PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Vlastita domena (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=143242)

zrik 26.03.2009. 22:44

Vlastita domena

Molim za pomoć oko najosnovnijih uputa i objašnjenja u vezi s navedenim.
Ne snalazim se nimalo u svemu tome.

Koji su postupci za dobivanje više e-mail adresa za potrebe firme u obliku ime.prezime@imefirme.hr?

Što učiniti nakon registracije domene hr u CARNet-u?

Codiac 26.03.2009. 23:17

trebas nekoga tko se eksli bavi webom i on ce ti sve pojasniti.

thopok 27.03.2009. 17:12

Citiraj:

Citiraj:

Po završetku postupka registracije domene, korisnik domene ili njegov opunomoćenik mogu pokrenuti postupak aktiviranja domene.
Druge procedure?

mann 29.03.2009. 18:42

Citiraj:

Autor zrik (Post 1309353)
Molim za pomoć oko najosnovnijih uputa i objašnjenja u vezi s navedenim.
Ne snalazim se nimalo u svemu tome.

Koji su postupci za dobivanje više e-mail adresa za potrebe firme u obliku ime.prezime@imefirme.hr?

Nakon sto registriras domenu, odes recimo na www.fiuhost.hr. Tamo uzmes najjeftiniji hosting koji je 100kn godisnje ili ako ti treba vise uzmes vise.

Kada sve ispunis, oni ce ti se javiti sa dva pdf dokumenta, pecatirana i ispunjena. Tamo ce dakle pisati koji su njihovi nameserveri i njihov pecat ce biti. Ti se potpises i nadopunis sa svojim informacijama te taj papir posaljes u carnet. Tada ce ti carnet aktivirati domenu i registrirati tvoje nameservere.

To je to, ulogiras se i radis e-mail adrese preko cpanela ili kojeg god vec si uzeo...

sasuke_the_king 29.03.2009. 19:23

a mogu li ja hostati doma?
registriram tu domenu već kad je gratis, i hostam doma ono šta mi treba? ionako server nikad ne gasim a apache je već odavno dignut. sa pola megabita mogu uredno hostati neki jednostavniji site od 4-5KB po stranici , a linkanje file-ova odradim preko rapidsharea recimo.

Facelessone 29.03.2009. 19:33

Citiraj:

Autor sasuke_the_king (Post 1311166)
a mogu li ja hostati doma?
registriram tu domenu već kad je gratis, i hostam doma ono šta mi treba? ionako server nikad ne gasim a apache je već odavno dignut. sa pola megabita mogu uredno hostati neki jednostavniji site od 4-5KB po stranici , a linkanje file-ova odradim preko rapidsharea recimo.

Možeš, preko dyndns-a. Samo neznam dal moš sa .hr domenom.

thopok 29.03.2009. 19:38

A valjda CARNet-ovce zanima samo static IP?:stoopid:
Citiraj:

za svaku domenu potrebno je definirati osnovni (primarni) i jedan ili više pomoćnih (sekundarnih) domenskih poslužitelja

sasuke_the_king 29.03.2009. 20:30

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 1311168)
Možeš, preko dyndns-a. Samo neznam dal moš sa .hr domenom.

to znam da mogu, dyndns account imam već 4 godine.
ali mislio sam da regam domenu na carnetu pa da ima nastavak .hr , a ne xxxx.nekaglupost.org
iako samo me zanima kao kuriozitet, jer me upravo dns-ovi bune, valjda su mi u tom slučaju da imam domenu na carnetua dns-ovi ovi od optime?
ali dobro, previše papirologije za dobit .hr domenu, na dyndns-u 5 klika mišem i imam .org

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:01.