![]() |
Baš početničko. speed touch 788WL, problemi
nabavio sam si st 780WL jel mi je riknula stara kasda. Pa ovako, to mi je prvi susret sa bežičnim modemom. Spojen sam na net i dalje preko kabela, ali me zanima kako da nađem neku wireles mrežu? U postavkama od modema dobim ovakvu informaciju
nformation Status: Inactive Type: Generic Device Connected To: WLAN (Wireless) Allowed on WLAN: Yes Addressing Physical Address: 00:13:d3:f0:be:93 IP Address Assignment: Static IP Address: 0.0.0.0 i nikako nemogu namjestiti da proradi wireles, znači ja bi htio pretražiti wireles mrežu da vidim dal ima nekog u blizini ko koristi wireles, a i da zaigram neku igru s frendom... nebi tu postavio pitanje, smijat će te mi se al jebiga...kad neznam... |
Jednostavno, nikak. Trebaš AP koji ima client mode za to, ili wlan karticu, bilo PCI ili USB.
Ak ne koristiš wireless na njemu, najbolje ti je da ga isključiš. Jedino možeš da se frend spoji na tvoj ap pa zaigrate u mreži. |
A možeš mi predložit nekiu wlan karticu? kaj misliš jel bi hvatalo na 200 metara?
|
Ak ima optičke vidljivosti (oba kompa su pokraj prozora) nekak da. Bez vidljivosti, dosta teško, pogotovo ako je između još neka zgrada ili drveća.
Code:
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=6000245 |
Ako je za igranje nemoj USB nego PCI. USB dosta lagga.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:18. |