![]() |
BSOD svako malo
Poz, evo pitam za bratica, konfa je sljedeca:
2x1gb kingmax p35 ds3l 400w fortron e2180 (stock cooler) WD 320gb nvidia 8800gt 512 Naime problem nije softwerski, probali smo sa par razlicitih OS-ova i uvijek isto pa cak i za vrijeme instalacije OS-a se zna dogodit. Nista nije overclockano, sve je uredno podeseno u biosu, update-an je na zadnju verziju... Problem je malo sta to nije moj komp, a bratic ima 14god pa nije lako nesto testirat. Uglavnom sve normalno radi u windowsima, brzo, i nema problema dok ne dode BSOD. Imate neke ideje o cemu bi se moglo radit? Promjenio sam slotove rama, jedino se nisam sjetio recimo HDD prebacit na drugi sata utor i takve nebulozne stvari :) Meni ovo izgleda kao losa memorija? cim dobim priliku, probat cu zamjenit sa svojim modulima pa njegove testirat kod mene, u meduvremenu ima drugih ideja? |
Zaključak ti je ok, najproje ram. Pokušaj ulovit broj BSOD greške (bitan je prvi broj, primjer 7e).
|
ja sam imo isti problem.. sve sam izmjenjo i nisam mogo nac gresku, da bi na kraju probo promjenit hard na kojem je OS i otkako sam promjenio sve radi kako treba.... a onaj hard na kojem je prije bio OS sam samo formatirao (WIPE) i koristim ga kao drugi hard... na njemu muzika, filmovi....... i sad sve radi savrseno....
|
uf, to bi bila losa opcija, nemoguce da na wd 320gb nemogu radit windowsi :)
u nedjelju cu zamjenit rame pa bar da to iskljucim |
memtest86+ ti nije pao na pamet, ha? :D
|
lol, pa nisam glup...nema potrebe u dubinu opisivat situaciju, al vec sam reko da ne mogu testirat kod njega, danas ce rami bit kod mene pa cu ih doma testirat
|
Probaj "Debugirat " Minidump file , znat ćeš u čemu je kvaka..!
UPUTE Edit : Ako hočeš možeš mi poslat Minidump file na mail... pa ti probam vidit... |
moze, probat cu tnx
evo update: testiro sam braticev ram cijelu noc i ne znam tocno u kojem tenutku jer sam spavo, pc se bsodo, znaci da je ipak vjerojatno u ramu problem kod njega je moj ram pa ako ne dobija bsodove vise onda ram saljem na reklamaciju evo sta kaze windows 7: Problem signature: Problem Event Name: BlueScreen OS Version: 6.1.7057.2.0.0.256.1 Locale ID: 1050 Additional information about the problem: BCCode: 3b BCP1: 00000000C0000005 BCP2: FFFFF80002CD66AC BCP3: FFFFF8800276AF20 BCP4: 0000000000000000 OS Version: 6_1_7057 Service Pack: 0_0 Product: 256_1 Files that help describe the problem: C:\Windows\Minidump\041909-17846-01.dmp C:\Users\Astral\AppData\Local\Temp\WER-26459017-0.sysdata.xml @greenfly, idem probat iskopat taj minidump file pa ti posaljem na mail |
evo ovako, prvo mi je javio ovo:
Code:
Use !analyze -v to get detailed debugging information. Code:
Your debugger is not using the correct symbols Code:
Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+7f6ac ) Code:
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (3b) Code:
ADDITIONAL_DEBUG_TEXT: po mojoj interpretaciji sve upucuje na ram, ali probat cu potrazit tocnu adresu za simbole pa onda napravit debug edit:idem probat skinut simbole za w7 odavdje jer mi niti jedan path koji sam naso na netu nije radio pa mozda s ovim proradi edit2:***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis. -- ne mogu nikako to sredit, skinuo sam 290mb paket simbola i instaliro na c:\symbols, taj path sam stavio u debugger, ali opet isto mozda path treba nekako drugacije izgledat? |
Citiraj:
Da. |
mislis na memtest?
edit: zar mi ne govori dovoljno da kad sam u stabilan sistem stavio rame za koje sumnjam da ne valjaju da se dogodio bsod? mogu ja iz dosa pokrenut memtest al mislim da nije potrebno, a treba mi komp btw, prico sam sa braticem i cijeli dan nije dobio bsod od kad koristi moje rame... edit2: nece niti sa downloadanjem u c:\websymbols ovaj debugger, opet nemre loadat za kernel, mozda zato jer je u pitanju w7? |
Da... trebao bi napravit taj "debug" na XP-u...ali kao što kažeš vjerovatno je ram...
|
mogu napravit na xp-u, imam ga na virtualnoj masini
ali jel moram onda prvo izazvat bsod u xp-u? ili samo da probam sa ovim file-om koji vec imam? |
Citiraj:
Citiraj:
|
eh damn, nemam fizicki :(
ali sad me malo zbunjuju neke stvari...jer meni se dogodio samo taj jedan bsod oko 3 ujutro, sta bi znacilo da je memtest izdrzo oko 5h prije nego je puklo i danas evo vec drzi cijeli dan skoro to je zbunjujuce jer je bsod na braticevom kompu bio svakih cca 15min, nekad vise nekad manje i njemu se sad nije jos uvijek dogodio s mojim ramima pa vise ne kuzim bas i nisam ziher dal su rami ima jos jedna stvar koju sam napravio u isto vrijeme kad sam i zamjenio rame na njegovom pc-u, a to je da sam mu hdd prebacio sa jednog sata utora na drugi jel moguce da je zapravo to rijesilo problem? a onda ko zna zasto sam ja dobio bsod :) mislim da cu zamjenit natrag rame pa cemo vidjet dali ce se problem vratit kod njega ili ne edit, evo opet se dogodilo, i opet kaze: Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+8fecc ) Code:
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (50) |
e ljudi, nemrem fakat skuzit, pre cudno je...
prekjucer onak u 2 ujutro se komp restarto 5x, svaki put bi zaredom dobio bsodove i nebi ni digo windowse do kraja i onda sam ga zagasio, ostatak noci je bio zagasen ujutro sam ga opet upalio i od onda radi normalno i testiram te lude rame i nemogu nikako izazvat bsod, cijeli dan su izdrzali orthos, memtest i sve kaj sam bacio na njih... pozitivno je jedino sta mi bratic sa mojim ramima nema nikakvih problema jos uvijek pa cu mu vratit njegove rame i ak mu bude neki problem onda su valjda ti polu-umirajuci rami |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:22. |