![]() |
Kako spojit printer na mrežu?
Pozzzzz...
Na poslu sam dobio printer. Ne sjećam se točne oznake, ali je neka mrcina HP oko 1700 kn. Ja ga znam spojit na svoj komp preku USBa i onda postavit ga na share i onda da se svi ostali kompjutori na mreži spoje na njega preko mog kompa. Al ja bi htio da se ostali mogu služit printerom i kad moj komp nije upaljen. Čuo sam da ga mogu spojit na switch i kreirat kao neki "virtualni port" ili neš slično. I da printeru moram dat neku IP adresu. E sad, jel može meni netko pojasnit kak da ja to napravim. Inače svaki komp koji se spaja na mrežu i na server u firmi ima vlastitu IP adresu. Sad neznam jel to što znači ili ne al svejedno..... tnxxx |
Sad da li ti printer ima na sebi mrežni port?
Ako nema onda to ne možeš napravit, bez print servera barem koliko ja znam. |
Za početak napiši točnu oznaku printera. Ako isti nema mrežni port željeno ćeš postići da ga spojiš na mrežu preko print servera koji služi upravo za tu namjenu.
|
Installing the Product over a Wired Network in Windows
Citiraj:
|
Ok, sad sam u firmi...printer je HP Color Laser Jet CP1515n...
Idem isprobat sa ovim linkom na postu iznad pa ćemo vidit.. tnx |
Čim ima oznaku 'n' u imenu, znači da ima ugrađenu mrežnu karticu.
|
U printer meniju mu dodjeliš slobodnu IP adresu nek bude slična onoj tvojeg kompa sa drugačijim zadnjim znamenkama, pa preko Add printer sa "A network printer...
|
RADI!!!!!!!!!
Fakat je lagano. Na printeru sam upiso IP adresu i instaliro software i u njemu me pito za IP adresu printera, upiso ju...i to je to!!!!!!! |
e ovo je slično mom problemu.... zanima me ovako kaj bi trebal kupiti za multifunkcionalni uređaj canon mp-460 da ga mogu umrežiti.
taj printer ima usb i u uputstvima je pisalo da se tu moze prikopcati plavizub.... to je vjerojatno neki print server. no mene zanima dal postoji kakav uređaj kojim bi se on mogao spojiti na wlan mrezu i preko nje biti sheran? |
Citiraj:
|
|
da varaš se stari hp dj 6840 isto se mogao preko wlana spojit.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ok, 1:0 za vas :) . Nisam imao pojma za tak sta... al vjerojatno bi covjek znao da ima to na printeru, valjda ima kakve upute...
|
Pitanje je kako bi uopće ostale funkcije uređaja radile kad dotični ne bio bio spojen na računalo?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:40. |