![]() |
Neće se upaliti
ovako.. jucer sam u biosu.. clocko proc.. povecao mnozitelj na 15x200=3000 i sve je ok radilo.. dok sam danas palio komp pocelo je (beep,beep,beep..bez prestanka) niti nema slike na monitoru.. a ventovi se vrte.. hard se vrti.. od graficke vent se vrti.. al neznam o cemu je problem.. probao sma graficku izvadit pa je opet staviti ali nista.. HELP!! :fala:
|
Za pocetak izvadi bateriju na maticnoj da ti vrati na def. sve postavke u biosu pa probaj upaliti...
|
napravio sam to.. stalno beepa.. bez prestanka.. jel moram bateriju vratit nazad kada to napravim??
EDIT: ljudi moram na posao.. molim vas recite mi nesto da probam.. hvala |
Citiraj:
izvadiš van na 30 sec i vratiš je naravno da probaš upalit komp i bez baterije,ne znam što ti reć reset cmos,vadi memoriju jednu drugu, mjenjaj slotove odspoji sve osim potrebnog. |
Pa naravno da treba vratiti bateriju natrag, koristi opciju EDIT...
|
U nekim situacijama tj kod nekih ploća vađenje baterije ne pomaže tj. ne rješava stvar nego treba premjestit clear cmos jumper obrnuto nego sada stoji, zadržat tako neko vrijeme pa vratit kako je bio.
Lipo manual u ruke i čitaj, sve je u detalj objašnjeno ! |
Naravno, pri toj operaciji komp mora biti ISKLJUČEN iz struje.
|
Pa pronađi u manualu od matične beep kodove i znat češ što ti javlja. Ne kužim za koji klinac ideš clockat!!!
|
Gb ima Award BIOS
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50273 |
Citiraj:
komp moze najnormalnije raditi bez baterije. :) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:18. |