PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Fizički problem HDD -> Trebam pomoć (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=142095)

Valg 16.03.2009. 20:54

Fizički problem HDD -> Trebam pomoć

Dakle pukla mi je plastika na HDD-u, točnije SATA konektor.
Plastika je ostala u kablu, no fala bogu pinovi su ostali na disku.
Ne mogu taj komad plastike izvaditi nikako iz kabla. pa sam nekako nagurao lagano pinove nazad na kabal, izolirkom sam učvrstio kabal uz disk da ne može gibat i potrgati pinove.

E sad me zanima šta da radim? Da pokušam izvaditi plastiku iz kabla pa zalijepiti? I čime? (super ljepilo ili?)

Ima li itko ovakvog iskustva? Baš mi bed, to je ovaj novi 1.5TB.. :(

QuidZz 16.03.2009. 21:03

Citiraj:

Autor Valg (Post 1301335)
Dakle pukla mi je plastika na HDD-u, točnije SATA konektor.
Plastika je ostala u kablu, no fala bogu pinovi su ostali na disku.
Ne mogu taj komad plastike izvaditi nikako iz kabla. pa sam nekako nagurao lagano pinove nazad na kabal, izolirkom sam učvrstio kabal uz disk da ne može gibat i potrgati pinove.

E sad me zanima šta da radim? Da pokušam izvaditi plastiku iz kabla pa zalijepiti? I čime? (super ljepilo ili?)

Ima li itko ovakvog iskustva? Baš mi bed, to je ovaj novi 1.5TB.. :(

Stavi sliku..da vidimo...:fala:

UNDERTAKER9 16.03.2009. 21:04

Ufffffffffff
zanima me kako ti se to moglo dogoditi??

teško je reć da se tu nešto konkretno može napraviti
improvizacija je najjeftinije riješenje!!!(i bezbolnije)

Valg 16.03.2009. 21:07

Nemogu sad staviti sliku, jer je taj disk sustavni disk...
Uglavnom, zamisli da ti se plastika sa SATA konektora otkine i ostane u kablu, i samo vidiš 6 limića koji strše iz diska...
A kako mi se dogodilo? Pa glupa priča, stavim prednju bočnu stranicu prvi put nakon 100 godina i krc... :(

QuidZz 16.03.2009. 21:14

Citiraj:

Autor Valg (Post 1301351)
Nemogu sad staviti sliku, jer je taj disk sustavni disk...
Uglavnom, zamisli da ti se plastika sa SATA konektora otkine i ostane u kablu, i samo vidiš 6 limića koji strše iz diska...
A kako mi se dogodilo? Pa glupa priča, stavim prednju bočnu stranicu prvi put nakon 100 godina i krc... :(

Ha probaj izvadit plastiku iz kabela, pokusaj sa pincetom..pa zaljepi..
I kao sto je UNDERTAKER9 rekao, improviziraj.
:chears:

Valg 16.03.2009. 21:31

Ma neću sad ništa dirat, živčan sam. :(
Još ću samo polomit pinove i onda si mogu je**at mat*r... :(
Ugurao sam kabal na pinove, stisnuo ga izolir trakom da ne mrda i da se ne polome pinovi, i dobro... Nek se jebe govno seagate-ovo... (kako WD nije puko, ha??)

Dođe mi da uzmem to kino, otvorim prozor svoje sobe, i bacim ga 10m niže u dvjetnjak na kamenjar!
I onda uzmem svoje dvije sikire pa ga razbijem majčicu mu ćelavu! :(

QuidZz 16.03.2009. 22:07

Citiraj:

Autor Valg (Post 1301378)
Ma neću sad ništa dirat, živčan sam. :(
Još ću samo polomit pinove i onda si mogu je**at mat*r... :(
Ugurao sam kabal na pinove, stisnuo ga izolir trakom da ne mrda i da se ne polome pinovi, i dobro... Nek se jebe govno seagate-ovo... (kako WD nije puko, ha??)

Dođe mi da uzmem to kino, otvorim prozor svoje sobe, i bacim ga 10m niže u dvjetnjak na kamenjar!
I onda uzmem svoje dvije sikire pa ga razbijem majčicu mu ćelavu! :(

:lol2:

Ako sljaka onda nemoj nista dirat..:D

greg SE 17.03.2009. 00:16

nisi prvi, vec sa vidio ovdje da ljudi spominju da im se to desilo. I svi su rjesili problem ljepljenjem te plastike nazad, valjda super ljepilom.

Valg 17.03.2009. 11:43

Hvala svima...
Još uvjek sam živčan, budem to jedan dan kad uhvatim vremena i živaca (dakle subota, kad se otrijeznim, tad sam najbolje raspoložen za sve). :)

Mene inače ne jebe to što je to puklo, jer to fino radi, nego ako se elektronika recimo ujebe (ono seagate .11 serija, premda nije firmware koji je kritičan), a imam 5 godina jastva (jer je kupljen 2008, piše na računa 5 godina fino), neće mi priznat jamstvo zbog takvog sranja...

Od ljepila koje ću koristiti bit će loctite, on definitivno drži bolje od svih super ljepila...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:20.