![]() |
problem s internetom, adsl t-com
pozdrav.
prije par dana sam primjetio da je veza koma. stranice su se pocele otvarati kao na 56kb vezi, ili uopce ne. kako nisam nista previse dirao na kompu u zadnje vrijeme (osim instalacije drivera za printer) pretpotavio sam da je do signala ili rutera. par puta je veza pala na 0/0, najcesce bi bila minimalni download neki (10kb/s) i normalni upload. zvao sam sluzbu za korisnike, dosao majstor, uze moj dlink ruter, postavio thomsonov speedtouch, isprobao i sve radilo normalno. no nakon pol sata se opet sve vratilo na staro, stranice se nisu otvarale bas, torrenti opali..sve dok nije palo na0/0. restartao sam komp, opet je bilo oke tako da ocitno nije do router ili signala s njihove strane nego do neceg drugog. imate li ideje sto bi moglo biti? |
:care:
fala necemu, nisam jedini........ ista stvar se zna i meni dogadati sa vezom, nekad (npr nocas od 00:05 pa do kojih 2) se uopce ne mogu spojiti, kao da imam net, ali nemam jer mi nece niti jednu stranicu otvoriti :). i ovo usporenje takoder identicno mi se random pojavljuje, znam da nije do kompa jer cudom nakon sat-dva sve radi 5/5. btw, samo jedno pitanjce autoru teme. pretpostavljam da si imao polusrot dlink 584 od tcoma, jel ovaj thompson stogod bolji? razmisljam da i ja nazovem szk i pozalim se, cisto da dobijem veliku crnu kutiju :D. |
Citiraj:
Veza kad pukne,uspostavlja se nakon par sekundi sama,za razliku od Zyxela kojem treba par minuta.... znam,ima ga moj brat i htio sam ga zeznut da je to šrot,pa da se mijenjamo,ali raspito se okolo i naravno nije pristo na zamjenu...:fuming:..Eto,malo off topic,ali nećeš sigurno požalit što se tiče Thompsona... A što se tiče ovog slučaja od "omara",mislim da imaš crvića i slično...... Probaj malo proskenirat komp i updeatat driver od Lana i tak dalje.... |
isto bilo i kod mene, ping nigdje nije prolazio i net je znao stat, pa ga malo diskonektam i ponovo
nekad bude bolje nakon ponovne konekcije imam thomsona... sad sam lupio drugi firmware i za sad radi i ping mi prolazi (a radi i voip) |
Citiraj:
već sam proskenirao komp, sa spybotom, ad-awarem i avastom, pa mislim da je ipak onda do drivera jer nisu ništa bili našli.. |
ovak, instalirao sam nove drivere za lan. nije pomoglo.
skenirao sam opet komp ovim programima, nije nista naslo.. pogledao sam dal ima firmware update za modem, al sam negdje naletio na podatak da bih mogao imat problema s maxtvom ak promjenim t-comov firmware.. malo sam gledao po control panelu rutera i kaža i sam da je connectivity to dns servers fail. koji bi bio iduci korak? format c:? :) |
A Use OpenDNS?
|
još nisam uspio isprobat opendns, a našao sam ovo u postavkama rutera
http://i43.tinypic.com/qp5eft.gif |
Kakav ti je to gateway?????
Pa gateway je 192.168.1.1....a ne ovo 172.29.252.9 To neide uz ove DNS-ove 195.29.149.196/197 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne DNS thopok nego Gateway Evo citiram iz baš te teme na koju si dao link Citiraj:
Moj primjer http://img89.imageshack.us/img89/805...2160858.th.png |
I ja imam "isti" problem..
Dakle ovako..ponekad se stranice jakooo sporo ucitavaju..kao da imam carnet..evo sada dok sam otvarao ovu stranicu trebalo mi je 4 min!!! :wtf2:, o ucitavanju na youtube-u da i ne spominjem, facebook stalno blokira, ponekad se nemogu ni "logg off", msn također..ovo je za poludit vise:hitthewal: Zvao sam t-com, radili su neka mjerenja i kazu da je sve "ok", poslali su servisera koji ofc nije mogao nac problem..mjenjao je ip adrese, resetirao router i nista..mijenjao sam SVE kablove, mijenjao splitter, stavio novu uticnicu, nove drivere za lan i nista..opet isto:wtf2: Spajam se putem mreznog kabela( kojeg sam 2 puta zamjenio). Stvarno mi nije jasno do cega je..:stoopid: Molim Vas ako imate kakav savjet da napisete, net mi je bitan a kad mi se ovo desava nemogu "racunat" na njega. Hvala :respekt::care: EDIT: zaboravio napomenut da sam skenirao pc sa svim mogucim :), neki dan sam inst. windows na novo i ista stvar. |
Ja kad sam maknuo openDNS, forum mi je poletio :D
|
Citiraj:
Vec sam to maknuo, nema promjene..opet ista stvar:hitthewal: Imate jos koji savjet?? Hitno je..:fala: |
moj update:
formatirao sam disk s OS-om i programima.. ali opet se nakon jedno sat vremena pocelo usporavat sve.. quidzz, koji OS imas? mora biti neka slicnost koja bi mogla biti uzrok problema. ja imam vistu ultimate 64x, sumnjao sam i na to da je neki update (bilo ih je par u zadnje vrijeme mozda nekompatibilian s necime, al nisam nista uspio nac na netu da bi jos netko imao problema) |
Citiraj:
Evo slika kako je podeseno u internet protocol-u http://www.imagesforme.com/out.php/t381335_untitled.JPG Koristim Win xp.. Inace imam i max tv sa kojim nemam problema.. Ima li jos netko kakav savjet? Stvarno je hitno..:respekt::fala: |
evo da se ukljucim i ja..... naime i meni kroz zadnjih par dana net uzasno radi.....odnosno imam simptome kao i vecina ovdje.....usporava se brzina ucitavanja i nekada stvarno dugo treba da se otvori neka stranica....
ja ipak mislim da to nema veze sa nasim ruterima nego da je to do t-coma jer su problemi ionako poceli par dana prije sluzbene najave povecanja brzina. tako da jedino mozemo malo pricekati i vidjeti dali ce se stabilizirati stanje pozz |
ne znam dal je moguce da je do njih, jer meni ovisi o tome dal restartam komp (uvijek je dobro par minuta) ili ruter. a adsl lampica stabilno gori. jedina stabilna uz power hehe
|
Citiraj:
Koji router imas? Meni se to pocelo događat prije cca mjesec i pol.. |
dlink 584t u bridgeu, na njega linksys wrt54gl (ddwrt 24sp1)....8Mbit
|
Dečki,postavite Ip adrese manualno i nećete više imat nikakvih problema...probajze,vidjet ćete:amen:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ima gore screenshot mojih postavki,pa nek se proba,ništa ne košta.. Jer ovaj Gateway mi nikak nije jasan 172.29.252.9???:stoopid: |
Citiraj:
Prijatelju, pogledaj gore moj ss, sve je upisano rucno i situacija je ista...nema nikakve promjene. evo moj ss http://www.imagesforme.com/out.php/t381731_untitled.JPG |
hm...ali nikak mi nije jasan ovaj "default gateway".....ps mtr:fuming:
Al čekaj,ako su adrese unesene manualno,zašto onda on ide na ovaj Gateway?! To mi nikak nije jasno... Stavio si tamo pod "Default Gateway" 192.168.1.1.... nekaj ne štima |
Citiraj:
E samo da kazem, nekidan sam zvao t-com da pitam zasto se nemoze spojit na dns ser.1 i 2, kaze lik to ti je od firewall-a....???:wtf2::wtf2: Pita me jel vam radi net? Ja kazem da.. on.. citiram: "e pa glavno da radi":wtf2: |
Citiraj:
a jel si probo ono hard reset i bla,bla gluposti |
Citiraj:
Ma pokusao sam sve...promjenio sve kablove, reset modema..opet isto..vecina stranica se sporo otvara..jedino sta radi kako spada je max tv. |
Citiraj:
A da nije do splitera? no nebi onda max radio.... |
Citiraj:
Nije do splitera, bio serviser i dao mi novi..opet ista stvar.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:24. |