)

domina 21.05.2009. 17:59

Win Vista i 7, problemi sa share-ingom (Acces denied)

Jel imo tko taj problem da nije mogo pristupit nekom šeranom folderu/particiji na visti ili sedmici?
Maknio sam i ugasio sve one gluposti tipa file protection sharing i slično (ne znam sad točno jer pišem s xp-a).
Al moram također napomenut da sam primjetio kako na disk (fizički drugi disk) koji je šeran mogu pristupit bez beda te kopirat/otvarat što poželim, no ukoliko se radi o šeranom disku na kojem su windowsi, dolazi do tog problema.
Znači ja vidim diskove pod my network places al kad ih želim otvorit: *BUMP* Acces is denied!!

Lud sam više jer nekad mi znaju doć frendovi s laptopom pa izgubim živce dok smislim način kak da im neš prebacim..

Getriba 21.05.2009. 19:12

ovak, ja sam problem oko šeranja vistinih foldera i diskova sa xp-om (a mislim da će i tebi ovo funkcionirat) tak da sam napravio sljedeće. nakon što sam enejblao sharing određenog foldera, u istom tabu "share" (ono kad stisneš na properties od dotičnnog foldera) stisneš opet "share" i imaš sad onu kao listu korisnika sa kojima hoćeš dijeliti taj folder. ti odaberi "guest" i onda add. to je riješilo moje muke. javi kak je prošlo

thopok 21.05.2009. 21:22

Citiraj:

When you disable password protected sharing, the computer sharing the folder does not require a user account or password. Anyone on your network can access the shared folders of the computer (provided the folder was shared for the Guest or Everyone account)

Getriba 22.05.2009. 09:32

e sad, nemoj me držat za riječ, al mislim da ni nakon isključivanja password protected sharinga, sharing nije radio kak spada. al ovak znam definitivno da radi

domina 22.05.2009. 11:26

Isključen mi je pass protect sharing pa mi ne šljaka.
Hm, al sad vidim da sam ja išo pod advanced sharing, a ne pod Share tam pod Sharing tabom.. tj ne mogu ni stisnut na share..

Getriba 22.05.2009. 11:41

daj mi reci kakve su ti postavke u network i sharing centru, ono kak ide po redu:
network discovery
file sharing
public folder sharing
printer sharing
password protected sharing
media sharing

thopok 22.05.2009. 13:30

Citiraj:

ti odaberi "guest" i onda add
Pa to je, treba ručno dodat.
Citiraj:

no ukoliko se radi o šeranom disku na kojem su windowsi, dolazi do tog problema.
Vjerojatno su tako odlučili?

domina 22.05.2009. 15:58

network discovery: ON
file sharing: ON
public folder sharing: ON
printer sharing: ON
password protected sharing: OFF
media sharing - to mislis na media streaming? to piše da je ON

Getriba 22.05.2009. 16:20

e, tak je i meni. a dakle, kad pokušaš šerat neki folder sa C:-a ne dopušta? pa makar se on i na desktopu nalazio? ili?

domina 22.05.2009. 16:45

tako je, al nemora bit ni c particija u pitanju, moze bit i d i e, imam tri particije, znači sve na disku na kojem su windowsi nemogu šerat

Sn4k3 23.05.2009. 02:55

Meni se ista stvar dogadjala dok sam bia u lanu s 2 frenda... uglavnom od moje 3 particije ovi su vidili samo jednu. Sve i svasta smo probali ali na kraju nismo skuzili u cemu je problem..

B-Link 26.05.2009. 16:37

Ne znam da li će vam pomoći, ali ja sam imao isti problem te nisam mogao shareati My Music folder na posebnoj particiji, a riješio sam ga pomoću programa Sunrise Seven, pomoću kojega mogu preuzeti vlasništvo nad datotekom (Take Ownership) te ju i adekvatno shareati ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:30.