![]() |
No bootable cd in cd room ?
Ja sam uzeo od kolege laptop koji ima dvije particije. Pomoću startup diskete sam formatirao c particiju te ga podesio u biosu da pokrene setup sa cd-a a on mi javlja gore navedenu poruku. Juče sam na isti način napravio jedan laptop dok danas sam naletio na problem
|
da li si taj komp jucer boota s istim cd-om ka i ovaj sada?
ako jesi mozda danasnji komp ne moze procitat cd (zagreban je medjuvremenu ili nesto slicno) u suprotnom mozda taj drugi cd nije bootabilan |
... a da nije u pitanju da je oval neki stariji model pa treba phdisk napraviti ? Koji model ...
|
što se tiče kompjutera star je godinu dana i radi se o "aceru"1600 mhz. Što se tiče cd-a on je novi tj windoes + sp2, imam ja i windows+sp1 ali neće ni on. Obadva cd-a su očuvana ali niti jedan neće se pokrenuti tj uvijek dobivam onu poruku.Dali netko ima kakovu ideju.
|
jel hoće dignuti windows setup sa tih CDa na nekom drugom stroju? ako neće onda CDi nisu bootabilni.
|
a kako mogu postić da cd bude bootabilan.
|
Pomoču Nera. Imaš opciju bootabilni CD i samo pratiš upute. Trebače ti boot disketa koju napraviš iz winbloza (desni klik na flopy, make boot...)
|
sada mi se javlja pšoruka " non botable emulation " te sam na stranim forumima vidio da nisam ja jedini koji je imao taj problem ali malo me lošije služi strani jezik pa nisam mogao sve razumjeti.
|
http://freepctech.com/pc/002/files010.shtml
skini si tu boot floppy disk image za instalciju windowsa pa probaj. MS Windows XP System setup disk NIsam osobno probal al trebalo bi radit: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:15. |