PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Kad upalim komp, ne beepa niti se na ekranu išta prikazuje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=145571)

Skols 21.04.2009. 09:10

(riješeno) Kad upalim komp, ne beepa niti se na ekranu išta prikazuje

Evo ovako se dogodilo:

Gledao sam jednu večer preko TV-kartice (Winfast TV2000 XP RM)televizor na kompu, i odjedamput na ekranu su se počele prikazivati crte bjele i crne tad sam restartao komp i nakon restartanja nije se čuo nikakav signal a na ekranu se nije prokazalo ništa niti nije prikazalo biose! Probap sam zamjeniti rame, hard grafičku, napajanje, MATIČNU i ništa isto se dogodilo . ljudi pomagajte!!!:)

krimos 21.04.2009. 09:57

Jesi izvuko tu TV karticu van dok si probavao?

Milentije 21.04.2009. 10:47

Zanju te kartice jako cesto praviti takva sranja. Imam i Expert i RM verziju. Izvadi je pa onda probaj upaliti komp pa vidi kakvo je stanje.

Skols 21.04.2009. 12:01

ma jesam izvadio je van i probao onda upaliti ali ništa!

EDIT:

čak sam i hard probao izmjebiti ali ništa

daxdax 21.04.2009. 12:14

ploča ili napajanje :beer:

Milentije 21.04.2009. 20:13

Hmm, imas li priliku staviti to sve sto imas na neku drugu plocu?

Skols 21.04.2009. 20:37

evo sad ću probat stavit u drugu ploču pa se onda javim

EDIT:

probao, ista stvar:( probao sam i restartati biose na clear cmos ali bez rezultata isto se digodilo NIŠTA!!!!

MAHER 21.04.2009. 20:48

isprobavaj komponentu po komponentu u drugom kompu,nemoguce da je sve krepalo

Skols 21.04.2009. 20:53

ovako probao sam već: HARD-radi, RAM-radi, NAPAJANJE-radi, MALA BATERIJICA-radi, čČITAČ-radi,

EDIT:

možda me zeza PROCESSOR???

EDIT:

ja mislim da mi nije krepala matična jer onda nibi vrtio cooler na processoru i nebi se otvarao čitač ,čuo HDD...

EDIT:

NAJVIŠE MI SE PO GLAVI VRTIJU BIOSI KAD MI SE NIŠTA NA MONITORU NE PRIKAZUJE!

Milentije 21.04.2009. 22:45

OMFG

Koristi opciju EDIT i NEMOJ PISATI VELIKIM SLOVIMA JER SE TO SMATRA DERANJEM I GALAMOM STO NIKAKO NECE BITI TOLERISANO!

Stavi drugu graficku karticu pa robaj sa njom. Imao sam slucaj da se komp nije htio uopste upaliti kada je u njemu bila krafa koja je crkla zbog pregrijavanja.

Burko 21.04.2009. 23:40

Citiraj:

Autor Skols (Post 1327605)
ja mislim da mi nije krepala matična jer onda nibi vrtio cooler na processoru i nebi se otvarao čitač ,čuo HDD...

nikako ne mora biti slucaj, cisto da te lagano obezhrabrim. no, idemo redom:

ako znas sklopiti komp (komponente, lalala), fino sve rastavi i slozi na stolu maticnu. stavi na plocu samo maticnu+procesor+napajanje+memorija (jedan keks ako imas vise), i upali komp preko pinova sa nekim metalim predmetom (kratkospoji dva odgovarajuca pina, pise ti u manualu ploce koja dva, a i najjverovatnije na samoj maticnoj). ako ti maticna nema integriranu, sistemac (zvucnik) bi trebao poceti tuliti da mu fali graficka. ako nemas sistemac na maticnoj, naravno spojis i njega prije paljenja ;).

ako se i dalje nista ne dogada, najvjerovatnije ti je otisao ili procesor ili maticna. napajanje malo teze, ali moguce da je i ono krivac. u svakom slucaju, napravi ovo napisano pa javis rezultate ;).

Skols 22.04.2009. 09:51

E Burko tnx- dužan sam ti xD

Kad sprobam javim ti :)

EDIT:

evo Burko sprobao sam kako si mi napisao i dalje se ništa ne događa , ali ja ću nabavit novi processor pa ću onda probat .

evo još jedno pitanje: ima li veze cooler na processoru s samim processorom????---jer mi se cooler vrti ali ja misiim da mi je prdnuo processor.

martin22 22.04.2009. 11:52

Vjerovatno ti je krepao procesor, i meni je nekidan bio sličan problem.Niti zvuka niti slike.
Na kraju sam zamjenio procesor i sve se vratilo u normalu.

pipe 22.04.2009. 14:12

Ja i dalje tvrdim da je grafa osla. Zbog pregrijavanja najvjerojatnije. Takvi su simptomi kakve je opisao (bijele i crne crte).

Skols 22.04.2009. 19:29

pipe ,pa zamjenio sam i grafičku pa i dalje ništa!!!

ja ostajem na processoru i ostat ću na tome da ga zamjenim pa ćemo vidjet.

Skols 25.04.2009. 09:49

evo zamijenio sam processor i RADI!!!!!!1

tnx svima na pomoći

OVO JE RIJEŠENO!!
-dakle ako vam se ovo dogodi kupitie novi processor (naravno, onaj koji vam odgovara matični ploči) van izvadite stari i stavite novi!!! i komp mora da radi!!!

Gjuro 25.04.2009. 10:16

Imam isti problem, ram isto radi, napajanje radi, ne bipa komp probao izvadit ram kartice nist a.... vjerovatno isto cpu ?!:)

Dizel 25.04.2009. 10:51

Citiraj:

Autor Skols (Post 1329999)
evo zamijenio sam processor i RADI!!!!!!1

tnx svima na pomoći

OVO JE RIJEŠENO!!
-dakle ako vam se ovo dogodi kupitie novi processor (naravno, onaj koji vam odgovara matični ploči) van izvadite stari i stavite novi!!! i komp mora da radi!!!

LoLčina, sad probaj ponovo sa starim procesorom, dao bih ruku u vatru da ce opet sve raditi :D

Milentije 25.04.2009. 11:27

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1330024)
LoLčina, sad probaj ponovo sa starim procesorom, dao bih ruku u vatru da ce opet sve raditi :D

I meni je cudno da procesor tek tako crkne, ako vec nije bio OC-an (dakle radio je na def. postavkama), samo uz gledanje TV-a. :stoopid:

Dizel 25.04.2009. 13:13

Ma nesto mu se uzjebalo s plocom, vidjeno vec XXX puta, nekad pomaze cupanje/stavljanje rama, a nekada ista radnja sa procesorom...ne garantiram zivotom, ali sam 99% ziher da bi i sa starim opet radilo.

Procesor mora izgledati kao čvarak ili biti sav strgan do jaja da bi ga se proglasilo neispravnim.

maX 01.05.2009. 21:09

nije istina, ja imam u ladici nekoliko athlona XP koji su samo malo zakrhnuti na uglu i vec su krepani :D

ali u ovom se slucaju slazem, procesor definitivno nebi smio biti krivac jer sanse da samo tako krepa su "one in a million"

Gjuro 06.05.2009. 10:43

Ja imam isti problem, jel ima tko kakvih amd procova visha :)
Ili vremena da mi pomogne rijesit problem :)

Placam cevape :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:27.