![]() |
Obrisana particija?
Kompjuter ima jedan disk c: od 20GB kao sistemski i jedan dodatni od 40 GB podijeljen na dvije particije d: i e:
Jedan dan klinci su upalili komp i rekli su da se nešto čudno događalo (pokretao se checkdisk) za ovaj drugi disk i to samo za D: particiju. Nakon toga kod svakog podizanja se javljao chkdsk, ikonica od diska je ostala u toolbaru ali joj se nije moglo pristupit , a komp se drastično usporio (generalno u svemu). Pod disk propertysima i u disk managementu je pisalo da je disk D: 100% free i file system je bio RAW (?) Ništa nisam postigao nijednim alatom , ni sistem restoreom... Na kraju sam formatirao tu particiju i podaci su izgubljeni ali particija je barem ispravna. Znači disk nije oštećen i nema bad sectora. Nakon što se sada windowsi podignu izbacuje upozorenje da fali jedan .dll. Jesu mogli klinci nešto napravit da disk ode zajedno sa file sistemom ili crkava disk ili imam neki malware koji bi to napravio? |
podatke možeš s particije vratiti iako je formatirana probaj O&O disk recovery..ima i mnogih drugih...ali meni se ovaj pokazao najboljim samo kaj ga moraš registrirat....
moguće da je neki malware to napravio ako nemaš nikakvi antivirus...ako imaš moguće je da su oni neš sprčkali... |
Hvala na odgovoru! Podaci su u ovom slučaju manje važni odnosno nevažni su. Pitanje je što uopće znači file sistem: RAW , kad ga ja mogu formatirat samo na FAT ili NTFS ?
|
|
Citiraj:
U RAWu bi valjda trebali doći novi neformatirani diskovi. Ja niti neznam kako jednom formatirani disk vratiti u to stanje. Citiraj:
Sa time sam već prošao HDD -vidio sam topic prije pa sam već imao te programe. HDD je čini se ispravan. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:22. |