![]() |
izdrada biquad antene - ODLICNE UPUTE!
please check out:
http://www.nswireless.org/samogradnja/ender/ svaka cast, tutorial je napravljen tako da djacima prvacima pod malim odmorom date da vam rade antente, stvarno tutorial za 5+... |
krecem s izradom cim stigne wrt54gs :D
|
taj biquad stavi na satelitski tanjur (na nosac) i imas antenu za wireless cca 26-30db (tako jaka komercijalna antena ni nepostoji) :) a kosta svega 100-200kn za satelitski tanjur i komad bakra za biquad
|
ako moze dobaciti nekih 320km da mogu uzet WISP krecem ovog trena
|
Citiraj:
|
Citiraj:
joj al bi to bilo fino imat na tu udaljenost flat rate (sanjam) :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Odlican vodic... bas razmisljm da napravim antenu spojim se sa nekim je ovako mi moj wterček nema dosta posla :D
|
Citiraj:
blize mi je SiCG a tamo je sigurno jeftinije nego kod nas |
Dobra idea, no bilo bi još bolje kad bi se uspjeli organizirati ko naši susjedi i kad to ne bi ostale puke pričice.
Ziher postoji netko tko ima web design u malom prstu, pa da se napravi stranica na kojoj bi se razgovaralo samo o tome. |
imas zgwirelless
|
Citiraj:
mislim da su ovi iz NSwireless-a vec bacili link do Beograda... (svaka cast nekih 80+ km) neznam koliko km ima Osijek - neka tocka u vojvodini ali znam da njihov ISP Verat nudi wireless pristup i ima pristupnu tocku na vrhu fruske gore ako se nevaram... pa treba probati :) |
ajd sad si mi dao malo motivacije pa cu se raspitati
btw da ne trazim jel znas par linkova o wirelessu u sicg |
Citiraj:
registriraj se i malo raspitaj na njihovom forumu... u yugi ti je 128k wireless link 20eura mjesecno... 0-24h flat naravno :) |
Ne kužim kaj cijelu antenu treba staviti na satelitski tanjur ili samo aktivni element?
Nije mi jasno zašto je frajer izrezao ono sa strane |
biquadicu stavis na nosac od satelitskog tanjura (tamo gdje inace stoji ona glava za satelitsku televiziju) i onda fino naciljas lokaciju sa koje zelis uhvatiti signal...
|
Thanks
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:57. |