![]() |
Ne pali nakon udara groma
Pozz..
Konfiguracija je jednaka mojoj, samo je grafa drugog proizvođača. Desilo se da je jako zagrmilo , tip je vidio da je zaiskrilo(ne zna točno na kojem djelu) negdje ispod monitora.:fiju:.. Od onda ne radi Max-tv, i komp se uzastopce resetira.Prođe POST,,, bipne jednom.. prikaže se stranica proizvođača matične i još jedan screen , i onda se restarta, i tako stalno. Probao sam : Drugo napajanje,hard,grafu,kablove,ramove, clear cmos(jer su klinci navodno prčkali po biosu).i ništa. Sumnjam da je matična dobila po repu. Ono što mi je zanimljivo je da je komp uredno radio i nakon groma, sve dok ga nije ugasila...od onda ....njesra. Trebao bih savjet što da još probam , i zaboravio sam gdje je opcija (kako se zove) u biosu kojom se isključi automatski restart, i da mi se prikaže plavi ekran,, ako će uopče doći do njega.. thx... |
Citiraj:
Ako se na taj nacin restarta, probaj repair windowsa ili cak postavke za hard, da nije prebacen u sata native mod. a windowsi instalirani na ide mod. |
Citiraj:
Ćudno mi je da ne mogu bootat sa cd-a , a sve sam namjestio u biosu...:hitthewal: |
Dali je kakva dodatna mrezna kartica ustekana ili modem slucajno. Povadi sve sa ploce, ostavi samo, proc+hladnjak, napajanje, rame, grafu i optiku, bez harda pa vidi dali boota.
Pregledaj plocu usput, da se nije negdje zacrnilo ili koji kondic napuhao. |
Citiraj:
|
Jesi izvadio bateriju i ostavio matičnu nekih 10 minuta da čila malo? Probaj, vrati bateriju pa upogoni stroj.
|
Probao sam vaditi bateriju,ne na deset minuta,već minutu dvije, bez promjene..
|
Ako nema garancije, slobodno je meni posalji. :D
|
Citiraj:
|
Ve-mil kaže da je ploča ispravna.....:fuming:
|
Jesam ti rekao da je meni posaljes. :D
Prodji sve jos jednom, barem kablove izmjenjaj. |
Citiraj:
:D:D Probao sam sve osim matične.... sad idem još jednom, ali sa drugim kučištem,možda je koji pwr,ili reset kablić..... |
Hm, cudno. Meni smrdi na disk. Ovo da se restarta mi smrdi na BSOD koji se odma restarta zato sto mu u windowsima nije receno da ne restarta. I simptom da je sve radilo prije restarta (a poslije groma) isto upucuje na disk. Mozda je ostecen samo dio gdje su windowsi ili cijeli disk a radilo je ono sto je bilo tada u RAM-u. Ko ce znat.
A moze bit i da je grom corruptao BIOS cip. |
Nije disk, probao sam ga na svojoj ploći,probao sam sve komponente osim procesora na svojoj ploći. Ne vjerujem da je do njega... ili?:fiju:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:18. |