PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Problem (hitno) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=13971)

oFcA 02.11.2004. 11:53

Problem (hitno)

Od frenda komp je odlucio ispustiti dusu (or so it seems)...
Jucer je radil savrseno normalno i danas se nece upaliti...

Nakon pritiska power tipke, disk nekaj malo zaruzi i to je to... Ne upali se ni hdd led, nema bipa da je sve ok, nema ni bipkanja da nekaj ne valja... Monitor se ne mice iz standby-a...

Je otislo nekaj na maticnoj ili?

rendula 02.11.2004. 12:02

Si probao clear CMOS ili upaliti komp s pritisnutim insertom?

MasterX 02.11.2004. 12:15

izvadi van bateriju sa maticne plocu, stisni power gumb (da iscuri ono malo struje sto ostane u kondenzatorima) vrati bateriju i ponovo ga upali... ne znam da li je neko imao prilike vidjeti kako izgleda BIOS koji se corruptao sam od sebe, ali nikakav clear cmos, restore factory defaults ne pomaze, jedino baterija van i onda nazad... flashati novu verziju biosa (ako nema nove onda zadnju koja je aktualna) i ponovo baterija van i unutra...

ako to nepomogne nece nista...
treba jos provjeriti i napajanje usput

darth_maul 02.11.2004. 12:30

meni su bili isti simptomi kad je napajanje riklo; optika svijetli ali ne radi, hdd isto, cooleri na procu i grafickoj ne rade, a opet, lampica na maticnoj je svjetlila

oFcA 02.11.2004. 12:32

Proradilo je ili samo od sebe ili zbog toga jer sam drzal insert pri paljenju kompa...kaj me sad fakat zbunilo... Kaj radi taj misteriozni insert? Prvi put cujem za to...

MentalHarikiri 02.11.2004. 13:08

Citiraj:

Originally posted by oFcA
Proradilo je ili samo od sebe ili zbog toga jer sam drzal insert pri paljenju kompa...kaj me sad fakat zbunilo... Kaj radi taj misteriozni insert? Prvi put cujem za to...
kad držiš insert komp se boot-a na default postavkama

ćiber_manija 02.11.2004. 16:41

Da nije možda taj tvoj frend prčkal po biosu nešto

oFcA 04.11.2004. 02:49

Nije nist prckal...i evo, sad malo prije se opet dogodilo isto...ugasil je komp, al se onda kasnije sjetil da mu ipak jos za nekaj treba i opet se nije htel upaliti...to jest, ista prica ko i prije... Insert nije pomogel ovaj put...ali je pomoglo skidanje baterije od cmosa... Sad radi... Sumnjivo mi je to...

spawn 04.11.2004. 03:47

Isfleshaj bios dok jos mozes dok ne ode bios u q.
Meni se jednom desilo isto to na kraju se ispostavilo da je agp utor u banani. Valjda od silnog skidanja/stavljanja.
Preporuka: flash bios-a dok jos pali(ako jos upali) jer kad ne budes vise mogao upalit onda ces se zajebavat dok nadjes drugu istu plocu,pa hot swap itd itd.

miki 23.11.2004. 10:24

Meni se to par puta desilo i u svakom slučaju je bilo da mi se grafulja malo izvukla iz utora (često sam prenosio komp)

D u C k 23.11.2004. 11:37

Citiraj:

Originally posted by MasterX
izvadi van bateriju sa maticne plocu, stisni power gumb (da iscuri ono malo struje sto ostane u kondenzatorima) ...

Sto se tice ovog, neke ploce imaju jos neku malu mikro baterijicu poput tranzistora pa ne pali nego treba resetirati ga na onaj nacin preko jumpera, onda je on na defaultu, al neovisno o tome i kad uspije upalit komp i ode u bios kad postavi na SET DEFAULT BIOS i SAVE trebao bi dobiti isti efekt tako da po meni nema potrebu resetirat bios a kako je i rekao da je sa insertom digo sustav znaci bios se sam postavio na default tako da sumnjam da je do toga. Meni se to desavalo na jednom starom pentiumu, a problem je bila ploca koja kad se ugasi ostavi statickog elektriciteta na komponentam (onim nozicama ot utora) pa vjerovali ili ne problem sam rijesio tako da sam pocupo sve komponente van (RAM GRAF i CPU-->PENTIUM II ) i gumicom obriso nozice i poslje vratio. To sam tako rijesio a poslje mi se isto pocela javljati samo sto je tog puta KOMP pustao zvukove BEEP, BEEP i ustanovio sam da graficka ne lezi dobro pa kad god zapnem za kabel od monitora il okrenem monitor izvadi je iz nozica. A tad sam cesto nosio komp kod frenda za LAN pa se valjda utor vec razmrdo. Pretpostavljam da nece pomoci al govorim sta se meni desavalo pa mozda pomogne...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:08.