![]() |
NVIDIA GeForce 7900GS
Molim za pomoć obzirom da nemam nekakva posebna iskustva s grafičkim karticama.
Imam karticu GeForce 7900GS koja se isključuje kod pokretanja svake igrice. Inače, PC normalno krene i sve radi, ali kada se pokrene igrica (npr. FEAR; FIFA isl.), monitor se ugasi i piše NO DVI SIGNAL. Preinstalirao sam PC, stavio nove drivere, ali ništa. Napominjem da je do prije nekih 3 mjeseca sve radilo. |
Probaj otvoriti komp i očistiti od prašine, isphati kompresorom ako je moguce, i gumicom očistiti kontakte od grafe... pa probaj
|
I vidi da li ti je ustekano dodatno napajanje u graficku karticu.
|
Citiraj:
|
:)
Ocito nisi bas igrao igre prije 3 mjeseca'Ili se varam? Jer ako je tako nebi ti ni onda radilo, tj., ja se sjecam da sam sa 6800gs mogao igrat bez dodatnog napajanja ali na najslabijoj rezoluciji i postavkama jer mi druge opcije nije dalo. Kartica ti ima 6 pinski utor na grafickoj(ako otvoris kuciste budes ga pri kraju kartice primjetio, a daj usput ispuni MOJ KOMP opciju u profilu da vidimo napajanje kakvo imaš... |
Citiraj:
Za napajanje znam da je 530W. Hvala |
Znaci vjerojatno si(ili budeš) vidio 6pinski konektor na grafi, ako možeš od silnih kablova koji dolaze sa napajanja naći jedan slicni, ali suprotnog spola za utaknuti u graficku imaš riješen problem.
|
http://www.imagesforme.com/out.php/i368735_0016402.jpg
U taj zaokruzeni konektor treba da bude ustekan 6 pinski kabal. Taj kabl izgleda ovako (ovde je na slici 6 + 2 prikazan) |
ovakav konektor ti ide u karticu
http://www.nordichardware.com/skrive...2/psu.pcie.jpg a konektor na je označen ovdje http://www.imagesforme.com/out.php/t368746_FIL19389.JPG Edit evo mile je već postao sliku kartice |
Svima zahvaljujem na pomoći i savjetima.
Probat ću doma to dodatno napajanje + čišćenje kartice i konektora, pa javim rezultate. Možda i to nekome pomogne. |
A može ti biti i molex. isti konektor kakav utkaneš u pržilicu i PATA hardove.
Barem sam ja imao takvu sa molexom. |
Citiraj:
|
jeste sigurni da bi grafa radila bez tog dodatnog napajanja???meni se cini da ne....mozda grijesim...
|
Citiraj:
http://www.giga-byte.com/Products/VG...ProductID=2380 |
Citiraj:
Citiraj:
|
Dodatno napajanje je bilo ukopčano i opet se gasi kad krene igrica (za primjer F.E.A.R. - uvod ide bez greške, ali kada treba krenuti sama igrica - gasi se). Dali je moguće da je napajanje (530W - novo) preslabo?
|
cekaj monitor se ugasi i dali se upali opet?ako se upali znaci da je relodao driver .....ali zasto se rusi....probaj deinstalirati nvidia control panel i drivere i sve sto ima veze s nvidiom i onda ponovo instaliraj driver! i sve pa vidi onda....
|
Citiraj:
Događa se slijedeće: čim igrica krene dođe do "prekida" signala između PC-a i monitora (na monitoru piše NO DVI SIGNAL). PC i dalje radi tj. nije se ugasio. Ventilatori se vrte; napajanje radi, ali ništa ne mogu. Moram restartati i onda je sve OK. Napominjem da mogu sve s PC-em (gledati filmove; internet i sl), ali čim krene imalo zahtjevnija igrica - sve se prekida. Hvala |
Prvo i osnovno pročitaj pravila i popuni opciju moj komp. Nema potrebe da ljudi ovdje rastežu topik na 20 strana samo da bi saznali koje napajanje imaš, to što piše 530W ne znači ama baš ništa.
|
zato sam i pitao dali se ponovno pokrene slika....jer kad se ugasi onda dodje do greske u driveru ili nekom senzoru(temp.) i iskopca grafu da nebi doslo do ostecenja,mene zanima dali reloada driver?ili ga nisi nikad ostavio da vidis da li ce se ponovno pokrenuti?koje drivere koristis?najnovije ili original?probaj sa originalom.... probaj skinut riva tuner program za clockanje grafi i ima tamo hardware monitor pa pogledaj temperature. moguce i da ti se jednostavno hladnjak otkvacio sa grafe ili tak nesto hardverski....
|
Jesi li u mogućnosti da probaš tu grafičku karticu na drugom kompu (na drugoj matičnoj ploči i napajanju)?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:50. |