PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Flash biosa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=14448)

elbowius 17.11.2004. 00:57

Flash biosa

Može li mi ovdje netko objasniti kako da uguram file od 500 kB + program za flash 50 kB na bootabilnu disketu (50 kB ostane slobodno)
Što izbaciti osim fdisk programa da boot funkcionira te da se može napraviti flash biosa .

D u C k 17.11.2004. 01:11

Za boot disketu ti u biti treba samo COMMAND.COM, IO.SYS i jos par skrivenih datoteka koje windows tj. OS napravi po defaultu.
Tako da drugo sve mozes pobrisati. A najbolje ti je naci bootabilnu napravljenu putem WIN98 il ME. Velika je sveka 800 KB a ima i podrsku za CD-ROM.

A da se ne mucis s time ako ti je problem, napravi ovo.
Bios datoteku *.BIN i program za FLASH kopiraj na hard, npr. (C:\BIOS) i tu nek ti budu te dvije datoteke, bootas preko diskete, kad ti se pojavi ono A:\> upises C: , CD BIOS, i pokrenes tu EXE. Mozes to i sa harda. Pozdrav

elbowius 17.11.2004. 01:34

????

Pa boot disketa je i napravljena iz Win 98 SE i teška je 1.33MB
Pokušao sam selektivno izbacivati program po program da oslobodim tih 550 kB slobodnog prostora ali ne ide.

Pokušaću s diska

Hvala !!!

Tooma 17.11.2004. 02:38

kako ti je duck reka s diskete obrisi sve osim COMMAND.COM, IO.SYS pa na nju stavi sve potrbno za update biosa

sve datoteke, osim ove dvi, poput autoexec. bat i sl. pozeljno ti je pobrisat kako u memoriji ne bi ima aktivno nista osim Dosa

elbowius 17.11.2004. 03:44

F(leš) bios

Baš tako ovaj bios je bivši, ex...... : giljotin

Uviđaj: :gringo:

Update file downloadan s internet stranice proizvođača (više puta provjeren):cool:

Ekstrahiran na disk pa kopiran na disketu formatiranu i ispravnu prema uputama proizvođača ;)

Update napravljen po uputama proizvođača :smoke:

dakle:
disketa u kućicu
restart
ALT + F2 (AWDFLASH)
auto flash (sve u redu) :beer:
autorestart
bios setup
load optimized default
save & exit

Bios mrtav,ploča ne prepoznaje ništa, ne moš dignut sistem da ga j......š :mad: :rambo:

Obdukcije neće biti :fuming:

Paske 17.11.2004. 09:37

Ja osobno koristim winflash.

cca 7 flasheva na DFI ploči iz siga - no problems yet :smoke:

Direktno iz Win-a.

Dakako BIOS je clear CMOS-an i sve je na default, grafulja na default. Da nebi bilo :eek:

pogi 18.11.2004. 07:37

Re: ????

Citiraj:

Originally posted by elbowius
Pa boot disketa je i napravljena iz Win 98 SE i teška je 1.33MB.Pokušao sam selektivno izbacivati program po program da oslobodim tih 550 kB slobodnog prostora ali ne ide.
Pokušaću s diska
Hvala !!!

Ti si napravio Startup disk iz Control Panela koje je boot disk sa jos raznim programima koje MS misli da ti trebaju ako bootas sa diskete :D

Jednostavno napravi iz dos prozora "format a:/s" ili iz windows explorera, desni klik na flopy, format, copy system files, start....

Na takav flopy sada stavi bios i program za felsanje.

Darth Revan 20.11.2004. 10:18

Citiraj:

Originally posted by Paske
Ja osobno koristim winflash.

cca 7 flasheva na DFI ploči iz siga - no problems yet :smoke:

Direktno iz Win-a.

Dakako BIOS je clear CMOS-an i sve je na default, grafulja na default. Da nebi bilo :eek:

sa winflash flashao mnogo puta, kratko traje ali me uvijek malo frnja da se nešto ne dogodi npr nestane struje!

Paske 22.11.2004. 09:29

Citiraj:

Originally posted by Darth Revan
sa winflash flashao mnogo puta, kratko traje ali me uvijek malo frnja da se nešto ne dogodi npr nestane struje!
Pa .... ako ti nestane struje dok si u DOS-u i flash-aš, isti ti je vrag :D

Dok se got ima garancija - nije bad :D :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:35.