PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Problem s početkom bootanja Windowsa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=138596)

igor.perkovic 14.02.2009. 16:03

Problem s početkom bootanja Windowsa

POZZ svima!
problem je slijedeci kad stavim win cd i postavim da mi je 1 bot device cd rom windows mi ispise:bot from atapi cd rom i tu stoji,nemogu upisat nista preko tipkovnice.
i tipkovnica mi nema nikakvu funkciju
Molim pomoc!

ECHO 14.02.2009. 17:08

Ispuni opciju pod "moj komp" kako bi se znalo o kakvom se hardweru radi svima če biti lakše da ti pomognu.
Nitko nema "kristalnu kuglu" da zna šta posjeduješ i o kakvim se komponentama radi.

I dobro došao na forum PCE:chears:

igor.perkovic 14.02.2009. 18:45

Citiraj:

Autor ECHO (Post 1277722)
Ispuni opciju pod "moj komp" kako bi se znalo o kakvom se hardweru radi svima če biti lakše da ti pomognu.
Nitko nema "kristalnu kuglu" da zna šta posjeduješ i o kakvim se komponentama radi.

I dobro došao na forum PCE:chears:

Nazalost komp za koji terbeam pomoc nije kod mene pa neznam sve napamet!
svejedno hvala na dobrodoslici

zmikic 16.02.2009. 15:04

Citiraj:

Autor igor.perkovic (Post 1277658)
...s mi ispise:bot from atapi cd rom i tu stoji,nemogu upisat nista preko tipkovnice.

Dok pise to sto se desava sa cdromom? vrti cd unutra? nesto cita? svjetli lampica??

igor.perkovic 16.02.2009. 15:35

Citiraj:

Autor zmikic (Post 1279102)
Dok pise to sto se desava sa cdromom? vrti cd unutra? nesto cita? svjetli lampica??

Nista se ne desava! ne vrti cd !
probao sam sa 10 razni windowsa ali ni jedan ne pocinje s botanjem
COMP je : Intel Celeron 2,4
MBO:P4M266A/L

zmikic 16.02.2009. 15:39

a ako nema cda u driveu? dal bios ponovo stane na cdromu?

igor.perkovic 16.02.2009. 15:51

Citiraj:

Autor zmikic (Post 1279132)
a ako nema cda u driveu? dal bios ponovo stane na cdromu?

DA! Uvjek ista poruka stoji na ekranu:Bot from atapi cd rom!

zmikic 16.02.2009. 16:01

pa vjerovatno ste u biosu namjestiti da samo boota sa cdroma i niti sa jednog drugog uredaja sto bi objasnilo zasto stane na cdromu kad nema cda unutra.

A ako je wincd sheban, to bi objasnilo zasto ti se isto desi i kad je cd unutra.

Probaj staviti prvi uredaj: cdrom, drugi uredaj: hard disk.
Pa stavi wincd u cdrom i resetiraj. Vjerovatno ce probat cd, pa kad ne uspije preci ce na hard disk. Imas uopce kakav OS na hardu?

igor.perkovic 16.02.2009. 16:35

Citiraj:

Autor zmikic (Post 1279147)
pa vjerovatno ste u biosu namjestiti da samo boota sa cdroma i niti sa jednog drugog uredaja sto bi objasnilo zasto stane na cdromu kad nema cda unutra.

A ako je wincd sheban, to bi objasnilo zasto ti se isto desi i kad je cd unutra.

Probaj staviti prvi uredaj: cdrom, drugi uredaj: hard disk.
Pa stavi wincd u cdrom i resetiraj. Vjerovatno ce probat cd, pa kad ne uspije preci ce na hard disk. Imas uopce kakav OS na hardu?

Na hardu su napravljene particije ! 2 ili 3 nisam siguran na primarnoj particiji nema niti jenog os sustava a na drugoj particiji je bio xp ali ona nije postavljena kao primarna! a ovo sto ste napisali da stavim first boot device cd rom a second hard dics sam pokusavao ali ne koristi! za ovo cd da je "sheban" neznam sto znaci? Comp je bio i na par servisa(ali u bih) pa ga niko nije znao napravit!:amen:

zmikic 16.02.2009. 16:52

ako ga servis nije znao udesit onda ne znam...

ovo za sheban znaci da je wincd sa kojim pokusavas podignuti instalaciju pokvaren = necitljiv = zgreban...

igor.perkovic 16.02.2009. 19:08

Citiraj:

Autor zmikic (Post 1279194)
ako ga servis nije znao udesit onda ne znam...

ovo za sheban znaci da je wincd sa kojim pokusavas podignuti instalaciju pokvaren = necitljiv = zgreban...

OK Hvala svejedno!!:chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:14.