![]() |
Pregrijavanje procesora
Imam problem.kupio sam proc Athlon 5000+ i stavio sam skoro novi kuler od 6000+ i u biosu mi pokazuje da ima 55 stupnjeva i jos grije....kuler je na max brzini..... a i kupio sam maticnu plocu(rabljenu) i sve ok radi samo mi proc stvara probleme!!dali ta maticna uopce podrzava 5000+ proc??
Maticna: MSI K9N Neo V2 |
Citiraj:
klik inace, jel ima paste na procesoru? koliko je ima? jel 100% sjeo hladnjak kako treba, jel se grije sam hladnjak jer bi u najmanju ruku trebao biti mlak? i ono, jesu ovo temp za idle ili za load? |
gle,moguce je jer ja sam izvadio bateriju da napravim CLR CMOS ali na nekih 20 minuta.izvadit cu bateriju preko noci pa cu onda vidjet rezultate.
i temperature su prikazane u BIOSU tako da nisu u loadu |
nema veze BIOS sa temperaturom, bolje provjeri stanje hladnjaka, jel se on grije itd. inace postoji mogucnost da je senzor smrdan i krivo govori, ako si siguran da hladnjak stoji kako treba i da hladi kako treba, i sam hladnjak je hladan - senzor sere i krivu temperaturu pokazujue.
|
ma trebam flashat biose...imam stare biose na maticnoj...ali nije samo to...i ventilator se vrti na maksimali...hladnjak je bio u mom kompu prije nego sto sam stavio u taj i normalno je radio.
jel se moze BIOS flashat preko cda da nemoram kupovat floppy?? |
biose? mnozina? jesi siguran da uopce znas sto radis?
|
imam bios 2.1 verziju na maticnoj i sigurno mi pokazuje krivu temperaturu jer na novijem biosu su ispravili gresku sa krivim pokazivanjem temperature u BIOSU...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:32. |