![]() |
Vlastita domena
Molim za pomoć oko najosnovnijih uputa i objašnjenja u vezi s navedenim.
Ne snalazim se nimalo u svemu tome. Koji su postupci za dobivanje više e-mail adresa za potrebe firme u obliku ime.prezime@imefirme.hr? Što učiniti nakon registracije domene hr u CARNet-u? |
trebas nekoga tko se eksli bavi webom i on ce ti sve pojasniti.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Kada sve ispunis, oni ce ti se javiti sa dva pdf dokumenta, pecatirana i ispunjena. Tamo ce dakle pisati koji su njihovi nameserveri i njihov pecat ce biti. Ti se potpises i nadopunis sa svojim informacijama te taj papir posaljes u carnet. Tada ce ti carnet aktivirati domenu i registrirati tvoje nameservere. To je to, ulogiras se i radis e-mail adrese preko cpanela ili kojeg god vec si uzeo... |
a mogu li ja hostati doma?
registriram tu domenu već kad je gratis, i hostam doma ono šta mi treba? ionako server nikad ne gasim a apache je već odavno dignut. sa pola megabita mogu uredno hostati neki jednostavniji site od 4-5KB po stranici , a linkanje file-ova odradim preko rapidsharea recimo. |
Citiraj:
|
A valjda CARNet-ovce zanima samo static IP?:stoopid:
Citiraj:
|
Citiraj:
ali mislio sam da regam domenu na carnetu pa da ima nastavak .hr , a ne xxxx.nekaglupost.org iako samo me zanima kao kuriozitet, jer me upravo dns-ovi bune, valjda su mi u tom slučaju da imam domenu na carnetua dns-ovi ovi od optime? ali dobro, previše papirologije za dobit .hr domenu, na dyndns-u 5 klika mišem i imam .org |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:01. |