![]() |
Savjet molim!
Pozdrav svima!
Ovo mi je prvi post ovjde pa eto odmah trebam mali savjet. Dakle, trebam kupit novi proc i dvoumim se izmedju dva ekstrema: Celeron D 2,93GHz 256KB 533MHz ili P4 3,0 Prescott 1MB 800MHz? Nije da trebam neki super dobar i brz komp jer igram se tu i tamo i nisam previse zahtjevan sto se toga tice. Zato sam i pomislio na Celerona (a citao sam na www.xbitlabs.com da ima dobar klokanski potencijal :) ) ali posto ja kupujem nove komponenete svakih sto godina,onda sam pomislio kupiti nesto posteno poput P4 3,0. Razlika u performansama je ocita ali razlika u cijeni je nekih 600kn sto je otprilike jos 512mb DDR-a. Ljudi, sta da bolje uzmem onda? Hvala unaprijed! :clap: |
Celeron nije nikakvi extrem,Ovaj 3.0 Prescott ti je 100 puta bolji,ako biraš samo između ta 2 onda Prescott,svakako!
|
Hvala na savjetu!
Htio sam se samo uvjeriti da i ovaj celeron ne bi bio los potez s obzirom da ima istu jezgru kao i ovaj P4, ali manje L2 memorije. Vjerojatno cu ici na ovaj P4 ali cu jos malo razgledat!:cool: Zivili! :beer: |
Sad bih spomenuo neku riječ koja počinje sa A a završava na 64, ali ipak neću :beer: :beer:
|
Citiraj:
P4 jezgra je stvarno gladna memorijske propusnosti i tu je Celeron najslabiji, drž se punokrvne četvorke inače ću ti morati proporučiti ono na A ;) ! |
Re: Savjet molim!
Citiraj:
|
@ Veki-os
Vidim da imaš P4 na 533, a radi ti na 3.2, pa me zanima na koliko si podigao FSB i voltažu i koja ti je temp. proca! @ Ostali Imate li dobar i tih hladnjak za preporuciti za P4 2.4 ( znam da je super zalman 700 Al-Cu, ali zanimaju me i drugi ):beer: |
Na 3.3GHz:D
FSB možeš izračunati,3300:18=184 Voltaža je 1.585v a max temp. je 50C. |
E ljudi,opet ja s pitanjem! :D
Odlucio se ja definitivno za P4 i malo sam istrazivao po netu testove i recenzije Prescotta i Northwooda i sad sam tu u dilemi. Zanimaju me modeli 3,0 na 800Mhz. Kazu da Prescott trosi vise struje i normalno da se vise grije a performanse mu bas i nisu puno bolje od Northwooda na istoj frekvi, cak u nekim slucajevima i losije. Da li razlika u 512kb L2 memorije igra veliku ulogu ovdje? Cijena je skoro ista,tako da to uopce nije bitno sad....:rolleyes: Hvala unaprijed! |
Citiraj:
hmm, pa nije loše! moram nabaviti novi cooler jer imam intelov stock, tek onda se mogu upustiti u clockanje :D meni na default frek. voltaža varira između 1.560 1.6 V, čudno mi je kako si uz takvu voltažu postigao tolik FSB! .....Cekaj malo imaš li ti B ili C (533 ili 800) ??? @Dendy Istina je da je Northwood bolji u nekim testovima i da se PUNO manje grije, ali Northwood ti je stara arhitektura! Slušaj, ja inače jako preferimam Intel, ali Prescott je promašena arhitektura ( isto ko kod nVIDIE FX 5800), tako da bi ti toplo preporucio A64! Dobro vidim da si napisao da se baš ne igraš, ali čemu onda kupovat Prescott na 3 GHz??? Rađe uzmi tu lovu, malo doplatiš i kupiš si A64 i novu matičnu!!! |
B je ,piše uz sigu.A jebi ga,potrefio sam dobru seriju:D
|
Bježi od prescota. Uzmi si za te novce Athlon 64 2800+ i matičnu.
|
Citiraj:
Prescott (1MB L2) naspram Nortwooda (512KB L2) je na istoj frekvenciji otprilike isto brz, od -1% do +5%, ovisno o aplikaciji. Iako bi "od oka" Prescott trebao biti brzi, odredjene izmjene unutar jezgre su dovele do toga da je tek zanemarivo brzi od Nortwooda. |
Thanx na odgovorima i sad sam jos u vecim dvojbama. Vec imam maticnu za intela (865perl) tako da sam vec odabrao izmedju intela i AMD-a. Nemam nista protiv AMD-a i ne mogu govoriti da su dobri ili nisu jer sam dosada u svim konfama imao Intela tako se tu vise radi o vjernosti proizvodjacu :D . Eddie je imao pravo kad je napisao da za cijenu jednog Prescotta mogu uzet A64 + maticnu i to stoji. Mozda razmotrim i tu mogucnost (u slucaju da mi u trgovini uzmu pod racun ovu 865perl plocu).
U svakom slucaju, fala svima na odgovorima! :clap: |
Preporučio bi ti northwooda, ali je previše star, prescott se grije i nije puno bolji od prethodnika, tako da uzmeš najslabijeg Athlona 64, i uz dobar cooler ga o'clockaš do besvijesti
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ahhhh, meni Infinity riknula po treći put. :rolleyes: :(
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:09. |