![]() |
BIOS
Dali netko zna kako otključati bios jel je zaboravljena lozinka. Hvala puno:hitthewal:oooo...
|
Citiraj:
EDIT: ustvari,najjednostavniji način,na matičnoj ploči imaš jednu bateriju koju izvadiš van na 20 ak sekundi i vratiš nazad i Bios ti je na defaultnim postavkama... A ako se bojiš,nađi si program CmosPWD i napravi s njim... |
Ne znam tip biosa nepoznato mi piše kad podignem everst , a kako da saznam drugaćije neznam.
|
Citiraj:
|
Da ali će ti ti tad sve postavke u biosu bit vraćene na default, al ak hoćeš uć u bios vađenje baterijice je neizbježno...
|
|
Skini Hiren's Boot CD, sprži ga na cd, ubaci ga u optiku i restartaj komp. Tokom bootanja odaberi opciju da se sistem starta sa tog cd-a. Na njemu ćeš naći alata za detekciju BIOS passworda i/ili njegovo poništavanje. Više informacija potraži na www.hiren.info gdje imaš opisane sve programe koji se nalaze na cd-u.
|
Ako ne može ući u BIOS, a prije zaključavanja nije omogućen boot s optike, ne vrijedi ti Hiren's boot CD previše.
|
Meni diže Hiren's bez obzira što je u BIOS-u hard stavljen za primary boot device. I to sam doživio na više različitih konfi. Ništa ga ne košta da proba.
|
Pa izvadi bateriju i bok..
|
Ako izvadim bateriju dali lozinka stvarno nestaje
|
Citiraj:
Na onaj dan kad je prvi put pokrenuta ploča..............Napravi to,ne sekiraj se,nemožeš ništa zeznut |
Ali nemoj izvaditi i odmah staviti natrag. Fino ištekaj komp iz struje, makni bateriju, pričekaj minutu do dvije i vrati natrag.
|
Ok hvala gospodo.
|
ma kaj ste vi normalni?pa cemu password onda ako ga je tako lako probit?izvadis bateriju na 2 minute i nema passworda??dabogda ti uspjelo tako rijesit,ali brijem da nema sanse....aj javi kak je proslo,bas me zanima.....
|
Na "običnim" home made PC-ima to ide tako, ali na brand name malo teže iako se i na dosta njih može skinuti vađenjem baterije...
|
Citiraj:
ovo stoji domy_os kaze, samo sto bi nadodao da je debela vecina danasnjih racunala - "obicna". |
Citiraj:
Šta je prika, "vuna" te uvatila pa je problem provjerit na svojoj MB,možda bude bijelog dima :D BTW to neme veze s vjerom i Bogom,a ja "brijem" bradu:roller: Ima par godina da sam ovako rješija lockan BIOS na Fujitsu-Siemens brand name PC-u iz 2000. i neke,te jedan "rashodovani" s fakulteta bez ikakvog "beda" |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:55. |