![]() |
Intel E5200 i ASRock G31M-GS
proc E5200 i ploca ASRock G31M-GS ( po cpu listi ga podrzava)
znam da je ploca smece , pa nemojte odmah na tu temu http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=G31M-GS&s=n radi s celerom 430, ali s E5200 nista, starta napajanje, vent na cpu, hard, optiku, sve radi , ali ne posta ..........:hitthewal: vratim celera ... sljaka :stoopid: probao drugo napajanje, 500w, clear cmos, jumper 800/1066, mema corsair 667 dc 2x 1gb, pa kingmax 1gb 800mhz .... grafu nikakvu nisam stavljao, samo interna ideje .... ?! :wtf2::fala: |
Citiraj:
|
Pogledaj koji Bios je na ploči, pa ga probaj zamjeniti sa novijim. Inače bi trebalo raditi.
|
rekli su da ce stavit u adm-u, posto mi prosla ploca dosla neispravna, pa nije valjda i proc ...
to znaci prtljanje s disketama ili drito net .... probam fala |
imam istu plocu i proc,ali kod mene je problem sto s 2x2gb nece postati,a to sto se tebi desava meni se desavalo s biostarom i e5200,samo sto nakon 2 starta je prestao raditi
|
prestao raditi... mislis riknio (proc) ili ......
|
Novi bios kao sto rekose kolege.
Meni E5200 radi i sa 945G. :) |
Citiraj:
ova je P , al nema veze ..jel moze radit na fsb1066 na tvojoj ploci radilo bez upgradea biosa ? imam proc viska , pa mozda nju uzmem ...:roller: |
Citiraj:
P je puno bolja od G, osim sto G ima Intel 950.:) 1066 FSB podrzava, ali moras rucno namjestit u BIOS-u. BIOS sam davno uptadetao sa najnovijim tako da neznam jeli E5200 radi sa starijim verzijama. Ali E5200 ti nece radit na punoj brzini (2500 MHz = 12.5 x 200) nego ce ti radit na X6. Znaci 6 x 200 = 1200 MHz. Nije ni to lose ali pomocu CrystalCPUID -a u Windowsu namjestis mnozitelj na X12.5 i radi bez problema. 945G (nije ni P puno bolji) je ocajan sto se tice OC-anja ali kad koristis CrystalCPUID moras u BIOSU (sto se tice E5200) staviti FSB na 200 MHz, inace nemozes u Windowsu namjestit na X12.5. A ako ti je malo 2.5 GHz, mozes se poigrat sa Easy Tune 5, ali ti ne preporucam.:) Ali najbolje bi ti bilo da nadjes koju rabljenu 965P ili P35. |
stavio najnoviji bios 1.40, sve po ps-u od asrocka napravio
defaul settings u biosu i jopet banana .... hard radi, optika kao da ne dobija struju vent cpu ok, psu ok , speaker od ploce nista ..... argh .... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Vjerojatno ti ploča neda dovoljno napona procu.
To se meni dogodilo na ploči 965 kada sam prešao sa e4300 na e8400. Morao sam vratiti e4300 na ploču,podignuti napon i onda šteknuti e8400. Dakle nije htio raditi sa AUTO postavkama na ploči iako bi trebao. Probaj na taj način možđa pomogne. |
Citiraj:
|
Neispravan proc?:fiju:
Ili posudi od nekog drugu plocu pa probaj. |
Citiraj:
a ploca bila na zamjeni, dobio novu iz ADM-a.. i popusio 2x ptt( oko 100kn) u stilu ... do 7 dana od primitka se ne placa ptt, kasnije troskove snosi kupac :wtf2: :stoopid::stoopid::fuming: a kao kupac nisam znao sta od komponenti ne radi ... proc ili ploca ,dok nisam nabavio celera 430 , a ako im posaljes ispravnu komponentu, onda te oderu :D:D ako je i proc neispravan... strasno :fuming::hitthewal: ......onda bolje kupit polovno bar znas da radi :beer: nista moram naci plocu, idem kod lika u trgovinu, mozd budu dobre volje samo da probam ... fala decki .... |
Citiraj:
ne radi proc .... bas zuper :wtf2::beer::beer::beer::beer::amen: edit: ne mogu j***no vjerovat, poslali mi neispravan proc i mbo, rade samo wd640aaks i scythe katana 2 (ADM) normalno, nisam iz Zg, pa pusim ptt u oba pravca,a o izgubljenom vremenu ... fuj ( koja politika... ??) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:02. |