![]() |
Mini NAS round up - mi gradimo storage, storage gradi nas
Ajd barem ovdje napiši okvirne cijene uređaja, znam da ne idu u članak.
Skupo, s obzirom na performanse, no i dalje jedino riješenje za one koji ne znaju/ne mogu/ne žele sami šarafiti... |
Nisam razumio polovicu napisanog, tako da pretpostavljam da je članak vrlo dobar :D. Bravo Bubba:goood:
|
Citiraj:
QNAP TS-209 Pro-II - 399.99USD QNAP TS-509 Pro - 899.99USD Synology DS207+ - 299.99USD Synology CS407 - 539.99USD Synology DS508 - 999USD Za naše cijene ću se raspitati, a kako mi vele u TecomTradeu 207 i 508 su EOL. Neki novi modeli će se vidjet i u drugom dijelu CeBIT reportaže. |
bubba zaspo sam u po' članka, slikice su me razbudile :D :D
šala-mala... gud rivju ;) |
a bubba je pisao vec sam mislio reci koji k :D:D:D
uglavnom sve pet al opet mi je taj neki gorak okus kad vidim cijene.... za tu lovu se da sloziti mocan "punokrvan" server... |
http://www.pcekspert.com/jpg/article...stiranje_b.png
Mene ovo iznenadilo. :D Hint: Na desnoj strani ime filea s kojim testiraju. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ova je dobra, bas sam se nasmijao. BTW. Zasto mi obicni smrtnici nemozemo napraviti dupli post? :D Salim se. Inace, odlican review. Stvarno neznam ko ce imalo pametan kad se za manje para moze sloziti neki tihi PC koji ce isto to raditi. Pa cak i bolje. |
Dobar clanak :goood:
Evo u oko mi upalo, pa ako se kome ispravlja: - Synology CS497, QNAP TS-209 Pro-II i Synology DS207+ - Synology CS407 |
Citiraj:
Neka, neka... :D |
Bubba u nostalgično-socijalističkom tonu kao i uvijek :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kaj ste zaboravili zadnji pasus prevest ili WTF?
Za te pare se slozi pila, a softa za NAS na netu fala bogu ima. Moja je ideja: barebone kutija (hard raid + Gb mreza na ploci) + proc i giga rame |
Nemogu vise editirat svoj post, pa moram novi napisat:
ASUS Vintage,V3-M3N8200,MCP78S - 127€ Gigabit Ethernet, Socket AM2+, 5 x sata II (raid), 1 pata, 10-in-1 Card Reader AMD Athlon 64 X2 5200+ - 60€ Corsair 1 GB 800Mhz x2 - 28€ Dakle za 150-200€ (ovisi o opcijama) prava makina, sa dosta mjesta za diskove. :chears: |
Citiraj:
Btw, lijepo napisano. Nisam niti znao da Bubba to moze tako dobro obraditi. :) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
:dobar: p.s. Moram priznati da nisam procitao zakljucak, jer sam clanak citao na poslu. Alt+Tab izmedju dva emaila i nekih drugih stvari. ;) |
Citiraj:
Radi se o Linux baziranim rjesenjima (pa sad koliko je to dobro ili lose, YMMV) a uzrok losih rezultata jest slab hardver (tocnije, procesor), a ne softverska implementacija. |
Citiraj:
:amen: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Naravno da besplatno, nije uvijek najbolje, a kako implementatori naplacuju implementaciju odnosno svoje znanje i iskustvo, dolazimo do toga da malo osvjesteniji IT djelatnik, moze za manje para do solidnog proizvoda, a usput moze nesto i nauciti...
Nije gust biti na cilju, vec do cilja stici. :beer: |
Citiraj:
|
Evo da se malo ubacim posto uskoro mislim kupit NAS i to vjerovatno od Synology-ja (model DS107+, ili ako dojde u nekom normalnom vremenu DS109j), QNAP ima bolesno velike cjene (barem kod nas).
Pitanje glasi. Jel software (linux derivat koliko sam skuzio) koji koristi Synology za rad sa NAS-om (narocito onaj dio sa download managerom) bolji od QNAP-ovog. Ovo pitanje je prvenstveno usmjereno ekipi koja je radila testove, ali ako neko van PCeksperta ima iskustva nek slobodno da komentar. :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:33. |