![]() |
Problemi sa RAID-om?
Comp:
1800+ 512MB Gigabyte nforce2 IBM 40GB Problem, krepao jedan hard iz RAID polja. Testirao sam ga sa IBM-ovom diagnostic utility. Nisam mogao naci novog pa sam kupio dva nova SATA Maxtor 120GB. Prije sam napravio Ghost image od instalacije diska skupa sa program filesa, znaci kompletni backup c: particije. Sad me interesira da li mogu iskoristiti ovaj GHOST image za ova dva nova diska? Probao sam to vec napraviti ali nije islo, postupak: Napravio sam novo RAID polje(zaboravio sam spomenuti Mirroring) , otisao u instalirati Windowse i u instalaciji formatirao disk i napravio formatiranje. Nakon toga sam spojio IBM-ov disk gdje su mi je bio ghost image i pokrenuo GHOST i u njemu napravio IMAGE TO PARTITION. Sve je zavrsilo OK ali kod bootanja se sistem rusi. Otisao sam u REPAIR CONSOLE chkdsk /p, chkdsk /r i fixboot ali nista nije pomoglo. Opet rusenja. Sto da napravim? Ghost image je 8GB velik, potrosio sam 4 dana za kompletnu instalaciju i konfiguraciju sistema tako da nebih volio opet vrsiti isto. Ovaj drugi IBM-ov disk normalno radi i mogu iz njega bootati windowse. 2 pitanje: mogu li pridruziti drugi hard ovom IBM-u koji je OK i napraviti rebuild RAID polja? 3 pitanje: mora li taj disk biti od istog proizvodaca i istog kapaciteta? Hvala |
Hm, nisam siguran ali mislim da budeš morao ispočetka (instal winbloze i sve ostalo).
Nisam se toliko igrao s RAID poljima ali mi se čini da to ne bude išlo pošto su za RAID 0 potrebna dva ista diska. |
meni se cini da je on imao Raid 1 a ne Raid 0...
|
Re: Problemi sa RAID-om?
Citiraj:
|
da li si napravio image particije ili cilog diska?
ako je prvi slucaj probaj na particiju na koju mislis vratit image najprije instalirat windowse tek toliko da ti oni zapisu sta trebaju u mbr i boot particije. Za to ti je dosta proc onaj dio instalacija u tekstualnom sucelju (do prvog reboota) onda na tu particiju vrati image tako bi trabalo radit |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:23. |