![]() |
Samsung T220
Prije 2 dana kupio sam Samsung T220 i nisam zadovoljan kavalitetom slike jer mislim da mi monitor nije dobro podešen. Na poslu imam sličan monitor Samsung 2253BW i slika mi je perfektna. Jel mi može netko reć kako da najbolje podesim svoj T220?
Provjerio sam ima orginalani Sasmungov panel hvala |
pa za početak pogledaj kako je taj spojen i podesen i pokusaj isto
|
na poslu mi je spojen analogno a doma digitalno
probao sam isto podesit ali nije to to ... |
Na kakvo podešavanje misliš?
Pomalo glupo pitanje, al jesi stavio nativnu rezoluciju? Moja sestra se čudila lošoj slici na istom monitoru dok ja nisam došao i skužio da ima namještenu 1280x1024 rezoluciju.:D |
Ma namjestio sam rezoluciju ... nego me zanima kako da najbolje podesim kontrast, svjetlost i ostale opcije....
ispravak; na poslu imam Samsung 226BW |
malo je offtopic ali.... kupio sam danas u linksu t220 i provjerom utvrdio da je srednje slovo D a ne A i to je kao kineski panel a ne kao orginal Samsungov, dal je to istina i ako je dal imam ikakvog smisla zalit se linksu i trazit zamjenu monitora?????
|
Citiraj:
http://www.digitalversus.com/article-358-3448-36.html |
Da pitam samo, jel itko drži T220 iznad 60Hz? Ja mislim staviti na barem 75Hz, ali prosli put kada sam na starom 710N stavio na 100Hz i držao neko vrijeme spržila se grafulja x1650pro, dali moze biti slicno i ovdje??
|
Pa zasto pobogu na tom lcd-u pokusavas silovati 100Hz ?????!?! Nediraj! ima razloga zasto pise na display settings "hide modes that this monitor CANNOT DISPLAY CORRECTLY"
|
to je ko da pitas jel neko digo ficu na 100 konja, s razlogom nije na 100 hz.
|
Meni na mojem monitoru je lijevi doljni kut svjetliji nego ostatak monitora.Može li se to kako ispraviti
|
Meni na mojem monitoru je lijevi doljni kut svjetliji nego ostatak monitora.Može li se to kako ispraviti.
Treba li obavezno raditi kalibraciju monitora ili nije potrebno. |
Meni se na T220 događaju čudne stvari, nekad se zna desit da se samo izgasi, i onda ga nemogu upalit na onaj touch gumb nekih 20 sek. i onda ide opet, upalim ga i radi najnormalnije dalje?
:wtf2: |
Meni neki dan stigao T220 CAA-1004.0 Bingo! :D
|
Po deafaultu ima uključen onaj magicbright na samopodešavanje pa mjenja stalno svjetlinu ovisno o tome kaj si "izanalizira" da prikazuje, prvo je zabavno jedno 10min ali onda počne ići na živce ja sam jednostavno stavio brightness na 50% i kontrast na 75% i to mi je zasad ok, ostalo sam si malo u driverima grafe ispomjenjao još prije i ako mi bude tebalo bolje podešavanje onda se budem s tim zabavljao... :goood:
Inače ne vidim da ima nekih problema sa blledanjem svjetla ili većim razlikama po ekranu i nama mrtvaca tak da ja sam zadovoljan, u svakom slučaju je bolje od 19" CRTa... :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:10. |