![]() |
Računalo bez OS - prva instalacija
Kupljeno je racunalo bez OS ima instalirani BIOS i to je sve...
Sta da radim i kako instalirat WIN XP na komp koji nema nista osim BIOS-a? Pokusa san ubacivanjem instalacijskog CD-a od WIN XP-a nadajuci se da je to ispravan nacin međutim nije... U BIOS-u namistin da mi boot-a sa CD-a... Ubacin instalacijski CD i dođen do crne podloge na kojoj mi pise da ubacin boot CD i da stisnen bilo koju tipku... sta ja napravin međutim nema pomaka... molim Vas pomozite sta i kako napravit! Hvala! |
Mora biti Bootabilan OS
|
Citiraj:
|
Htio je reči da CD s Windowsima mora biti bootabilan.
|
Pogledaj je li su bas Win XP bootabilni gore, jer moze biti ako imas od nekog kompa da je Recovery disc i on ce raditi samo na tom kompu s kojim je dobiven....
|
Ko sto su ti rekli iznad, moras imati Windowse koji se mogu bootati.
Međutim, nije kraj svijeta, postoji i zato riješenje, mnogo bolje od gore ne/spomenutih eheh. Ako ti se desava to sto si opisao onda imas u rukama onu omraženu verziju Windowsa ;) Da sad neides okolo traziti nove windowse, pripremi si 6 floopy-ja i skini Boot Floopy set, ovisno kakve Win imas. WinXP bez sp-a, WinXP+sp1, WinXP+sp2. Startaj extraktor, prati wizarda i mjenjaj floopy-je. Kada krenes dizati WinXP u biosu podesi da se bootaju sa floopy-jai ubaci prvi, nakon 6-og floopy-ja wizard ce ti reci da ubacis WindowsXP instalaciju i to je to. Boot From XP Floppy Set (WinXP only) Boot From XP Floppy Set (WinXP sp1) Boot From XP Floppy Set (WinXP sp2) |
joj sto imam osjecaj da je to neko novo racunalo bez floppya :)
|
E, hebiga onda ...
Postoji verzija i za USB stick ... pa nek zagoogla ! |
tocno tako racunalo je bez floppya imate dobar osjecaj :)
moze link na pm za download bootabilnih windowsa... molim Vas ako ima itko volje... Hvala!! |
Neces nazalost dobit takav link ovdje jer je to ilegalno...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:36. |