![]() |
(riješeno) Kad upalim komp, ne beepa niti se na ekranu išta prikazuje
Evo ovako se dogodilo:
Gledao sam jednu večer preko TV-kartice (Winfast TV2000 XP RM)televizor na kompu, i odjedamput na ekranu su se počele prikazivati crte bjele i crne tad sam restartao komp i nakon restartanja nije se čuo nikakav signal a na ekranu se nije prokazalo ništa niti nije prikazalo biose! Probap sam zamjeniti rame, hard grafičku, napajanje, MATIČNU i ništa isto se dogodilo . ljudi pomagajte!!!:) |
Jesi izvuko tu TV karticu van dok si probavao?
|
Zanju te kartice jako cesto praviti takva sranja. Imam i Expert i RM verziju. Izvadi je pa onda probaj upaliti komp pa vidi kakvo je stanje.
|
ma jesam izvadio je van i probao onda upaliti ali ništa!
EDIT: čak sam i hard probao izmjebiti ali ništa |
ploča ili napajanje :beer:
|
Hmm, imas li priliku staviti to sve sto imas na neku drugu plocu?
|
evo sad ću probat stavit u drugu ploču pa se onda javim
EDIT: probao, ista stvar:( probao sam i restartati biose na clear cmos ali bez rezultata isto se digodilo NIŠTA!!!! |
isprobavaj komponentu po komponentu u drugom kompu,nemoguce da je sve krepalo
|
ovako probao sam već: HARD-radi, RAM-radi, NAPAJANJE-radi, MALA BATERIJICA-radi, čČITAČ-radi,
EDIT: možda me zeza PROCESSOR??? EDIT: ja mislim da mi nije krepala matična jer onda nibi vrtio cooler na processoru i nebi se otvarao čitač ,čuo HDD... EDIT: NAJVIŠE MI SE PO GLAVI VRTIJU BIOSI KAD MI SE NIŠTA NA MONITORU NE PRIKAZUJE! |
OMFG
Koristi opciju EDIT i NEMOJ PISATI VELIKIM SLOVIMA JER SE TO SMATRA DERANJEM I GALAMOM STO NIKAKO NECE BITI TOLERISANO! Stavi drugu graficku karticu pa robaj sa njom. Imao sam slucaj da se komp nije htio uopste upaliti kada je u njemu bila krafa koja je crkla zbog pregrijavanja. |
Citiraj:
ako znas sklopiti komp (komponente, lalala), fino sve rastavi i slozi na stolu maticnu. stavi na plocu samo maticnu+procesor+napajanje+memorija (jedan keks ako imas vise), i upali komp preko pinova sa nekim metalim predmetom (kratkospoji dva odgovarajuca pina, pise ti u manualu ploce koja dva, a i najjverovatnije na samoj maticnoj). ako ti maticna nema integriranu, sistemac (zvucnik) bi trebao poceti tuliti da mu fali graficka. ako nemas sistemac na maticnoj, naravno spojis i njega prije paljenja ;). ako se i dalje nista ne dogada, najvjerovatnije ti je otisao ili procesor ili maticna. napajanje malo teze, ali moguce da je i ono krivac. u svakom slucaju, napravi ovo napisano pa javis rezultate ;). |
E Burko tnx- dužan sam ti xD
Kad sprobam javim ti :) EDIT: evo Burko sprobao sam kako si mi napisao i dalje se ništa ne događa , ali ja ću nabavit novi processor pa ću onda probat . evo još jedno pitanje: ima li veze cooler na processoru s samim processorom????---jer mi se cooler vrti ali ja misiim da mi je prdnuo processor. |
Vjerovatno ti je krepao procesor, i meni je nekidan bio sličan problem.Niti zvuka niti slike.
Na kraju sam zamjenio procesor i sve se vratilo u normalu. |
Ja i dalje tvrdim da je grafa osla. Zbog pregrijavanja najvjerojatnije. Takvi su simptomi kakve je opisao (bijele i crne crte).
|
pipe ,pa zamjenio sam i grafičku pa i dalje ništa!!!
ja ostajem na processoru i ostat ću na tome da ga zamjenim pa ćemo vidjet. |
evo zamijenio sam processor i RADI!!!!!!1
tnx svima na pomoći OVO JE RIJEŠENO!! -dakle ako vam se ovo dogodi kupitie novi processor (naravno, onaj koji vam odgovara matični ploči) van izvadite stari i stavite novi!!! i komp mora da radi!!! |
Imam isti problem, ram isto radi, napajanje radi, ne bipa komp probao izvadit ram kartice nist a.... vjerovatno isto cpu ?!:)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma nesto mu se uzjebalo s plocom, vidjeno vec XXX puta, nekad pomaze cupanje/stavljanje rama, a nekada ista radnja sa procesorom...ne garantiram zivotom, ali sam 99% ziher da bi i sa starim opet radilo.
Procesor mora izgledati kao čvarak ili biti sav strgan do jaja da bi ga se proglasilo neispravnim. |
nije istina, ja imam u ladici nekoliko athlona XP koji su samo malo zakrhnuti na uglu i vec su krepani :D
ali u ovom se slucaju slazem, procesor definitivno nebi smio biti krivac jer sanse da samo tako krepa su "one in a million" |
Ja imam isti problem, jel ima tko kakvih amd procova visha :)
Ili vremena da mi pomogne rijesit problem :) Placam cevape :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:27. |