![]() |
xp i 7 na jednom kompu
Trazio sam temu ali nema,pitanje zelio bih imati nove windowse (7) ali da nemoram postojece to jest windows xp brisati...
Dali je to moguce i kako... ---- I dali windows 7 pokazivati max ram posto imam 4gb a xp samo 3.25 pokazuje :zdero2: |
prvo pitanje - rekao bi da moze, osobno nisam probao, ali sam slagao Vista/XP i XP/Vista ombinacije, obe su radile, ali je malo kompliciriranije bilo prvo Vista pa onda XP
drugo pitanje - 64bit 7 pokazuje pravilno |
r
Windows 7 64bit sad samo kako instalirati ako imam vec xp
|
jednostavno iz XP-a pokrenes instalaciju sedmice samo je bit da instaliras na drugu particiju ili drugi disk i to je to
prilikom bootanja imas boot manager u kojem odabires OS koji zelis |
e
1 privitaka
evo problem,ili je problem sto instalaciju pokrecem iz windows xp
|
Najprije sa nekim boot partition managerom oslobodi prostor na disku (Primary particija),
uđi u postojeći XP da skuži što ga je snašlo, pokreni instalaciju da boot dvd - a 7 - ce i "kaži" mu da se instalira u pripremljenu particiju. Ostatak posla (boot manager) bi install procedura trebala odradit sama i ok. |
meni treba pomoc oko ovoga...
instalirao 7icu, sve radi, i nakon par reseta se prebacio u xp, i sad ne mogu doci do izbora windowsa pretpostavljam da trebam izmijeniti boot.ini, ali se ne usudim bez znanja pa eto, pomozite |
rijesio sam tako da kod bootanja stisnem F12, izaberem da prvo boota disk sa win7 i onda ulazi u 7 i radi normalno
kod restarta ili normalnog paljenja kompa redovno ulazi u xp |
oprostite malo na off-u...ali koji bi od ovih windowsa bio najbolji za igre....
zato jer ima neke retail i corporate verzije,...sad ne znam koja je razlika... http://img220.imageshack.us/img220/8403/35281475.th.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:38. |