![]() |
PC se zamrzne i počinje "pištiti"
Dakle,ovako .....Kad u utorrentu skidam vise od 2 fileova .....nakon par minuta,ili nakon nekog sata,komp se restartira.....osim tog ..kad imam npr otvoren utorrent,opera browser i neku igru i kad u operi gledam na youtubeu video zna mi se dogoditi da PC odjednom zablokira i počinje cviliti,pištiti šta god ...i za nekih par sekundi,minutu se pojavi plavi ekran s beginig dump of physical memory ....dakle u normali kad ne radim malo zahtjevnije radnje pc radi ok .... e sad svi RAMOVI su provjerenisa mem test,cak sam ih isprobao u drugom pc-u .. na šta vam ovo najviše "miriši" ...HDD,napajanje ili PROC ? ili nesto deseto .... p.s. HDD,napajanje i PROC su stari 2 godine i nesto .....,a Napajanje sam jako jako iskoristio,jer proteklih 2 i pol godine,svaku godinu je PC bio ukljucen 24h barem 50 % od cijele godine.
|
Ajde sta se sramis :D Napisi tu konfu sukladno pravilima,
Citiraj:
Citiraj:
|
ma ne sramim se ...eto ..napisano .. :)
|
Pobroji pištanja (koliko dugih i koliko kratkih) i usporedi sa ovim spiskom
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50273 |
Da ali njemu ne pisti kod bootanja nego usred rada.
Sta kaze event viewer? Cesto zna biti da 2 kombinacije rama na drugoj rade a kod tebe zezaju. Jesi pokusao sa po 2 keksa meme? |
probao sam i sa jednim keksom, i sa 2,i sa 3 ... .) uvijek isto ...
a event viewer kaže ovo (2 slike) : http://img22.imageshack.us/gal.php?g=lolbdn.jpg |
Jel posrijedi overclock?
|
U životu ništa nisam oca-o :lol2: ...a to kad se zaledi pc,više je cviljenje neko pištanje....a fascinantno je to što se to večinom događa kad skidam stvari s utorrenta...odnosno dok se na HDD ispisuju velike količine podataka...i onda se najcesce nakon nekog vremena PC zablokira i restarta ....a tu i tamo zna pisati i ovo: pojavi se plavi ekran,begining dump of physical memory i pise:
a process or thread crucial to system operation has unexpectedly exited or been terminated |
Frend je identican (..../hdd0) problem imao, reinstal windoza ga je rjesio.
|
Da,samo što je ovo već treči format windowsa,od kad imam nove komponente ... i uvijek je sve isto ....
|
Jesi istestirao hard? Možda je posrijedi bad sector na njemu... :kafa:
|
mozete mi preporuciti sto vise programa za HD .... znam za npr HD tune ...ima li nekih boljih ..itd .. da provjerim sto je vise moguce stvari vezano za HDD....
|
Imas na hitačijevom webu aplikacije za fitness, jogu itd. :D
http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm |
znači pošto nemam disketni pogon ....baš moram te programe snimiti kao bootabilne na cd ? ....... ccc
i ako ti svi testovi prođu ok .... znači da su u pitanju proc ili napajanje jel ? ako rame eliminiramo .. p.s. thx na linku |
Daj zaboravite vise te fore "jel proc u pitanju?!?!?"
Neispravni procesor je zadnji, ali stvarno zadnji izvor sumnje u problemima s racunalima... |
Par jednostavnih stvari koje mozes probati:
1. Promijeni SATA kabel/upikni u drugi port. Ja sam imao isti problem i, vjerovao ili ne, rijesio ga na taj nacin. 2. Ako imas sata przilicu, probaj je privremeno iskljucit. Ponekad rade probleme. Kasnije mozes saltat sata portove pa eventualno pogodis kombinaciju u kojoj radi. Mozda pomogne... |
Proc nije sigurno krivac, kolega Dizel zna :goood:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:21. |