![]() |
Asrock G31M-S ne trza prilikom prvog uključivanja
Eto nova ploca, kupljena danas, i ja ju jednostavno nemogu pokrenut.
Komp se upali, ventilatori rade, disk se pocne vrtit, dvd, miš svjetli, ali nikakve slike nema, ni boot screena ni nicega. Dali ima netko kakvu ideju sta bi moglo bit da doticna proradi? konfa je Asrock G31M-S link Intel Pentium D 915 ili 920 sad vise nisam ziher al nije ni bitno Mem Samsung 512Mb neka HP brandirana, ali isprobano i sa Kingmax keksom od 2gb, pa nista... Napajanje HP 365W od nebitnog neki WD 160Gb Sata2 DVD takodjer neki Sata proc, napajanje i memorija uredno rade na drugim maticnima... za napajanje sam i vise nego siguran da je dovoljno... |
kad upalis komp,pogledaj dali ti tipkovnica zasvijetli tamo gdje je caps lok lampica i druge dvije,ako nista ne zasvijetli onda je maticna mrtva 90 posto....ako koristis graficku karticu pogledaj da nije mozda u njoj problem tako sto se prebacis na integriranu posto ju maticna ima...
|
zasvjetli, samo blicnu sve tri... i dalje nis... a to valjda kad dobije struju...
inace ne cuje se ni bip ni nis sto je ful cudno palil sam bez graficke i sa vanjskom grafickom i nis... sa 677 memorijom od 512 i od 1gb, sa 800 memorijom od 1gb i 2gb, clr cmos, sve sve sve kaj god mi je palo na pamet i nikad ni blink na ekranu... izvadil sam ju novu iz kutije i nikad nisam ni videl boot scren:) |
Citiraj:
|
da je maticna mrtva tipkovnica nebi uopce zasvijetlila...ja znam jer je moja maticna bila mrtva...
|
@thopok
nemam pojma, stvarno mi se neda rastavljat komp da probam s drugim, ali budem za vikend pa cu vidjet... ak se do tada ne rijesi naravno |
Problem rijesen.
kak je kuciste Hp, ima one drzace za cpu cooler i kad sam stavil drugu maticnu radili su šlus, pa se nije htjelo zbootat. uglavnom ploca sad radi najnormalnije. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:54. |