![]() |
(riješeno) Disk errori u event logu
Pozdrav svima
da odmah prijeđem na stvar: u event vieweru mi javlja hrpu errora vezanih za disk. mijenjao sam sata kabel, kabel od napajanja, disk i radio nove instalacije. error se uvijek javi. zadnje sta se dogodilo je to da su se srusili win. napravio sam chkdsk i bilo je hrpa gresaka. testirao sam memoriju, disk i mbo i svi testovi su uredu. da li ima iko kakvu ideju do cega bi moglo bit? ja sumnjam na sata kontroler na mbo, ali nisam siguran. konfa je sljedeca: mbo - MSI 945GCM5 V2 cpu - pentium dual core E2180 ram - takems 2GB ddr2 800 hdd - sata WD 1600AAJS 160GB vga - gigabyte geforce 8500GT odd - ATA philips dvd rw psu - thermal master 420W Hvala unaprijed |
vidim, ljudi čitaju, ali niko ništa ne piše :)
sheban problem.... u logu piše slijedece: An error was detected on device \Device\Harddisk0\D during a paging operation. (to je upozorenje) The driver detected a controller error on device \Device\Harddisk0\D (to je error) ponavljam, ima ih hrpa.... |
a koliko vremena ti je radio da je sve bilo ok?
|
pa radio je par mj nakon kupnje normalno, onda su se pocele dogadat greske. isprva se samo zamrzavao, a kasnije su se i win srusili.
i dalje sam sam istrazivao i mislim da je ipak disk u pitanju. to jos trebam provjerit. |
Skini HDTune pogledaj dali SMART baca kakve errore i takodjer testiraj HDD da vidis da slucajno nema bad sectora.
I BTW napravi backup podataka, nikad se nezna ;) |
Hvala na savjetu.
pustio sam od WD-a test za hdd, bacio mi je "sector relocation failure" ili tako nesto. provjerio sam na WD-ovoj stranici za taj error i pise da se disk treba zamjenit sta sam i napravio. btw, podaci nisu bili bitni :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:32. |