![]() |
Speedtouch 780 i WOL(čitaj kupujem Zyxel)
Pokušavam složiti wake on lan za dva kompa koja imam doma, ali friska figa.
Tj. uspio sam složiti forwardiranje WOL paketa preko Game & Application sharinga i taj dio radi(provjereno sa network monitorom). Problem nastaje kad se kompovi zgase preko noći, kao da speedtouch zaboravi MAC adresu kompa koji je zgašen dulje vrijeme, te shodno tome ne proslijedi paket prema njemu. Kad se komp ručno upali i zgasi, speedtouch ga opet vidi i WOL radi, ali hebiga od tog niš koristi. Sad mene zanima da li postoji neki način da se u ST forwardira WOL paket na broadcast adresu, s tim da nemam pristup telnet sučelju(hvala iskon.duo) ali imam root(hvala blog.hr)? Usput da pitam da li se pomoću roota može prebaciti sa on-demand veze na always on, bez da se prolazi kroz onaj setup(nisam baš siguran da znam sve iskonove kombinacije vpi/vci i ostalih djidja)? Što se Zyxela tiče, zanima me da li on podržava rad sa speedtouch-om u bridge modu i da li u tom slučaju DHCP server na ST mora biti upaljen(to ne bi htio nikak), i još me zanima taj odgovor u kombinaciji sa iskon.trio uslugom(tj. da li STB zahtijeva DHCP)? Pa ak netko zna, bio bih zahvalan. |
Citiraj:
ili ne, pa im taj IP istekne kroz xy sati(ovisno o 'Client Lease Time:' podešenju u routeru)? meni je bila ista stvar, radio WOL nakon friškog gašenja, ali nakon noći ne. onda sam stavio fixni ip tom kompu u routeru i sada radi sve bez greške mjesecima, bez obzira bio on offline dan-dva ili tjedan. (ne govorim o onom IP od ISP-a, on se mijenja najdulje svaka 24h, da ne bude zabune, no i za to ima lijeka, dyndns pa opet imaš pristup izvana neovisno o IP) |
Always use the same address?
Čini se da je ovdje "dublji" problem? Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Ti imaš speedtouch? |
Evo se mučim kako da osposobim WOL na ploči GA-P35-DS4.
U BIOSu sam uključio WOL opciju pod "Power Management", podesio postavke NIC-a za WOL (allow to bring PC out of stand by), ugasio PC na S3 suspend mode. Nakon svega toga vidim da lampica na mrežnoj ne svijetli, što je odmah sumnjivo. Odem kod susjeda i pošaljem magic paket, ali ga ne pali. Poslao sam ga preko Solarwindsa. Molio bih objašnjenje i u čemu griješim? Na mrežnoj lampica mora svijetliti, kad se PC stavi u S3 stanje, je li tako? PS: Dosta sam googlao o tome, ali opet ništa korisno. |
Da li ti se u biosu opcija zove "PME Event Wake Up"?
|
Da.
|
Jesi forwardirao portove na routeru(najčešće korišteni portovi su 7 i 9 TCP)?
|
Forvardirao sam oba kako si rekao.
BTW, radi se o D-Linku DSL-584T u router modu. Prilikom slanja magic paketa da li pod "MAC adress of PC" upisujem onu koju dobijem iz naredbe ipconfig/all ili onu MAC adresu u postavkama routera vidljivu u "statusu"? Što upisujem u IP adresu? 192.168.1.2 ? Zbunjen sam totalno. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Pod IP adresu upisuješ javnu adresu routera, ili još bolje(pošto se ona svako malo mijenja) rezerviraš besplatnu domenu na http://www.dyndns.com/ i te podatke ubaciš u router pod dynamic dns odjeljak i onda pod IP adresu možeš ubaciti tu domenu(npr. mojkomp.dyndns.org). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:44. |