![]() |
USB Voyager GT Unreadable
Imam problem sa stickom Corsair Flash Voyager GT 16GB... Windowsi XP mi ga prepoznaju samo kao ramovable drive i kažu da nije formatiran, ali kad potvrdim da ga formatira ne mogu ga formatirat, a Vista i 7 ga prepoznaju kao USB MEMORY BAR Device i ne pojavljuje se uopće u My Computeru. Inače svi windowsi su ga prepoznali kao Corsair flash voyager gt usb device i sve super radilo.. Molim ako netko zna nek se javi... kak da spasim podatke ako je moguće ak ne samo da ga osposobim da opet radi.... Unaprijed zahvaljujem!!
|
Podatke mozes provat vratit sa get data back.. http://www.runtime.org/ Jesi probao format npr. sa ovim HP toolom? http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=197
|
Mislim da je neka greška na Voyager USB-ovima. Meni se ista stvar desila na GT verziji 4GB. Prvo se sam formatirao nekako, ali je radio kasnije, i onda se skroz zblesao, poslao sam na servis i dobio novi 8GB obični plavi. Taj je ok radio neko vrijeme, pa se sam formatirao i javljao grešku kao i tvoju. Sada radi ok, ali se desi da ga ne očita.
Ja rješenje nisam našao, ali ako mi još jednom pobriše sve leti u smeće. |
Citiraj:
Barem sam ja s tim jednog spasio :) |
Ja sam vraćao Get Data Backom i File Scavengerom...
|
za spasiti podatke, probaj ove solucije. a sto se tice kvara, ako imas garanciju, odnesi ga u trgovinu, ako nemas, imas na corsair stranicama forum, registriraj se i prijavi problem i 95% da ces dobiti novi
|
Biti ce da je taj crko. U HelpDiscu sam rjesavao par takvih. Problem nije softverske naravi nego elektronicke. Ako sam dobro shvatio da se ne da formatirati. Ne odnosi se samo na te Corsair, nego i ostale USB diskice.
Sam stick je rikavela i njemu nema pomoci, ali podaci bi se mogli izvuci. Naravno, u HelpDiscu, ne na kuhinjskom stolu. |
USB je u disk managementu (samo xp) označen kao unreadable.. :( drugi windowsi i linux ga ne prepoznaju i ledica na njemu konstantno svjetli kad je priključen...
|
za spasavanje podataka zbilja ne znam sta preporucit, ima ponesto raznih programcica te namjene po netu, sad kako koji i da li uopce radi se nikad nisam zamarao, ali za osposobljavanje "crknutih" flash memorija mi se panasonicov sd formatter pokazao kao najbolje rjesenje. Ozivio je ponesto usb stickova i sd kartica, samo 1 sd kartica je na kraju ispala zaista mrtva.
program radi i na visti i na xp. jedino na zalost na corsairovim memorijama erase opcija ne radi, al to je manje bitna stavka. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:39. |