![]() |
Procesor "visoka temperatura"
Nedavnosam kupio komponente nove i skuzio da mi temperatura procesora oko 40 stupnjeva kad radi neopterecen,(dok nista ne igram) poprilicno visoko
pa me zanima koji je razlog tomu .....Kako da smanjim temp. jer svi mi kazu da je previsoka da bi trebala biti do 30 stupnjeva max ne vise posto ga nisam cloco... Moja konfiguracija : Gigabyte EP43-DS3L, *CPU Dual-Core E5200 box 45nm DDR2 2048Mb PC6400 Kingmax Radeon HD 4870 512Mb DDR5 PCIX *WD 320GB WD3200AAKS SATAII Napajanje Corsair 400W CX |
Dok je điđabayte u pitanju, nis nemoj vjerovat. Sta ti senzor tvog prsta kaze dodirom hladnjaka? :D
|
Pa hladnjak nebude nest posebno topal
EDIT: Jos me nest zanima ak neko moze odgovoriti zast mi napajanje cvrci cim krenem igrati igrice dok neigram radi normalno.Neki mi kazu da je napajanje preslabo...da cvrci zavojnica itd..... |
Da, kako su ti rekli, vjerovatno ti usljed opterecenja dolazi do cvrčanja neke zavojnice. A to ne mora znacit i ne znaci da ti je napajanje slabo. Meni je tako moja 8800GT kad je bila nova crvcala kad bi pokrenuo neke igre..
|
Gle meni su napajanje zamijenili pod garancijom kada mi je cvrčalo.... Nisam htio zalit zavojnicu ljepilom i odnesao na garanciju i riješili. sve ovisi od firme do firme
|
jel mozda imas stock hladnjak na tom procu???da nije to mozda ovaj hladnjak koji se inace dobije kao stock kuler kod semprona??
http://media.bestofmicro.com/,V-9-154053-3.jpg jer ako jest onda je cudo sto nije na 45 stupnjeva....jer ako imas taj kuler kupi si neki malo jaci ako ti je to previsoka temperatura... |
Nije, jer ima Intela,a ne AMDa. Temperatura ti je sasvim ok, ne brini se, sve dok ti ne prelazi 50ak stupnjeva u idle-u je ok, i nije za brigu. Zavojnice zalij vrucom plastikom i nece vise nista cvrcati... :amen:
|
A jesi li upoznat sa pravilnim nanošenjem termalne paste na procesor, mladiću? Ako nisi, trk po tatinu Diners kreditnu i zapeglaj ga lagano tankim slojem :beer: Šala mala, meni moj E7400 (isti nanometarski proces kao i tvoj proc) bez opterećenja ide na 35 stupnjeva sa Zalmanom gore tako da je tebi 40 stupnjeva temp sasvim OK, pretpostavljajući da imaš stock cooler...
Što se tiče napajanja, i više je nego dovoljno za tvoja trošila. :kafa: |
Neki mi kazu da je napajanje preslabo te da ima malo ampera te da kad graf. povuce struje ono cvrci jer nema dosta struje za sve komponente te da bi moglo crči. Tak da neznam sta da radim da kupim novo napajanje il da ostavim ovo .Ak me neko moze savjetovati za neka napajanja do 700kn napisite!!!!
|
Napajanje je ok, ne trebas nista mijenjat.
|
Za napajanje, ak je pod garancijom, i ak te fakat živcira "cvrčanje", odnesi u firmu di si kupil. Ak nije, zalij plastikom. (silikon, watever...)
Moja iskustva sa zagrijavanjima... stock cooler na phenom-u 9500 = 51-54°C idle ; 62-64°C load. (krivo nanešena pasta, katastrofalan protok zraka...) Nije se srušilo niti jednom u godinu dana zbog pregrijavanja iako je na ljeto znao skočit na 70°C. (komp je navršio godinu dana pretprošli tjedan, kad sam i mijenjo kuler i ventove poslago nove bolje u kućište.) Nakon stavljanja Scythe Shuriken-a 28-30°C idle ; 38-42°C load Zakon stvar. I savjet? Upucaj onoga ko ti je reko sve što se tiče tvog kompa... "Meni su rekli ovo, meni su rekli ono..." Google it. Provjeri koja bi trebala bit okvirna temperatura sa stock coolerom. Provjeri na netu prije neg uletavaš sa dobrim starim "Meni neko reko neš, čitaj: ja si brijem da je to tak, to je preveć, to treba bit ledeno." Temperatura ti nikad neće bit ispod 40 sa stock coolerom, al se nemaš kraj preveć zabrinjavat, naravno osim ak si među "Moram imat sve najkulhiperubersranje!!!111" ekipom. Fala, đenja, vrga izrantal svoje. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:09. |