![]() |
Problemi s HDD-om ili...?
imam problem koji me živcira već dva dana, naime kada idem instalirati neku igrcu ili pokrenem nešto više programa komp jednostavno stane..ali baš sve pa čak i strelica od miša....a primjetio sam da mi tada prestane svijetliti lampca od hdd i uopče se nečuje da radi (250GB Maxtor) ..imam friške windowse....ostatak konfiguracije je tu što piše
:wtf2::wtf2::wtf2::wtf2::wtf2::wtf2::wtf2::wtf2: |
A jesi provjerio tog Maxtora je li sve ok sa njim?Sto kaze HDTune ?
|
1. HDTuneom provjeri Maxtora (poznat po rikavanju)
2. MemTestom provjeri ram (nađi bootabilnu cd verziju, a ne iz vindoza) |
napravio sam sve testove s hd tune i sve je ok..nikakve greške..ram sam stavio drugi (2gb kingmax 800mhz) i sve je ok..ali problem je isti...tj problem je kada iskopiram neku instalciju na hdd npr d particija idem instalirat igricu na također na d...i onda sve super krene i onda se hdd ugasi...:hitthewal:
|
provjeri kablove (naponski i data), moguće da je jedan od njih neispravan ili možda nisu do kraja upiknuti u disk/ploču pa gube kontakt.
|
Citiraj:
i to sam pogledo..ali sve je na svome mjestu....a da nije možda particija nešta? da probam foramtirat d particiju dali bi to pomoglo? |
Citiraj:
ako si u mogućnosti, probaj prebaciti disk u neko drugo računalo i kopirati podatke s njega i na njega. ukoliko bude sve normalno radilo, onda disk nije problem, već nešto drugo. da li je disk ata ili sata? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:15. |