![]() |
OC R9700 - zašt' se nećka?
R9700(HY5DU283222 F-36) , bbAti, silencer v.3.0 + sinked mema, catalyst 4.10, atitool 0.0.22
Neće, pa neće. Dignem za 5Mhz clock bilo corea bilo meme, ruši se isti čas. Kaj delam krivo? Kaj preporučujete? Još bedasto pitanjce: switch na silenceru. Koji je položaj normal, a koji boost? Jeb ga , nemrem odredit oduhativnom metodom jerbo mi abitov cooler na nbridgeu radi rusvaj na tonskoj ljestvici. Dok ne primim šrafnciger i presudim mu s dva, tri poteza.... Zahvaljujem. |
Pa stišaj ga u BIOSU dodjavola...AK se ne varam imaš AN7 ne?
Ili još bolje, pljuni 50-ak kuna i uzmi Zalmana (plavoga) i sve 5. |
Citiraj:
|
...nece zbog biosa,bios od graficke ti je zakljucan i ne dozvoljava nikakav overclock,znaci da trebas fleshati bios (od pro verzije)s kojim bez problema dizes frekv mem i gpu-a....
|
Eh, thnx na odgovoru. Samo, na kaj trebam pazit kad tražim bios od Pro? Na proizvođača ili tip memorije? Ili paše od bilo koje Pro verzije?
@ostali: Zalman pasivnjak je slijedeća investicija u komp. I prije neg' sam kupoval abiticu, čuo sam da te NB zujalice rade pizdarije, ali da bude tak brzo prolupala, nisam se nadal... |
...evo ti link sa biosima od ati-a http://www.techpowerup.com/bios
......mislim da ovaj ati 9700 pro sa samsungovom memorijom (bez ista da pise uz) ide bez problema sa tvojom grafom,jer takvog sam ja sebi stavio,buduci da imamo iste grafe.... |
Mucho thnx, jolkica. Ipak sam se odlučio za Sapphireovu 9700 Pro verziju, jer ima navedenu istu memu kao i moju, a i jučer kad sam ugrađivao silencer u servisu, tip je očitao barkod na kartici i izbacilo je Sapphire R9700 kao proizvođača. Ipak su oni zeli kompletnu proizvodnu liniju od ATija, pa se nekak osjećam sigurnije flashat bios na onu verziju koju ima memu kao i moja...
Već sam dosadan, ali još samo... kojim utilsima si flashao kartušu? Mene oblije mrtvački znoj kad moram flešat, nikak da me prođe filing da bude sve pošlo po krivu... |
imapo sam potpuno istu karticu kao tvoju prije par mjeseci i kloknuo sam je na 370/330 bez problema......osim tso sam koristio bios od BBA 9700 pro sa samsungovom memorijom..... a ne sapphire sa hynixovom...
|
Okej. I to bumo uzeli u obzir. Koji si alat koristil za fleš?
Kak te služi 9550? Kaj to nije 'korak unazad' u usporedbi s 9700? |
...imas program na dnu stranice zove se ati flash,probaj sa ovom zadnjom verzijom,cijeli postupak radis iz dosa znaci ovako
1 prebacis (kopiraj...extraktiraj...ako je potrebno) ati flash utilies file na floppy disc skupa sa biosom (preporucio bi ti bios sa samsungovom memorijom jer taj ide provjereno na tvoju grafu) 2 kad si u dosu pokreni ati flash program (ukucaj : atiflash+enter) 3 kad udjes u program ukucaj sljedece : atiflash -f -p 0 ime biosa.bin +enter (pazi n a razmake) pricekas malo i to je to..... |
Jolkica je sve rekao.
A sto se tice 9550,radi jako dobro na medium detaljima.Kloknuo sam je na 420/220 i dobilo neku kvazi 9600pro (400/300). Lijepo radi ali nije ni blizu 9700. I jos kad je bacis na 9700 pro (nategnutije postavke rama koliko znam) i sa klokovima 370/330. |
Ljudovi, fakat nemam pojma kaj se dešava... Taj mi flash nikad neće postati jasan. Skinuo sam po dvije verzije atiflasha i flashroma, 4 Pro biosa i svaki put mi javlja ovo:
Serial ROM "ime biosa.bin" File open error Taj DOS je tak user-unfrendly da je to Bogu za plakat... Kaj delam naopak? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:01. |