PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Bed sektori, kako popraviti ili zaobici? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=14485)

fewfish 18.11.2004. 12:30

Bed sektori, kako popraviti ili zaobici?

Pozdrav svima

Imam stariji hard na kojem su se pojavili bad sectori koje još nisam uspio popraviti.
Probao sam sa svim Win alatima.
Jedine reztultate sam dobio pomocu seagateovog alata koji je jedino zabilježio brojeve loših clustera.

Zna li netko kako se to može popraviti ili zaobici.

U winXP checkdisk zastane na tim mjestima ali nista ne javi, part magic i ostala laka artiljerija kaze da je sve OK!

Na ta mjesta mogu pisati ali s njih ne mogu citati...

Eladio 18.11.2004. 12:55

ja sam to rijesio shemom 3 particije.

stavio sam bad sectore u jednu particiju..

i oko te particije sam napravio jos dvije.. po jednu sa svake strane..

i za sad radi sve 5 :)

fewfish 18.11.2004. 13:01

To sam i mislio da bi se moglo napraviti,ali kako znam gdje cu particiju staviti.

Eladio 18.11.2004. 13:04

to mozes napraviti precizno recimo s partition magicom

BrunoZG 18.11.2004. 13:04

jedino kaj mozes napravit je pokrenut tool proizvodjaca diska i pomocu njega napravit "low level format" ili write zeroes to disk, zavisi kak se zove..

nakon toga napravit nove particije, formatirat disk i vidjet kaj je ispalo.

acer 18.11.2004. 15:36

Hdd Regenerator:beer: :beer:
Frend je sa njim sredio 40GB disk sa bad sectorima:To je napravio već skoro godinu dana unazad,disk radi i nema bed sectora:) :)

Nik 19.11.2004. 13:10

Citiraj:

Originally posted by acer
Hdd Regenerator:beer: :beer:

Svakako probati s hdd regeneratorom, osobno sam spasio dva 20GB Maxtora, s jednim neznam sto je a drugi je radio punih godinu dana, bad sectori se nisu pojavljivali, ali je otkazala elektronika...to je ona losa serija 20GB tankih crnih 5400rpm Maxtora, neznam sad na pamet koji tocno model.

MasterX 19.11.2004. 16:21

jos jedna krigla pive :beer: za HDD REGENERATOR

ovo su elementi koji obavezno moraju biti ispunjeni za vrhunski program

1. program mora napraviti rus (ameri buck off)
2. mora stati na disketu
3. nesmije imati nikakve veze za windowsima (eventualno instalacija)

hdd regenerator zadovoljava navedene kriterije + STVARNO otklanja BAD SECTORE! :)

Trash 19.11.2004. 17:42

Bad sektori se (najsigurnije) zaobilaze (NE POPRAVLJAJU!) tako da prvo identificiras na kojim se dijelovima diska nastanu (posluzit ce bilo koji defrag sa grafickim prikazom blokova) i onda ih izoliras u particije, a sljedece particije radis uvijek 100njak MB od najblizeg bad blocka buduci da iskustvo govori da se bad blockovi sire u jedan i drugi smjer od mjesta gdje vec postoje.

Particije koje si izolirao sakrijes sa Partition Magicom a ostale koristis.

Ako disk ima bad sectore koji su rastrkani onda se u pravilu disk baca u smece ili poklanja na newsima ili ovdje za entuzijaste kojima treba svega parsto mega (wifi kante na krovovima)..

fewfish 25.11.2004. 19:20

Hvala svima

Hvala na diskusiji i pomoći jer stvarno ste mi pomogli.

HDD Regenerator sam i prije imao u vidu ali nisam bio siguran da li radi...

I..... radi :)))))

Program je ocistio sve bad sectore iako ni u jednom drugom programu (osim seagateovom za diagnostiku) nisu bili prijavljeni kao takvi.

Palo mi je na pamet i ovo sa PMagicom, ali bilo je toga na vise mjesta.

I što više reći osim - hvala!

P.S. HDD regenerator malo grubo izgleda (onako ruski) ali kad pretvori crvenu kucicu bad sectora u plavu, regeneriranu ...... ja odmah otvorim votku

Srky 26.11.2004. 00:56

Stvarno je**n program, imo sam nekih 5 diskova (malih) s bad sectorima i sve ih je uspio popravit. :clap:

ranikolahdd 30.11.2004. 00:19

bb

Na hard disku postoje bad sectori.
E sad svi oni su spakovni u dve liste.Jedna je tzv. P lista a drug je Glista.
Glistu puni SMART a plistu fabrik.
Posao je gad a se napuni G lista istu prebaciti u Plistu tj osta je nam prazna G lista za novo popunjavanje.To ne ide u beskonachnost.
E sad Hdd regenetor ne radi ovo tako da mu i rezultati jesu na domenu
maxllf.exe ili raznih Maxblastova itd..
Ima mnogo boljih stvari.
Nikola

bb

Posao je gad a se napuni G lista istu prebaciti u Plistu tj osta je nam prazna G lista za novo popunjavanje.To ne ide u beskonachnost.
Ima mnogo boljih stvari.
Nikola

bb

Ima mnogo boljih stvari.
Nikola

acer 30.11.2004. 14:09

Daj onda podijeli to sa nama.Koji su to programi???

ranikolahdd 30.11.2004. 14:48

hdd

hddl.exe
I to znachi da svi gore pomenuti pricaju napamet.
ps:Slucajno sam klikno tri puta

MasterX 30.11.2004. 16:20

e da neko jos i cita moje postove?

ČITAJTE JEBENE POSTOVE :fuming:

HDD regenerator popravlja "softwareske" bad sectore a one koji su osteceni na hw nivou markira kao bad sector tako da kada pravis particiju oni se ne uzimaju u obzir i tako izbjegavas probleme...

JEL JASNO? :grrr:

fewfish 30.11.2004. 18:25

Pomocu HDD regeneratora skinuo sam bad sectore.

* * * *

U uputama za program pise da program demagnetizirana mjesta na hardu (bad sectore) remagnetizira.

Mehanicka ostecenja se ne mogu popraviti i to bi bar trebalo biti jasno svima.

Softverski bad sector se rjesava scan diskom ili nortonom.

Da ili ne?

MasterX 30.11.2004. 18:32

"softwareski" bad sector se rjesava HDD regeneratorom... mehanicki se rjesava tako sto bacis stari i kupis novi hdd

scandisk je ponekad koristan kod ostecenih fileova (odnosi se na FAT ili MFT) ali nista vise od toga...

ranikolahdd 30.11.2004. 20:16

Citiraj:

Originally posted by MasterX
"softwareski" bad sector se rjesava HDD regeneratorom... mehanicki se rjesava tako sto bacis stari i kupis novi hdd

scandisk je ponekad koristan kod ostecenih fileova (odnosi se na FAT ili MFT) ali nista vise od toga...

E vidis tu gresis.
Ne mozes da ga popravis ali mozes da ga prebacis u rezervni, tj da mu promenis mesto na samom disku.
LBA je ostao isti a disk nema bedacke.
ps:Svaki hard ima bed sectore samo sto se oni ne vide.
Nikola

MasterX 01.12.2004. 00:02

Citiraj:

mozes da ga prebacis u rezervni
nemozes bad sector prebaciti u rezervni (sta to uopce znaci) nego ga mozes oznaciti kao neispravan i sistem ga nece koristiti... da bi ga trajno markirao kao bad sector, moras napraviti low level format se specijaliziranim software-om...

ranikolahdd 01.12.2004. 00:14

Citiraj:

Originally posted by MasterX
nemozes bad sector prebaciti u rezervni (sta to uopce znaci) nego ga mozes oznaciti kao neispravan i sistem ga nece koristiti... da bi ga trajno markirao kao bad sector, moras napraviti low level format se specijaliziranim software-om...
Pa o tome i pricam sve vreme.
Citaj jxxxne postove

Red Worm 22.03.2006. 19:11

Ima li koji sad bolji program od - Hdd Regeneratora?

ranikolahdd 22.03.2006. 23:15

re

ima pc3000

stuc 23.03.2006. 00:00

S obzirom na današnje cijene hardova i same činjenice da je hard jedan od vitalnih djelova pc-a smatram da se time u opće ne treba zajebavat... hard koji je počeo pravit probleme će to prije ili kasnije nastaviti... pošaljite npr @athu u toplice i mjesec dana će igrat nogomet a kasnije će izgledat još gore: cheers2
Kad hard počne zekati , kupit novi jer važnost podataka bi trebala biti na prvom mjestu:smoke:

Red Worm 23.03.2006. 14:12

Moze jedno pitanje. Vrijedi li regeneracija HDD-a i nakon sto stavim nove windovse ili moram ponovo regenerirat HDD?

I mozete mi reci neki program za dijagnostiku, dakle pregled HDD-a u kakovm je stanju (bad sector)???

Hvala mnogo......

domy_os 23.03.2006. 15:49

HD Tune

Red Worm 23.03.2006. 16:15

Citiraj:

Autor domy_os
HD Tune

Hvala, domy... HDD Maxtor, star tri i pol godine jos u formi. Nema crvenih kockica. :beer:

Nego, znas mi odgovoriti na ovo pitanje:
Vrijedi li regeneracija HDD-a i nakon sto stavim nove windovse ili moram ponovo regenerirat HDD?

domy_os 23.03.2006. 18:05

To ne znam, nisam dosad radio s tim programom...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:15.