mOrgoth |
08.03.2009. 16:31 |
(riješeno) Jako čudan problem s procesorom
Dakle ljudi neznam dali ova tema uopce spada pod hardwer ali neznam di da drugdje postavim pitanje.. Sve se odnosi na konfiguraciju pod Moj komp.. Dakle moji su problemi poceli od kada sam nabavio ovaj dvojezgreni Opteron 170 (do tada je vrtio Athlon 3700+ clocknut na 2750mhz). Tada sam imo operativni sustav XP x64. Dakle nabavio sam spomenuti proc tu na trznici, nakon eksperimentiranja clocknuo sam ga na 2750 kao i prethodnog za svakodnevni rad, ram je na 500mhz.. E sad.. primjetio sam da mi u igrici Counter strike source (dalje css) iz neobjašnjivog razloga padnu fps-ovi sa 110 na 20???? Ok.. reko promijenio procesor a i XP je vec duuugo instaliran, mozda je vrijeme za formatiranje.. I odlucio sa ja na Vistu x64, instaliro ju i vidi divnog cuda opet ista stvar.. Ok.. reko mozda je nesto ostalo na disku. Napravim Low level format, stavim zadnju verziju biosa na plocu i opet dignem novu instalaciju Viste.. Kad za divno cudo opet isto. Ali sto je najzanimljivije od svega problema nama nikad prvu rundu nakon startanja. Radi savrseno.. Kad krene druga runda pocinju problemi.. Po zauzecu procesora kao da ga nesto guta a u procesima nevidim nista neobicno. Pregrijavanje sam iskljucio kao uzrok jer je stavljena nova pasta (i na grafickoj) a i ocitavanja su u redu.. Evo danas mi je puko film i odlucio sam se na zadnji korak pa sam vratio stari Athlon 3700+ (opet ga clocknuo na 2750-ram 500), i sada je sve ok. Nema dropova, drzi oko 60, ne pada ispod 40 fps-a.. Stvarno nemam ideju sta bi bio uzrok ovome pogotovo tim vise sto se problemi javljaju 2 rundu nakon startanja igre.. A padovi su brutalni, ponekad sa 120 na 18 fps-a..
|