PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Acer TravelMate 540, problem sa "smrzavanjem" (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=144809)

win32 12.04.2009. 20:05

Acer TravelMate 540, problem sa "smrzavanjem"

Dobio sam prije par dana malo posloziti taj komp jer je bio u rasulu.
Stavio sam oglas da kupujem memu za njega, no jos nitko...steta..... :kafa:

Problem je u tome sto se svako malo lap "smrzne"....

Prime95 vrti satima bez greske.
Otvorio sam donji dio i ocistio neke ispuhe i dva venta, "dublje" nisam kopao jer ne znam dali je stvar u prasini ili...!?

Svaki savjet dobrodosao...a i manual o kompletnom rastavljanju ako netko ima kakav link!

TNX :kafa:

domy_os 12.04.2009. 22:17

Smrzavanje najčešće uzrokuju problemi sa storage podsustavom. Znači, provjeri disk i njegov spoj sa system boardom. Vjerojatno ima prašine ili su kontakti slabi.

win32 13.04.2009. 00:58

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1321103)
Smrzavanje najčešće uzrokuju problemi sa storage podsustavom. Znači, provjeri disk i njegov spoj sa system boardom. Vjerojatno ima prašine ili su kontakti slabi.

Rastavio sam cijeli laptop.....ocistio prasinu sa ventova, skinio hladenje i ispuhao ga, skinio staru pastu i stavio novu, provjerio ispravnost diskova i memorije....sve je kako treba. Od rastavljanja do sada radi kako treba......pa je mozda bio problem u staroj skorenoj pasti na procu jer se mozda grijao.......ili nije jednostavno bilo dosta "propuha".
Nadam se da ce biti ok......

No, kupovina meme i dalje stoji pa ako netko ima koju viska od 1 GB, ima moj oglas na trznici......sutra je zadnji dan i onda lap ode.

win32 13.04.2009. 08:50

Ovako....stavim film i lap radi uredno.

Kada hocu pokrenit neki program.....konkretno sam htio pokrenuti sucelje AVG-a, zbloka se....ista stvar i kada sam htio pokrenit Tune Up Ut. 2009.
Ne kuzim...kada idem pokrenit program zbloka se, a film recimo radi u KM playeeru uredno.

Kada se "smrzne" moram ga rucno ugasit jer nista ne reagira i opet upalit....i sve radi normano.......

Znaci, nije stvar ni u memoriji, a nije stvar ni u prasini u lapu jer sam je ocistio.

domy_os 13.04.2009. 14:39

Onda nije stvar ni u disku, zeza te neki driver ili imaš koruptiranu instalaciju Windowsa...

win32 13.04.2009. 22:24

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1321444)
Onda nije stvar ni u disku, zeza te neki driver ili imaš koruptiranu instalaciju Windowsa...

Imam original Win na laptopu, a probao sam i druge i situacija je ista......
Svi driveri uredno instalirani.......

domy_os 15.04.2009. 22:23

Deinstaliraj AVG za početak i ako imaš još koji AV ili FW...

win32 20.04.2009. 14:41

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1323252)
Deinstaliraj AVG za početak i ako imaš još koji AV ili FW...

Maknut AVG i stavljeni opet novi Win, ali problem je i dalje tu....FW nema...ne kuzim u cemu je problem....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:12.