![]() |
kasda 318 mui problem
imam jedan malo veci problemcic. e sada, dali je do kasde ili do necega drugom nisam siguran.
nadam se da mi netko moze pomoc. evo problema: imam doticni router koji je podesen u router mod i spojena 2 kompa i sve je radilo (vise od godine dana) pa do prije par dana. naime sa drugog kompa se nije vise moglo na net i nije se moglo pristupit sheranom folderu na prvom kompu. tj. moze se pristupit jedno 2-3 minute poslje restarta kompa i onda vise ni muuuuu... prvo sam mislio da je do win i visrusa, ali nije bilo do toga jer sam promjenio sve komponente u drugom kompu (ostalo samo kuciste) friski win i sve ostalo i opet isti problem. probao sam router odnijeti i direktno spojit na taj drugi komp i opet nece radit dok na prvom kompu opet sve radi bez problema. a jesam ispisao litanije :) valjda je sve jasno :) |
Jel si probao zamjenit kablove na ruteru, možda ti je oštećen utp kabel, možda ti je riknula mrežna, možda ti je riknuo port na ruteru, možda....
|
Citiraj:
kablovi valjaju mrezna valja portovi svi rade mozda isto radi zar nitko nezna u cemu bi mogao iti problem preostaje mi samo reset kasde i ponovno stavljanje u router mode i forward portova i ostala zahebancija |
mislim da je to jedino što ti preostaje...
|
A prethodno snimanje postavki?
|
Citiraj:
snimio ih, ali kasnije nisam mogao load, nekakav error mi je bacao uglavnom, resetirao sam kasdu i sve ponovno napravio i sada radi ko i prije, tako da ostaje misterij zasto je odjednom prestala radit |
da ne otvaram novu temu kako si resetirao kasdu?
|
Citiraj:
imas u onoj knjizici koju si dobio uz nju, al ako ti se neda trazit evo kako: ugasis kasdu, i spicem olovke ili cackalicom ili cime god stisnes i drzis ''reset'' na kasdi. upalis kasdu ali jos uvijek drzis ''reset'' nekih 10-tak sekundi i onda pustis i to je to EDIT: problem rijesen brisanjem viste i inslaliranjem win7 ili xp-a dakle problem je bio zbog viste |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:43. |